De leukste reizen naar Azië vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!
De leukste reizen naar Azie vind je bij NativeTravel.
De mooiste reizen naar Azie vind je bij NativeTravel!

Kathmandu Vallei Trekking Nepal – 2 dagen – licht – reiscode NT.01

Rondreizen Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Kies deze trekking:

 • Een korte maar móóie trekking door de Kathmandu-vallei!
 • Kennismaking met de uiterst gastvrije lokale bevolking
 • Afwisselend landschap met jungle, kleinschalige landbouwveldjes, groene ‘heuvels’ tot 2500 meter hoogte, kleine dorpjes, historische tempels en práchtig uitzicht op het hooggebergte van de Himalaya.
 • Overnachting in Nagarkot in hotel met uitzicht op de Himalaya
 • Hotel upgrade mogelijk
 • Mogelijkheid om het UNESCO tempelcomplex van Changu Narayan te bezichtigen
 • Een lichte trekking dus voor iedereen te doen
 • Mét professionele trekkinggids die je de mooiste routes en plekjes laat zien
 • Optionele mogelijkheid om je bagage door een sherpa te laten dragen
 • De trekking is te verlengen met één of twee wandeldagen

Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie trekking!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

Aantal reizigers 2 personen 3 personen 4-5 personen 6-12 personen
Prijs per persoon € 110 p.p. € 99 p.p. € 95 p.p. € 90 p.p.
Toeslag éénpersoonskamer * € 25

*  Toeslag éénpersoonskamer geldt vanaf twee reizigers.

Prijs optioneel

Sherpa/drager (max 15 kg)  € 50 voor de hele trekking 

Prijs inclusief

 • Lokale bus Kathmandu – Sankhu
 • Lokale bus Nala – Kathmandu
 • Overnachting in eenvoudig middenklasse hotel op basis van een tweepersoonskamer (bij 1 reiziger op basis van een éénpersoonskamer).
 • Upgrade hotel mogelijk tegen meerprijs (op aanvraag)
 • Ontbijt op dag 2
 • Trekking permit
 • Registratiebewijs (TIMS)
 • Engelssprekende trekking gids, inclusief alle maaltijden, overnachting, vervoer, materialen, salaris en verzekeringen voor de gids
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden, etc.)
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Entree tempelcomplex Changu Narayan
 • Boekingskosten € 30,- per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • Visum Nepal
 • Uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maaltijd  Overnachting 
1 Kathmandu
Sankhu

Nagarkot 
Lokale bus 
Wandelen 
Kennismaking met gids 
Trekking
Changu Narayan Temple (optioneel)
Zonsondergang over Himalaya 
  Hotel
2 Nagarkot
Nala
Kathmandu 
Wandelen
Lokale bus
Uitzichtstoren Nagarkot
Zonsopgang over Himalaya
Trekking
Afscheid van gids
Ontbijt  

Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een lichte trektocht door de prachtige Kathmandu-vallei. Je wandelt door boerendorpjes, trekt over de heuvels, langs rijstterrassen en jungle en maakt kennis met het kleurrijke leven op het Nepalese platteland. Langs de route zul je regelmatig kleine tempeltjes tegenkomen die de plaatselijke bevolking gebruikt voor het brengen van offers aan hun goden. Tijdens de trekking heb je bij helder weer een geweldig uitzicht over de magnifieke bergpieken van de Himalaya.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Trektocht Kathmandu-vallei: Sankhu (1600m) naar Nagarkot (2175m)

Reistijd: ca 1 uur
Wandeluren: ca. 5

Je wordt in de ochtend opgehaald bij je hotel in Kathmandu. Je reist, samen met je gids, naar Sankhu, het startpunt voor de trekking. We maken gebruik van vervoer per lokale bus. Het reizen per lokale bus is niet super-comfortabel, de bussen zijn vaak meer dan overvol, we kunnen je geen zitplaats garanderen, maar het is zó leuk om een keer mee te maken. Wil je liever per taxi reizen? Geef dit dan aan bij je gids. Je kunt de taxichauffeur ter plaatse betalen.

De bagage die je niet nodig hebt tijdens de trektocht kun je achterlaten in je hotel of op laten bergen bij ons lokale kantoor in Kathmandu. Je kunt ook een drager inhuren.

Sankhu was ooit een belangrijke handelsnederzetting op de route Kathmandu – Lhasa en is het startpunt voor de trektocht. Je wandelt door kleine boerendorpjes, trekt over de heuvels, komt langs landbouwveldjes en jungle en maakt kennis met het kleurrijke leven op het Nepalese platteland. Langs de route zul je regelmatig kleine tempeltjes tegenkomen die de plaatselijke bevolking gebruikt voor het brengen van offers aan hun goden.

