Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Trekking Nepal

De mooiste trekking doe je in Nepal!

Je loopt over eeuwenoude handelspaden met uitzicht op de hoogste bergen van de wereld.

De natuur om je heen is ronduit magnifiek. Je trekt door kleine gehuchtjes en ontmoet de locals. Een unieke belevenis!

Er is een trekking voor iedereen. Van lichte wandeltochten tot aan uitdagende expedities.

Staat de trekking in Nepal die jij wilt doen er niet bij? Geef je wensen maar door!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog een reis in Nepal bekijken? Kijk dan bij één van onze andere Reizen Nepal

Trekking Nepal met NativeTravel

Overzicht Trekking Nepal

1. Kathmandu Vallei Trekking Nepal – 2 dagen – licht – reiscode NT.01

Trekking Nepal met NativeTravel

Een lichte trekking door de Kathmandu-vallei. Je wandelt door boerendorpjes en trekt over de heuvels. Je komt langs rijstterrassen en jungle en maakt kennis met het kleurrijke leven op het Nepalese platteland. Langs de route zul je kleine tempeltjes tegen komen. De locals gebruiken deze voor het brengen van offers aan hun goden. Tijdens de trekking heb je bij helder weer een geweldig uitzicht over de magnifieke bergreuzen van de Himalaya. De trekking is te verlengen met één of twee dagen!

Informatie en Reserveren

2. Kathmandu Vallei Trekking Nepal – 5 dagen – licht – reiscode NT.02

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Een afwisselende vijfdaagse trekking door de Kathmandu-vallei. Je wandelt door boerendorpjes en trekt over de heuvels. Je trekt langs rijstterrassen en jungle en maakt kennis met het kleurrijke leven op het Nepalese platteland. Tijdens de trekking is er extra aandacht voor de cultuur van de Tamang en Newari. Je logeert zelfs één dag bij een lokale familie thuis. Een bijzondere belevenis. Je bezoekt het Shivapuri National Park, Chispani en Nagarkot. Maar ook Dhulikhel, het klooster van Namo Buddha, Panauti en Chamkharka liggen op de route!

Informatie en Reserveren

3. Poonhill Trekking Nepal – 5 dagen – medium – reiscode NT.03

Trekking Nepal met NativeTravel

De Poonhill Trekking is een geweldige vijfdaagse trektocht door de Annapurna-regio. Tijdens de hike heb je een adembenemend uitzicht op de besneeuwde bergpieken van de Himalaya. De trail gaat door groene jungle, mystieke nevelwouden, rijstvelden en authentieke dorpjes van de Magar en Gurung. Tijdens de trekking heb je een adembenemend uitzicht op de besneeuwde bergreuzen. Vanaf de top van Poon Hill heb je bij zonsopkomst een blikveld van ruim 600 kilometer over de Himalaya!

Informatie en Reserveren

4. Mardi Himal Trekking Nepal – 7 dagen – medium – reiscode NT.04

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Een nieuwe trekking in Nepal. Ver van de gebaande paden. Je trekt door de prachtige omgeving van de Mardi Himal. Je wandelt door groene jungle, woest gebergte en afgelegen dorpjes. Onderweg heb je een magnifiek uitzicht op de hoge bergpieken van de Himalaya. Zoals de Machhapuchre (6993m), Annapurna South (8091m) en Dhaulagiri (8167m). Je overnacht in eenvoudige lodges en ontmoet de etnische bewoners van deze streek, de Gurung en Thakali. De trekking brengt je naar het Mardi Himal basiskamp op 4500 meter hoogte.

Informatie en Reserveren

5. Annapurna Community Trekking Nepal – 6 dagen – medium – reiscode NT.05

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Een prachtige trekking door nog onontdekt gebied. In samenwerking met het United Nations Development Fund heeft de bevolking een unieke trail ontwikkeld. Je overnacht in eenvoudige community lodges. Natuurlijk ga je ook op bezoek bij de locals thuis. Geniet van een bijzonder mooie trekking. Met authentieke dorpjes, mystieke nevelwouden en sinaasappelbomen. Eén van de hoogtepunten van deze trektocht is het schitterende uitzicht over de hoogste toppen van de Himalaya!

Informatie en Reserveren

6. Annapurna Sanctuary Trekking Nepal – 10 dagen – medium – reiscode: NT.06

Trekking Nepal met NativeTravel

De Annapurna Sanctuary Trekking (ook wel de Annapurna Basecamp Trekking genoemd) is één van de mooiste wandeltochten in Nepal. Tien dagen lang trek je over eeuwenoude handelsroutes, dwars door de Himalaya. Tijdens de trekking loop je naar het hart van het Annapurna gebergte. Zonder dat je zelf grote hoogten hoeft te overwinnen kom je midden tussen de enorme pieken van de Himalaya terecht. Aan alle kanten word je hier omringd door bergen tussen de 7000 en 8000 meter hoog. Onbeschrijfelijk mooi!

