De leukste reizen naar Azië vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!
De leukste reizen naar Azie vind je bij NativeTravel.
De mooiste reizen naar Azie vind je bij NativeTravel!

Trekking Nepal

De mooiste trekking doe je in Nepal!

Je loopt over eeuwenoude handelspaden met uitzicht op de hoogste bergen van de wereld.

De natuur om je heen is ronduit magnifiek. Je trekt door kleine gehuchtjes en ontmoet de locals. Een unieke belevenis!

Er is een trekking voor iedereen. Van lichte wandeltochten tot aan uitdagende expedities.

Staat de trekking die jij wilt doen er niet bij? Geen probleem! Geef je wensen maar door!

Trekking en Wandeltochten Nepal

Overzicht Trekking Nepal

1. Kathmandu Vallei Trekking Nepal – 2 dagen – licht – reiscode NT.01

Kathmandu Vallei Trekking Nepal met NativeTravel

Een lichte trektocht door de Kathmandu-vallei. Je wandelt door boerendorpjes, trekt over de heuvels, langs rijstterrassen en jungle en maakt kennis met het kleurrijke leven op het Nepalese platteland. Langs de route zul je regelmatig kleine tempeltjes tegenkomen die de plaatselijke bevolking gebruikt voor het brengen van offers aan hun goden. Tijdens de trekking heb je bij helder weer een geweldig uitzicht over de magnifieke bergpieken van de Himalaya. Hotelklasse naar keuze. De tocht is te verlengen met één of twee dagen!

Meer informatie en boeken

2. Kathmandu Vallei Trekking Nepal – 5 dagen – licht – reiscode NT.02

Trekking Nepal met NativeTravel

Een afwisselende vijfdaagse trekking door de Kathmandu-vallei. Je wandelt door boerendorpjes, trekt over de heuvels, langs rijstterrassen en jungle en maakt kennis met het kleurrijke leven op het Nepalese platteland. Met extra aandacht voor de cultuur van de Tamang- en Newari-bevolking. Je logeert één dag bij een lokale familie thuis. Een unieke kans om het échte Nepalese leven te ervaren! Je bezoekt onder andere Shivapuri National Park, Chispani, Nagarkot, Dhulikhel, de stupa en het klooster van Namo Buddha, Panauti en Chamkharka!

Meer informatie en boeken

3. Poonhill Trekking Nepal – 5 dagen – medium – reiscode NT.03

Rondreizen Nepal met NativeTravel

De Poon Hill Trekking is een populaire korte trekking door de práchtige Annapurna-regio. De trekking leid je door weelderig groene jungle, mystieke nevelwouden en authentieke dorpjes van de Magar en Gurung. Tijdens de tocht heb je de mogelijkheid om naar Poon Hill te lopen. Vanaf de top van Poon Hill heb je bij zonsopkomst een fantastisch uitzicht op de immens hoge bergen om je heen. Bij helder weer heb je een blikveld van ruim 600 kilometer over de magnifieke bergreuzen van de Himalaya. Kortom: een ronduit mooie trektocht!

Meer informatie en boeken

4. Mardi Himal Trekking Nepal – 7 dagen – medium – reiscode NT.04

Trekking en Wandeltochten Nepal met NativeTravel

Een nieuwe trekking van de gebaande paden, door de prachtige omgeving van de Mardi Himal. Je wandelt door groene jungle, woest gebergte, afgelegen dorpjes met bijzondere culturen en hebt onderweg magnifieke uitzichten over de hoge bergpieken van o.a. de Mardi Himal (5587m), Machhapuchre (6993m), Annapurna South (8091m), Dhaulagiri (8167m) en de Hiunchuli (6441m). Je overnacht in lodges en ontmoet de etnische bewoners van deze streek, de Gurung en de Thakali. De trekking brengt je naar het Mardi Himal basiskamp op 4500m hoogte.

Meer informatie en boeken

5. Annapurna Community Trekking Nepal – 6 dagen – medium – reiscode NT.05

Trekking Nepal met NativeTravel

Een unieke trekking door nog onontdekt gebied! In samenwerking met het United Nations Development Fund heeft de bevolking een héle mooie tocht ontwikkeld. Door de trekking lever je een welkome bijdrage aan de werkgelegenheid in deze afgelegen streek. Je overnacht in lodges én gaat op bezoek bij de gastvrije bevolking thuis! Geniet van een trekking met authentieke dorpjes, mystieke nevelwouden en sinaasappelbomen. Eén van de hoogtepunten is het schitterende uitzicht over de hoogste toppen van de Himalaya!

Meer informatie en boeken

6. Annapurna Sanctuary Trekking Nepal – 10 dagen – medium – reiscode: NT.06

Trekking en Wandeltochten Nepal

De Annapurna Sanctuary Trekking, ook wel de Annapurna Base Camp Trekking genoemd, is één van de mooiste trekkings in Nepal. Tien dagen lang trek je over eeuwenoude handelspaden door de Himalaya’s. De trekking brengt je naar het hárt van het Annapurna-gebergte. Zonder dat je zelf grote hoogtes hoeft te overwinnen kom je te midden van de magnifieke Himalaya-pieken terecht. Aan alle kanten word je omringd door bergen tussen de 7000 en 8000 meter hoogte: een onbeschrijfelijk mooie belevenis!