Tijdens de tocht kom je langs de bijzondere Changu Narayan tempel. Je hebt alle tijd om deze tempel, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, te bezichtigen (entree niet bij de prijs inbegrepen). De tempel herbergt een schat aan sculpturen, houtsnijwerk en beelden uit de Licchavi periode (4e tot 9e eeuw na chr.)

De trektocht gaat verder via het Tilkot jungle-reservaat naar Nagarkot, de eindbestemming voor vandaag. Nagarkot ligt in de Kathmandu-vallei en is één van de beste plaatsen in de vallei om de besneeuwde pieken van de Himalaya’s te zien. Bij helder weer heb je een magnifiek uitzicht op o.a. de Ganesh Himal en de Langtang range. Je verblijft in een budget-hotel in een mooie omgeving. Een upgrade naar een middenklasse- of luxe hotel is mogelijk.

Dag 2: Trekking van Nagarkot naar Nala (1200m) en doorreis naar Kathmandu

Wandeluren: ca. 5
Reistijd: ca 1,5 uur

Bij helder weer is het een aanrader om voor het krieken van de dag op te staan. De zon op zien komen over de immense pieken van de Himalaya is een bijzondere belevenis. Na het ontbijt ga je op pad naar de uitzichttoren van Nagarkot. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de vallei en de Himalaya´s. Vandaag gaat de trektocht voornamelijk heuvelafwaarts. Je trekt, net als gisteren, weer door een mooie omgeving. Je loopt langs kleine riviertjes en passeert dorpjes als Dulalgoan en Bule. Als je het leuk vindt om meer te weten te komen van het leven van de lokale bevolking, vraag je gids dan gerust om voor je te tolken. Nepali zijn zeer gastvrije mensen en vinden het leuk als je belangstelling toont voor hun leven en levenswijze. Als je in Nala aankomt is de trekking, helaas, ten einde. Je wordt per lokale bus teruggebracht naar Kathmandu.

Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reis op maat

De trekking kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer blijven? Kortere wandeldagen? De trekking verlengen met één of twee dagen? De trekking combineren met een verblijf in Bhaktapur of Kathmandu, een homestay invoegen in Penauti, aansluitend een safari maken of rafting ondernemen? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Hotels

We maken tijdens de trekking gebruik van een eenvoudig middenklassehotel. Wil je liever in een luxe hotel verblijven? Laat het ons weten en we passen de trekking hier op aan!

Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisinformatie Nepal

Onderstaande informatie geldt specifiek voor Nepal. Voor overige informatie over het maken van een verre reis met NativeTravel verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Paspoort

Je paspoort moet na vertrek uit Nepal nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Visum

Je kunt op drie manieren je visum regelen.

 1. Bij keuze voor een visum on arrival moet je voor aankomst in Nepal het online visumformulier invullen: https://online.nepalimmigration.gov.np/tourist-visa. Nadat je het visumformulier hebt ingevuld blijft het slechts 15 dagen in het computersysteem van de visumdienst staan. Dit betekent dat je het formulier niet eerder dan 14 dagen voor aankomst in Nepal moet invullen. Zorg er voor dat je een print van het ingevulde formulier met je meeneemt in je handbagage. NB: zorg er voor dat je bij het invullen een digitale pasfoto van het juiste formaat klaar hebt staan in een licht JPEG bestand. Het komt nogal precies met de foto voordat het computersysteem je digitale aanvraag goedkeurt. Je kunt het visum na aankomst in Nepal in euro’s betalen (neem geld in kleine coupures mee in je handbagage). Daarnaast heb je twee recente pasfoto’s nodig en je paspoort. Als adres in Nepal kun je het adres van je eerste hotel invullen. Het ward nummer is het nummer van de wijk waarin je hotel ligt, VDC/municipality de stad of het dorp, en het district de gemeente/regio. Als je Nepal binnenkomt via het internationale vliegveld van Kathmandu vul je bij VDC/municipality en district beide keren ‘Kathmandu’ in. Standaard staat het formulier op ‘Immigration Office’ en ‘TIA’. TIA is de afkorting van het internationale vliegveld van Kathmandu (Tribhuvan International Airport).
 2. Ook kun je zelf voorafgaand aan je reis een visum aanschaffen. Nederlanders kunnen hiervoor terecht bij het Nepalese consulaat in Amsterdam http://www.nepal.nl/consulaat/ Inwoners van België kunnen terecht bij de Nepalese ambassade in Brussel: http://bit.ly/2z7ZWnv
 3. Vind je het bovenstaande te veel gedoe, laat ons dan al het werk uit handen nemen. Vanaf €27 verzorgen we de visumaanvraag voor jou. In veel gevallen is het goedkoper (vooral als je niet in Amsterdam of Brussel woont) om het door ons te laten doen. Zo bespaar je reiskosten, tijd en inspanning! Ga naar: https://www.nativetravel.nl/visum/

