Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Homestay Nepal

Een homestay in Nepal is een onvergetelijke belevenis.

Je gastfamilie zal er alles aan doen om het jouw naar de zin te maken!

We hebben heel veel mogelijkheden voor je verdeeld over het hele land. 

Een homestay is perfect te combineren met je rondreis of trekking door Nepal.

Hieronder vind je een aantal van onze superleuke homestay’s!

Enneh, er zijn er nog méér!
Neem gerust contact met ons op.

 

 

 

 

 

Nog een andere bouwsteen ontdekken? Kijk dan dan bij Maatwerkreis Nepal

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Overzicht Homestay Nepal

1. Homestay Panauti Nepal – reiscode NH.01

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Panauti ligt zo’n 25 km van Kathmandu in de práchtige Kathmandu-vallei. Je vindt er bijzondere middeleeuwse tempels en koningshuizen. Penauti is gebouwd op de plek waar twee heilige rivieren samenkomen. De locals geloven dat er, diep onder de grond, nog een derde heilige rivier door Penauti stroomt. Behalve meehelpen bij de dagelijkse werkzaamheden van je gastfamilie kun je ook mooie hikes maken. Bijvoorbeeld naar het klooster van Namo Buddha. Of de Newari-dorpjes van Chamkharka. Voor 1 t/m 14 personen.

Informatie en Reserveren

2. Homestay Nagarkot Nepal – reiscode NH.02

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Je homestay ligt in een klein dorpje dichtbij Nagarkot, in de Kathmandu-vallei. Nagarkot is één van de beste plaatsen in de vallei om de besneeuwde pieken van de Himalaya’s te zien. Bij helder weer heb je een magnifiek uitzicht op o.a. de Ganesh Himal en de Langtang range. Help je Brahmin-gastfamilie mee met het melken van het vee, bereiden van de maaltijden of het verzamelen van hout uit de jungle. Je hebt práchtige wandelmogelijkheden in de directe omgeving. O.a naar Shivapuri National Park. Voor 1 t/m 8 personen.

Informatie en Reserveren

3. Homestay Patan Nepal – reiscode NH.03

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Patan is één van de drie oude koningssteden van de Kathmandu-vallei. Patan wordt niet voor niets ook wel ‘de stad der schoonheid’ genoemd. In het oude stadshart van Patan vind je nóg meer tempels en kloosters dan in Kathmandu. Op het Durbar-plein van Patan staan een aantal magnifieke tempels en paleizen in verschillende bouwstijlen. Je gastfamilie laat je met veel plezier de allerleukste ‘geheime’ plekjes en achterafstraatjes van Patan zien! Voor 1 t/m 16 personen.

Informatie en Reserveren

4. Homestay Nuwakot Nepal – reiscode NH.04

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Aan de voet van de Himalaya, op zo’n drie uren rijden ten noord-westen van Kathmandu, ligt de oude hoofdstad van Nepal, Nuwakot. Het kleine stadje heeft een middeleeuws fort, tempeltjes en een oude citadel. Vanaf de top van de heuvel heb je een magnifiek uitzicht over de Trisuli-rivier en de hoge bergreuzen van de Langtang-keten in het noorden. Help je gastfamilie mee bij het dagelijkse werk, zoals het planten van de rijst. En geniet van de serene rust en het gewéldige landschap om je heen. Voor 1 t/m 10 personen.

Informatie en Reserveren

5. Homestay Patlekhet Nepal – reiscode NH.05

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Het fascinerende dorpje Patlekhet ligt in het uiterste oosten van de Kathmandu-vallei. Te midden van valleien, heuvels (wij zouden het bergen noemen ;-) kleinschalige landbouwveldjes en groene jungle. Behalve meehelpen bij de dagelijkse werkzaamheden van je gastfamilie kun je ook mooie wandeltochten maken. Bijvoorbeeld naar de stupa en het klooster van Namo Buddha. De omgeving is perfect voor liefhebbers van het échte plattelandsleven in Nepal. Ook heel geschikt voor families met kinderen. Voor 1 t/m 10 personen.