Meer informatie en boeken

7. Annapurna Circuit Trekking Nepal – 18 dagen – medium tot zwaar – reiscode: NT.07

Trekking en Wandeltochten Nepal met NativeTravel

Een van de meest bekende wandelklassiekers door de Himalaya. Deze trekking is één van de mooisten van de wereld. Het landschap is afwisselend. Met subtropische jungle, spectaculair geërodeerd hoogland, immense gletsjers, authentieke bergdorpjes en een magnifiek uitzicht op de hoge pieken van de Himalaya. Een van de hoogtepunten van de trekking is het bedwingen van de Thorung La pas, met 5416m het hoogste punt van de trail. De trektocht gaat door het woongebied van verschillende bergvolken, o.a Gurung, Khampa en Thakali.

Meer informatie en boeken

8. Cross Culture Muktinath Trekking Nepal – 9 dagen – medium – reiscode NT.08

Trekking en Wandeltochten Nepal met NativeTravel

Tijdens deze bijzondere trekking verblijf je vanaf de eerste tot de laatste dag in het hárt van de Himalaya. De natuur is ruig, desolaat en indrukwekkend. De trekking biedt een unieke combinatie van natuurlijke rijkdom en cultureel erfgoed. Tijdens de trekking kom je door práchtige authentieke dorpjes. Zoals Kagbeni, Jharkot, Chimang en Purang. Het pre-boeddhistische animisme is hier nog springlevend. Eén van de hoogtepunten tijdens de trekking is het bezoek aan het beroemde pelgrimsoord Muktinath.

Meer informatie en boeken

9. Everest Luxe Lodge Trekking Nepal – 10 dagen – medium – reiscode NT.10

Trekking en Wandeltochten Nepal met NativeTravel

De pérfecte trektocht voor mensen die de ruige schoonheid van de Himalaya’s willen combineren met luxe en comfort. De trekking brengt je naar het hart van de Himalaya terwijl je in mooi gelegen en comfortabele lodges verblijft. Je bezoekt de highlights van de regio maar óók nog niet vaak bezochte streken. Tijdens de trekking word je regelmatig beloond met een schitterend uitzicht op de majestueuze besneeuwde bergpieken van o.a de Nuptse (7861m), de Mt.Everest (8850m), de Ana Dablam (6856m) en de Thamserku (6608m)!

Meer informatie en boeken

10. Everest Panorama Trekking Nepal – 8 dagen – medium – reiscode NT.11

Trekking Nepal met NativeTravel

Een práchtige trekking door de Everest regio. Met ‘mind blowing’ uitzichten op de indrukwekkende bergpieken van de Himalaya én de hoogste berg ter wereld – de Mt Everest – met eígen ogen zien en beleven. Acht dagen lang loop je over de oeroude handelspaden, dwárs door het hoogste gebergte ter wereld. De regio staat, behalve om haar adembenemende uitzichten op het dak van de wereld, ook bekend om haar gastvrije bevolking, pittoreske dorpjes, prachtige kloosters en authentieke cultuur en tradities.

Meer informatie en boeken

11. Everest Base Camp Trekking Nepal – 13 dagen – medium tot zwaar – reiscode: NT.12

Trekking Nepal en Tibet met NativeTravel

Eén van de meest geliefde trektochten van de wereld! Niet alleen vanwege de oeroude handelsroutes langs de hoogste berg ter wereld, maar ook door de vriendelijke bevolking, de pittoreske dorpjes, de verscheidenheid aan culturen en tradities, de kleurrijke kloosters, de immense gletsjers en de fantástische uitzichten over de Himalaya. Je hoeft geen klimervaring te hebben. Je loopt over goed bewandelbare, maar soms wel steile, bergpaden. Een goede conditie is wél een vereiste. Mani Rimdu festival: 14/15/16 oktober 2019!

Meer informatie en boeken

12. Tamang Heritage Trekking Nepal – 7 dagen – medium – reiscode: NT.14

Trekking en Wandeltochten Nepal met NativeTravel

De noordelijke Langtang vallei, ook wel de vallei van de gletsjers genoemd, staat bekend om haar prachtige natuur, rijke cultuur (Tibetaans boeddhisme) en de authentieke levensstijl van haar bewoners. De bewoners van deze streek, de Tamang, stammen af van de Tibetanen. Ze wonen in met prachtig houtsnijwerk versierde huizen en dragen kleurrijke klederdracht. Deze trekking is een uitgelezen kans om voor eventjes onderdeel uit te maken van het traditionele leven van de Tamang!