Informatie en Reserveren

7. Annapurna Circuit Trekking Nepal – 18 dagen – medium tot zwaar – reiscode: NT.07

Trekking Nepal met NativeTravel

De prachtige Annapurna Circuit Trekking is één van de mooiste wandeltochten door de Himalaya. Het landschap is bijzonder afwisselend. Met subtropische jungle, spectaculair geërodeerd hoogland, immense gletsjers, authentieke bergdorpjes en een magnifiek uitzicht op de hoge pieken van de Himalaya. Een van de hoogtepunten van de trekking is het bedwingen van de Thorung La pas, met 5416 meter het hoogste punt van de trail. De trektocht gaat door het woongebied van verschillende bergvolken, o.a Gurung, Khampa, Thakali en Bon.

Informatie en Reserveren

8. Cross Culture Muktinath Trekking Nepal – 9 dagen – medium – reiscode NT.08

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Tijdens deze bijzondere trekking verblijf je van de eerste tot de laatste dag in het hárt van de Himalaya. De natuur is ruig, desolaat en indrukwekkend. De trekking biedt een unieke combinatie van natuurlijke rijkdom en cultureel erfgoed. Tijdens de trekking kom je door práchtige authentieke dorpjes. Zoals Kagbeni, Jharkot, Chimang en Purang. Het pre-boeddhistische animisme is hier nog springlevend. Eén van de hoogtepunten tijdens de trekking is het bezoek aan het beroemde pelgrimsoord Muktinath.

Informatie en Reserveren

9. Everest Luxe Lodge Trekking Nepal – 10 dagen – medium – reiscode NT.10

Everest Luxe Lodge Trekking

Deze bijzondere trail door de Everest regio is perfect als je de trekking wilt combineren met comfort. De trekking brengt je naar het hárt van de Himalaya. Terwijl je geniet van de mooiste lodges. Je loopt over de oude handelspaden van de zijderoute, dwárs door de Himalaya. De regio staat bekend om haar gastvrije bevolking. Ook vind je er authentieke dorpjes en prachtige kloosters. Onderweg heb je adembenemend mooie uitzichten over de Himalaya. Je maakt interessante dagtochten naar gebieden die nog door weinig mensen bezocht worden.

Informatie en Reserveren

10. Everest Panorama Trekking Nepal – 8 dagen – medium – reiscode NT.11

Trekking Nepal met NativeTravel

Een práchtige trekking door de Everest regio. Met ‘mind blowing’ uitzichten op de indrukwekkende bergpieken van de Himalaya én de hoogste berg ter wereld – de Mt Everest – met eígen ogen zien en beleven. Acht dagen lang loop je over de oeroude handelspaden, dwárs door het hoogste gebergte ter wereld. De regio staat, behalve om haar adembenemende uitzichten op het dak van de wereld, ook bekend om haar gastvrije bevolking, pittoreske dorpjes, prachtige kloosters en authentieke cultuur en tradities.

Informatie en Reserveren

11. Everest Base Camp Trekking Nepal – 14 dgn – medium tot zwaar – reiscode NT.12

Rondreizen Nepal met NativeTravel

De Everest Base Camp Trekking is één van de mooiste trektochten van de wereld! Vanwege de oeroude handelsroutes langs de hoogste berg op aarde, maar ook door de vriendelijke bevolking, de pittoreske dorpjes, de verscheidenheid aan culturen en tradities, de kleurrijke kloosters, de immense gletsjers en de fantástische uitzichten over de Himalaya. Je hoeft geen klimervaring te hebben. Je loopt over goed bewandelbare, maar soms wel steile, bergpaden. Een goede conditie is wél een vereiste. Mani Rimdu festival 28/29/30 oktober 2023.

Informatie en Reserveren

12. Tamang Heritage Trekking Nepal – 7 dagen – medium – reiscode: NT.14

Tamang Heritage Trekking Nepal met NativeTravel

De noordelijke Langtang vallei, ook wel de vallei van de gletsjers genoemd, staat bekend om haar prachtige natuur, bijzondere cultuur en de authentieke levensstijl van de locals. De bewoners van deze streek, de Tamang, stammen af van de Tibetanen. Ze wonen in met prachtig houtsnijwerk versierde huizen en dragen kleurrijke klederdracht. Je overnacht zowel in lodges als bij lokale families thuis. Het is een geweldige belevenis om voor eventjes onderdeel uit te maken van het traditionele leven van de Tamang.