Informatie en Reserveren

6. Homestay Barauli (Chitwan) Nepal – reiscode NH.06

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Op de grens met het National Park Chitwan, bekend om haar wildlife, met honderden vogelsoorten, wilde olifanten, neushoorns en tijgers, ligt jóuw homestay. De authentieke levensstijl van de Tharu-bevolking in Barauli, op 1,5 uur rijden van Sauraha, maakt je verblijf tot een unieke belevenis. Geniet van de gastvrijheid en tradities van de inheemse Tharu. Je moet ook zéker de omgeving gaan verkennen, lopend of per fiets. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een safari door het National Park! Ook geschikt voor families met kinderen. Voor 1 t/m 12 personen.

Informatie en Reserveren

7. Homestay Sauraha (Chitwan) Nepal – reiscode NH.07

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Op loopafstand van Sauraha en de brede Rapti-rivier kun je logeren bij jouw homestay. De voorzieningen zijn eenvoudig maar je zult er een meer dan goede tijd hebben. De homestay is een perfecte uitvalsbasis om van de omgeving te genieten. Lopend, per fiets of ga voor een mooie safari door het Chitwan National Park. De thuisbasis van liefst 56 soorten zoogdieren, waaronder de éénhoornige neushoorn, de Bengaalse tijger, luipaarden, beren, wilde olifanten en de gestreepte hyena. Ook geschikt voor families met kinderen. Voor 1 t/m 12 personen.

Informatie en Reserveren

8. Homestay Bardia Nepal – reiscode NH.08

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Vlak bij de ingang van het National Park vind je onze homestay. Bardia is het grootste ongerepte natuurgebied van Nepal. Het ligt in het verre zuid-westen van Nepal en is bijna 1000 km² groot. Je kunt er dan ook de mooiste safari’s maken. Zoals een gamedrive per jeep, bootsafari over de rivier of een gave jungle walk. Of kies je voor een tweedaagse kampeersafari? Een vierdaagse ontdekkingstocht per raft, diep de jungle in? Een trekking langs de Bheri rivier? Een fietstocht langs de dorpjes van de Tharu? Ook geschikt voor families. Voor 1 t/m 8 personen.

Informatie en Reserveren

9. Homestay Palpa (Tansen) Nepal – NH.09

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Halverwege Pokhara en Lumbini of Bardia maak je een stop in Palpa, tegenwoordig vaak Tansen genoemd. Het mooiste van dit gebied is de combinatie van de middeleeuwse sfeer en de charme van de Newari-cultuur. Terwijl je door de straatjes van Tansen loopt, té steil voor gemotoriseerd vervoer, geniet je van het prachtige Newari snijwerk van de houten huizen. Raak in gesprek met de locals en merk je hoe tróts ze zijn op de gloriedagen van hun stadje, als hoofdstad van het Koninkrijk van Tanuhun. Voor 1 t/m 8 personen.

Informatie en Reserveren

10. Tibetaanse Homestay Pokhara Nepal – reiscode NH.10

Rondreizen Nepal met NativeTravel

Je wordt naar de suburbs van Pokhara gebracht. Je vindt hier nederzettingen van Tibetaanse vluchtelingen. Zoals Tashi-Palkhle, Tashiling, Paljorling en Jampaling. Er wonen bijna 14.000 Tibetanen en de oude vluchtelingen-kampen zijn inmiddels uitgegroeid tot townships met eigen scholen, Tibetaanse huizen, apotheken met traditionele Tibetaanse medicijnen, kloosters en stupa’s. Je verblijft in de mooie homestay van een Tibetaanse familie. Als je wilt kun je hen ‘de oren van het hoofd’ vragen over hun leven. Voor 1 t/m 2 personen.

Informatie en Reserveren

11. Homestay Ilam Nepal – reiscode NH.11

Rondreizen Nepal met NativeTravel

In het uiterste oosten van Nepal, op de grens met het Indiaase Darjeeling, ligt de Ilam-regio. Je homestay ligt in het dorpje Shree Antu Danda. In de omgeving vind je onafzienbare theeplantages waarvan de opbrengst tot de beste kwaliteit ter wereld behoort. Je geniet hier van een heel ander Nepal. De bevolkingsgroepen die hier wonen zijn de Limbu, Rai, Lepcha, Magar en Tamang. In het noorden van Ilam vind je de derde hoogste berg van de wereld, de immense Kanchenjunga (8586m). Voor 1 t/m 8 personen.

Informatie en Reserveren

Login