Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Rondreis Laos en Cambodja

"Sabei dee! Twee weken naar Laos en twee weken naar Cambodja. Ik was al eerder met NativeTravel naar Vietnam geweest, dus kon er vanuit gaan dat het weer een hele mooie reis zou worden. We zijn alweer een aantal weken terug in Nederland en we denken nog elke week terug aan deze reis. Onze reis begon in de hoofdstad van Laos, Vientiane, waar we meteen zonder geld zaten. We waren vergeten onze bankpassen op ‘wereld’ te zetten. Daar sta je dan zonder geld in een nieuwe wereld.
Van onze lokale reisbegeleider kregen we 80.000 kippen te leen (ongeveer 80 euro) om ons de eerste dagen te redden. Heel fijn, want nu kon onze vakantie toch ontspannen beginnen. We hebben veel zelf ondernomen, de route en hotels waren van te voren bedacht en geregeld door NativeTravel. We zijn door heel Laos en Cambodja gereisd. We waren erg onder de indruk van de prachtige trekking in het noorden van Laos. Met een fijne groep mensen, back to basic en logeren bij de bergstammen. De mensen zijn heel gastvrij, warm en vriendelijk. Voor ons niet te geloven hoe de mensen er leven met 1 waterpomp en 1 ‘toilet’ per dorp. Behoorlijk primitief, maar het was een ervaring om nooit te vergeten. We hadden tijdens deze trekking geweldige gidsen met veel ervaring. In Cambodja hebben we gelogeerd in een steltwoning bij het Tonle Sap meer. De waterhoogte kan hier meters verschillen, een bijzondere ervaring. We hebben genoten van de vrolijke kinderen. Een hele andere manier van leven! Kortom; een prachtige reis om nooit te vergeten!

Toevoeging NativeTravel: Else en Jorrit hebben de reis hieronder gemaakt, uitgebreid met o.a. een eco-trekking door het Nam Ha National Park in Noord-Laos."

Vriendelijke groet, Else en Jorrit

Login