Informatie en Reserveren

13. Langtang Trekking Nepal – 8 dagen – medium – reiscode NT.15

Trekking Nepal met NativeTravel

Langtang staat bekend om haar plantenrijkdom en gevarieerde landschap. De eerste dagen van de trekking loop je door subtropische jungle. De derde dag kom je aan in het hooggebergte en heb je een uniek uitzicht op de magnifieke Himalaya’s. Vanuit Kyangin Gompa, de hoogste overnachtingplaats van de trekking, kun je práchtige dagtochten maken. Tijdens de trekking kom je langs bouwwerken die de Tibetaanse afkomst van de Tamang, de bewoners van deze streek, verraad: gebedsmolens, chortens, manimuren en een klein klooster.

Informatie en Reserveren

14. Helambu Circuit Trekking Nepal – 7 dagen – licht tot medium – reiscode: NT.16

Trekking Nepal met NativeTravel

Een prachtige trekking ten noorden van Kathmandu. Ideaal voor mensen die een relatief lichte wandeltocht willen maken maar toch alle hoogtepunten van Nepal willen ervaren. De trekking leidt je door uitbundige jungle, terrasvelden en authentieke bergdorpjes. Je zult onderweg verschillende etnische bevolkingsgroepen ontmoeten, ieder met hun eigen tradities en gewoonten. Tijdens de trekking heb je prachtige uitzichten over de immense bergpieken van de Himalaya!

Informatie en Reserveren

15. Mustang Trekking Nepal – 11 dagen – medium – reiscode NT.18

Trekking Nepal met NativeTravel

Mustang is een legendarische streek. Eeuwenlang hield het Tibetaanse koninkrijk van Lo Mantang zich hier verborgen in de onherbergzame Himalaya. De natuur is ruig, desolaat en indrukwekkend. De moderne beschaving is aan de regio voorbij gegaan. Lo Mantang, de hoofdstad van het oude koninkrijk van Mustang, is één van de laatste bastions van de oorspronkelijke Tibetaanse cultuur van de Mustangi. De regio ligt in de regenschaduw van de Himalaya waardoor de trekking ook geschikt is in de zomer. Teeji Festival: 5 t/m 7 mei 2024 

Informatie en Reserveren

16. Manaslu Trekking Nepal – 14 dagen – medium tot zwaar – reiscode NT.19

Trekking Nepal met NativeTravel

Manaslu is één van de nog minder vaak bezochte gebieden en daardoor ongerept en authentiek. De Manaslu Circuit Trekking is dan ook één van de mooiste tochten in Nepal! De trekking heeft álles wat een trektocht door de Himalaya tot een onvergetelijke ervaring maakt: dorpjes met verschillende etnische bevolkingsgroepen, het bedwingen van een hoge bergpas (5100m) en schitterende uitzichten op de Himalaya’s! Afstammelingen van de Tibetanen hebben hun cultuur en leefwijze meegenomen naar deze regio. Een bijzondere belevenis!

Informatie en Reserveren

17. Chepang Hills Trekking Nepal – 5 dagen – licht tot medium – reiscode: NT.20

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Een bijzondere trektocht door de heuvels tussen midden-Nepal en de grens met India. Je logeert tijdens de trekking bij de Chepang thuis, een geweldige kans om het leven van de locals van dichtbij mee te maken. De Chepang leiden nog deels een nomadisch bestaan. Geesten- en voorouderverering spelen een belangrijk rol in hun cultuur. De hoogte van het Chepang-gebergte varieert tussen de 300 en de 2000 meter. Verwacht geen luxe, reken op kampvuurtjes, een kom water om je te wassen en Chepang-maaltijden!

Informatie en Reserveren

18. Dolpo Circuit Trekking Nepal – 16 dagen – zwaar – reiscode NT.21

Trekking Nepal met NativeTravel

Deze avontuurlijke camping trekking neemt je mee door het mystieke en onbekende Inner Dolpo! Je trekt door een bijzonder landschap. Met ruig hooggebergte afgewisseld met groene graslanden, nauwe kloven en intens blauwe bergmeren. Onderweg ontmoet je de half-nomadische Dolpa bevolking met hun unieke pre-boeddhistische Bon Po cultuur. Je bedwingt o.a. de Num La pass (5309m). De mensen, dorpjes en landschappen zullen grote indruk op je maken! Een fysiek uitdagende trekking (van de zwaarste niet technische categorie).

Informatie en Reserveren

19. Khaptad Trekking Nepal – 7 dagen – licht tot medium – reiscode NT.22

Trekking Nepal met NativeTravel

Een avontuurlijke trekking, vér van de gebaande paden, in het onbekende farwest Nepal. Met wetlands, jungle en prachtig heuvelende graslanden (de zogenoemde patans). Khaptad National Park is het leefgebied van o.a. luipaarden en zwarte Himalaya-beren. Het gebied staat bekend om haar meer dan 270 vogelsoorten en grote aantal medicinale planten. De voorzieningen zijn bijzonder eenvoudig. Voor deze trekking heb je dan ook een avontuurlijke en flexibele instelling nodig. Perfect te combineren met een safari in Bardia National Park!

Informatie en Reserveren

Login