Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Meditatie Nepal

Nergens ter wereld zul je de oosterse spiritualiteit intenser ervaren dan in Nepal.

Het is niet voor niets dat wijsgeren en pelgrims al eeuwenlang de Himalaya intrekken.

Wil jij graag nieuwe inzichten opdoen? Is het tijd voor reflectie? Ben je toe aan een nieuwe stap in je leven? Zin om je te ontspannen?

Kijk dan bij de opties hieronder!

Perfect te combineren met je rondreis of trekking door Nepal.

Kijk ook bij onze meditatiereizen Nepal

 

 

 

 

 

 

 

Nog een andere bouwsteen ontdekken? Kijk dan dan bij Maatwerkreis Nepal

 

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Overzicht Meditatie Nepal

1. Meditatieweekend in Pokhara – 3 dagen – reiscode NM.01

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Het begeleide meditatieweekend bestaat uit een combi van boeddhistische filosofie, meditatie en yoga en wordt gehouden in een aan een Tibetaans-boeddhistisch klooster verbonden retraitecentrum. De retraite start op vrijdagmiddag en eindigt op zondagavond. Voor eten, drinken en slaapgelegenheid wordt gezorgd. Om deel te kunnen nemen moet je van te voren door ons worden aangemeld. Het klooster vraagt 7500 roepies (ca. 75 euro) als bijdrage in de kosten. NativeTravel vraagt 15 euro per persoon voor de bemiddeling.

Informatie en Reserveren

2. Retraite Klooster Nepal – 10 dagen – reiscode NM.02

Rondreizen Nepal met NativeTravel

In een prachtig Tibetaans klooster, op een heuvel net buiten Kathmandu, volg je een unieke tiendaagse retraite. Tijdens de retraite maak je kennis met de principes van het Tibetaans boeddhisme en krijg je verschillende meditatietechnieken aangereikt. Het programma bestaat uit meditatie, onderricht en discussiegroepen. Daarnaast wordt er elke dag een lezing gegeven door een Lama. De voertaal is Engels. Een unieke kans voor mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in het volgen van een retraite binnen de Tibetaans-boeddhistische filosofie.

Informatie en Reserveren

3. Vipassana Meditatie Nepal – 10 dagen – reiscode NM.03

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Vipassana is één van de twee meditatietechnieken die Boeddha onderwees. Vipassana is een eenvoudig te beoefenen vorm van inzichtsmeditatie. Door middel van het observeren van de adem en/of lichamelijke sensaties wordt de geest tot in de diepste lagen gezuiverd waardoor wijsheid, inzicht, mededogen, gelijkmoedigheid en vreugde tot ontwikkeling komen. Tijdens de retraite mag niet worden gesproken. Ook andere zaken die een mens kunnen afleiden zijn niet toegestaan. Dit alles maakt dat de retraite behoorlijk pittig is!

Informatie en Reserveren

4. Verblijf in Tibetaans-boeddhistisch nonnenklooster – reiscode NM.04

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Verblijf in een Tibetaans-boeddhistisch nonnenklooster in het Shivapuri National Park ten noorden van Kathmandu. De kamers voor de gasten zijn heel eenvoudig ingericht maar alles wat een mens écht nodig heeft is aanwezig. Je kunt bij de nonnen aanschuiven voor de maaltijden. Ze houden tweemaal per dag meditatiebijeenkomsten. Je mag hier, als je wilt, bij aanwezig zijn. Een prachtige gelegenheid om het échte boeddhistische kloosterleven te ervaren. Duur verblijf naar keuze. NB: zowel mannen als vrouwen zijn welkom!

Informatie en Reserveren

Login