Meer informatie en boeken

13. Langtang Trekking Nepal – 8 dagen – medium – reiscode NT.15

Trekking en Wandeltochten Nepal met NativeTravel

Langtang staat bekend om haar plantenrijkdom en gevarieerde landschap. De eerste dagen van de trekking loop je door subtropische jungle. De derde dag kom je aan in het hooggebergte en heb je een uniek uitzicht op de magnifieke Himalaya’s. Vanuit Kyangin Gompa, de hoogste overnachtingplaats van de trekking, kun je práchtige dagtochten maken. Tijdens de trekking kom je langs bouwwerken die de Tibetaanse afkomst van de Tamang, de bewoners van deze streek, verraad: gebedsmolens, chortens, manimuren en een klein klooster.

Meer informatie en boeken

14. Helambu Circuit Trekking Nepal – 7 dagen – licht tot medium – reiscode: NT.16

Trekking en Wandeltochten Nepal met NativeTravel

Een prachtige trekking ten noorden van Kathmandu. Ideaal voor mensen die een relatief lichte wandeltocht willen maken maar toch alle hoogtepunten van Nepal willen ervaren. De trekking leidt je door uitbundige jungle, terrasvelden en authentieke bergdorpjes. Je zult onderweg verschillende etnische bevolkingsgroepen ontmoeten, ieder met hun eigen tradities en gewoonten. Tijdens de trekking heb je prachtige uitzichten over de immense bergpieken van de Himalaya!

Meer informatie en boeken

15. Trekking Verboden Koninkrijk Mustang Nepal – 11 dgn – medium – reiscode NT.18

Rondreizen en combinatiereizen Nepal Tibet Bhutan India met NativeTravel

Mustang is een legendarische streek. Eeuwenlang hield het oude Tibetaanse koninkrijk van Lo Mantang zich hier verborgen in de onherbergzame Himalaya’s. De natuur is ruig, desolaat en indrukwekkend. De moderne beschaving lijkt aan het gebied voorbijgegaan te zijn. Lo Mantang, de hoofdstad van het koninkrijk van Mustang, is één van de laatste bastions van de oorspronkelijke Tibetaanse cultuur. Mustang ligt in de regenschaduw van de Himalaya waardoor de trekking ook geschikt is tijdens de zomermaanden. Teeji Festival mei/juni 2019!

Meer informatie en boeken

16. Manaslu Circuit Trekking Nepal – 15 dagen – medium tot zwaar – reiscode NT.19

Trekking Nepal met NativeTravel

Manaslu is één van de nog minder vaak bezochte gebieden en daardoor ongerept en authentiek. De Manaslu Circuit Trekking is dan ook één van de mooiste tochten in Nepal! De trekking heeft álles wat een trektocht door de Himalaya tot een onvergetelijke ervaring maakt: dorpjes met verschillende etnische bevolkingsgroepen, het bedwingen van een hoge bergpas (5100m) en schitterende uitzichten op de Himalaya’s! Afstammelingen van de Tibetanen hebben hun cultuur en leefwijze meegenomen naar deze regio. Een bijzondere belevenis!

Meer informatie en boeken

17. Chepang Hills Trekking Nepal – 5 dagen – licht tot medium – reiscode: NT.20

De leukste rondreizen en trekking naar Nepal met NativeTravel

Een bijzondere trektocht door de heuvels tussen midden-Nepal en de grens met India. Je logeert tijdens de trekking bij de Chepang thuis, een geweldige kans om het leven van de locals van dichtbij mee te maken. De Chepang leiden nog deels een nomadisch bestaan. Geesten- en voorouderverering spelen een belangrijk rol in hun cultuur. De hoogte van het Chepang-gebergte varieert tussen de 300 en de 2000 meter. Verwacht geen luxe, reken op kampvuurtjes, een kom water om je te wassen en Chepang-maaltijden!

Meer informatie en boeken

18. Dolpo Circuit Trekking Nepal – 16 dagen – zwaar – reiscode NT.21

Trekking en Wandeltochten Nepal met NativeTravel

Deze avontuurlijke camping trekking neemt je mee door het mystieke en onbekende Inner Dolpo! Je trekt door een bijzonder landschap: ruig woestijnachtig hooggebergte afgewisseld met groene graslanden, nauwe kloven en intens blauwe bergmeren. Onderweg ontmoet je de semi-nomadische Dol-Pha bevolking met hun unieke pre-boeddhistische Bon Po cultuur. Je bedwingt o.a. de Num La pass (5309m). De mensen, dorpjes en landschappen zullen grote indruk op je maken! Een fysiek uitdagende trekking (van de zwaarste niet technische categorie).

Meer informatie en boeken

19. Khaptad National Park Trekking Nepal – 7 dagen – medium – reiscode NT.22

Trekking Nepal met NativeTravel

Een avontuurlijke trekking, vér van de gebaande paden, in het onbekende farwest Nepal. Met wetlands, jungle en práchtige plateaus van heuvelende graslanden (de zogenoemde patans). Khaptad National Park is het leefgebied van o.a. luipaarden en zwarte Himalaya-beren. Het gebied staat bekend om haar meer dan 270 vogelsoorten en grote aantal medicinale planten. De voorzieningen zijn bijzonder eenvoudig. Voor deze trekking heb je dan ook een avontuurlijke en flexibele instelling nodig. Perfect te combineren met een safari in Bardia!

Meer informatie en boeken

Uitwerking Banyan Internet & Communicatie | Login