Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Rondreis Nepal (op maat)

"Inleiding door NativeTravel: Margriet en Arie hebben een kleine vier weken door Nepal gereisd. Met o.a de Annapurna Community Trekking, de Kathmandu Vallei Trekking, Kathmandu, Bhaktapur, Patan én een verblijf in Bardia National Park. Margriet heeft een reis- en fotoverslag bijgehouden op Pindat. Hieronder vind je het reisverslag van hun dagen in Bardia.
Tip: klik even op de tweede foto om deze te vergroten!

OMG, OMG, OMG!!!!!!!!! De hoofdprijs en de jackpot dus!!!!! Wat betekent de neushoorn en de tijger dus hè!!!!!!!! Gewoon voor de lens in het vizier. Ik kan er ff niet over uit. Het zal je maar gebeuren en het is ons dus gebeurd. Wat een mooie ervaring weer, om weer niet te vergeten.........

De eerste dag staat de jeep safari gepland en het is tijdens deze safari dat we de tijger en de rhino zien........ En nog veel meer, vogels in allerlei heldere bijna fluoriserende kleuren geel, groen, rood, blauw en zwart. We zien grote aantallen herten, wilde zwijnen, verschillende apensoorten, een grote hornbillvogel (laat zich zelden zien). We hebben dus weer een fantastische dag achter de rug...

De tweede dag staat een bootsafari gepland. We vertrekken vroeg in de ochtend naar een andere plaats, Chisapani om van daaruit de rivier af te zakken. We gaan op weg met een rubberboot, die onderweg nog ongeveer 4x moet worden bijgepompt. Ach, Nepal, zolang het werkt werkt het. Het eerste deel is niet veel aan, pas na de lunch komen we in het groenere deel en gebeurt er weer meer. En als we in de boom moeten blijven hangen in verband met een close en counter met een overstekende rhino kan ook deze dag absoluut niet meer stuk!!!!!!

De volgende dag gaan we op avontuur op de fiets, en het moet gezegd worden, ze fietsen niet beroerd!! En die zadels, heerlijk breed en super goed geveerd, ik wil ook een Nepalees zadel!!!!!!! Onderdeel van deze tocht is ook weer een wandelingetje door het plaatselijke parkje. Omdat hier nu eenmaal niets is wat het lijkt of wat je verwacht ontaardt dit ook weer in een ware ontdekkingstocht , we struinen door smalle paadjes in ganzepas achter de gids aan, leren spoorzoeken (rhino footprints in the dust), de rivier doorwaden en uiteindelijk zien in het struikgewas 2 rhino's liggen. Althans we zien 2 grijze hompen en af en toe een paar oren bewegen...... Het blijft bijzonder.

Voor we helemaal terugfietsen krijgen we nog een echte Tharu lunch aangeboden in een echt Tharu huis. De Tharu is de bevolkingsgroep van deze streek. Het huis bestaat uit een woon/slaapvertrek, gemaakt van leem met een dak van riet. De keuken is een apart gebouw. Ze zijn wel slim hoor, deze mensen, want binnen is het een heerlijke temperatuur. En de lunch, goddelijk lekker weer......

's Middags wandelen we naar het elephant breeding centre. Ze fokken ze hier, deels om de soort in stand te houden en deels om ze te laten helpen bij het beheer van het park. Speciaal omdat met behulp van de olifanten een veel groter deel van het park kan worden onderzocht op illegale activiteiten zoals stropen of jagen. Het is een mooi gezicht om ze te zien terugkomen! Het blijven mooie dieren. Soms hebben ze last van wilde olifanten die hier ook voorkomen, als wij kijken blijft het rustig."

Margriet Meulenbroek en Arie Meijboom

De leukste reizen naar Azië vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!De leukste reizen naar Azië vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!De leukste reizen naar Azië vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!De leukste reizen naar Azië vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!De leukste reizen naar Azië vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!

Login