Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Rondreis India en Bhutan

"Beste Maaike/Native Travel

Onze reis naar Bhutan en India in oktober 2019 is in alle opzichten zeer geslaagd. Daaraan hebben jij en al de lokale touroperators , gidsen en vervoerders zeker aan bijgedragen. Alles was perfect geregeld. Dat betekent dus zorgeloos genieten van deze prachtige vakantie.

Het voor velen onbekende Bhutan werd voor ons ''werkelijkheid''. We zijn 10 dagen in Bhutan geweest, te beginnen in Paro en als verste bestemming de Bumthang vallei. Hopelijk zouden onze hoge verwachtingen ook gaan uitkomen.

Vanaf de eerste tot en met de laatste dag hebben we volop genoten van het landschappelijke schoon, de authentieke sfeer in de dorpen en steden en de vriendelijkheid van de Bhutanezen zelf. Het reisprogramma op alle dagen was boeiend en afwisselend. We hebben veel gezien en geleerd over het Boeddhisme in combinatie met een bezoek aan de belangrijkste tempels, dzongs en chorten. Het kleurrijke festival in Thimpu was ook bijzonder om mee te maken. De gidsen doen daarbij hun best om Engels te spreken maar je moet heel goed luisteren om ze goed te verstaan.

We zijn tijdens onze reis ook vaak in contact gekomen met de Bhutanezen zelf. Vooral onze verblijven in homestays en farmhouses boden daartoe voldoende gelegenheid. Je werd altijd en overal gastvrij onthaald en een ieder had zin en tijd voor een praatje. Bij toeval kregen we ook de kans om met een aantal dorpelingen mee te doen aan boogschieten. Het is moeilijker dan je denkt! Wat verder opviel was het respect dat de Bhutanees heeft voor alles wat leeft (hond, kat, koe, paard etc.) en groeit.
Behalve diverse bezienswaardigheden hebben we ook mooie wandelingen en/of hikes gemaakt. Vooral de Jakar- en Bumthangvallei zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Het is soms lastig lopen over modderpaden en door beekjes maar wel avontuurlijk. Een ''must'' of highlight is de wandeltocht naar boven naar de Tijgersnest. Het was niet zwaar maar enige conditie is wel vereist. Dit was een mooie afsluiting van onze reis naar Bhutan.

In India hebben we ons beperkt tot de bezienswaardigheden langs de Gouden Driehoek (Delhi, Agra, Jaipur). In tegenstelling tot Bhutan was het overal veel drukker, in het verkeer en door de mensenmassa. Van de vele tempels en gebouwen langs de route vonden we de Taj Mahal in Agra en de Amber Fort in Jaipur het meest indrukwekkend. De verjaardag van mijn echtgenote op 17 oktober bleef in het hotel niet onopgemerkt waarbij ze werd getrakteerd op een hele taart met zang erbij.

Bijgaand een aantal foto's van onze vakantie bij die tot onze verbeelding spreken."

Nico en Helena

Recensie NativeTravelRecensie NativeTravelRecensie NativeTravelRecensie NativeTravelRecensie NativeTravel

Login