Geld

Je kunt in de meeste steden veilig euro’s omwisselen in lokale valuta. Daarnaast vind je er pinautomaten (ATM). Buiten de steden heb je weinig tot geen gelegenheid om te pinnen of geld te wisselen. Controleer voor vertrek of je bankpas is ingesteld op ‘wereld’.

Creditcards worden in de stedelijke gebieden ruimschoots geaccepteerd. Traveller checks worden meestal niet geaccepteerd.

Een richtprijs voor je dagelijkse uitgaven is ca. 15-20 euro per persoon per dag.

Fooien

Het geven van een fooi is gebruikelijk in Nepal.

Een richtprijs voor een fooi voor de trekking gids is ca. 2 euro per reiziger per dag en voor een drager ongeveer 1,50 euro per reiziger per dag. Het is gebruikelijk om de fooi de laatste avond van de trekking te overhandigen.

Een richtprijs voor een gids voor een excursie van een halve dag is ca 1-2 euro per reiziger.
Een richtprijs voor een privé-chauffeur voor een halve dag is ca 1 euro per reiziger.

Hotelbedienden, serveersters, etc. kun je een fooi geven tussen de 20 en 50 cent.

Elektriciteit

Je kunt in Nepal meestal Europese stekkers gebruiken maar niet altijd. Neem dus voor de zekerheid een wereldstekker mee. In de hotels, guesthouses en ook in de meeste lodges tijdens de meer bekende trekkings is stroom aanwezig. Stroomstoringen komen echter veelvuldig voor, zorg er dus voor dat je zodra dit kan je apparatuur in de oplader zet.

Water

Het water uit de kraan is niet veilig. Om besmetting door drinkwater te voorkomen kun je het beste mineraalwater of goed doorgekookt water gebruiken, óók bij het tandenpoetsen. In de steden en dorpen kun je overal mineraalwater aanschaffen. Ook tijdens een trekking kun je door de dag heen op meerdere plaatsen mineraalwater aanschaffen. Zorg er voor dat de dop van de fles die je koopt verzegeld is. Zo weet je zeker dat je water veilig is. Tijdens een trektocht in meer afgelegen gebieden zorgt je gids er voor dat er voldoende gekookt water en/of mineraalwater beschikbaar is.

Tijdsverschil

In Nepal is het in de zomertijd 3.45 uur later. In de wintertijd is dit 4.45 uur.

Gidsen en chauffeurs

De gidsen spreken redelijk goed Engels. Over het algemeen spreken de chauffeurs geen Engels. Als je tijdens de rit met je chauffeur wilt kunnen communiceren adviseren we je om een Nepalees reiswoordenboek mee te nemen.

Vaccinaties

Inentingen zijn niet verplicht. Er worden wel vaccinaties aangeraden. Voor meer informatie met betrekking tot inentingen en reismedicatie raden we aan om contact op te nemen met je huisarts of voor Nederlanders, de GGD. Nederlanders kunnen ook gebruikmaken van de handige service van Thuisvaccinatie. Zie hiervoor op https://bit.ly/2GKZmAA.

Medicijnen mee op reis

Wanneer je gebruik maakt van medicijnen, zorg er dan voor dat je voldoende meeneemt en neem deze altijd mee in de originele verpakking.

Er zijn verschillende medicijnen die onder de Opiumwet vallen en waarvan bezit en gebruik vaak verboden is in het buitenland. Voor deze medicijnen is een Engelstalige medische verklaring nodig welke ook gelegaliseerd moet worden. Houd er rekening mee dat het legaliseren van deze medische verklaring minstens 4 weken duurt! Voor meer informatie over welke medicijnen onder deze Opiumwet vallen, raadpleeg je huisarts of apotheek. Nederlanders kunnen ook het CAK raadplegen: www.hetCAK.nl.

Bagage tijdens trekking

Als je kiest voor een sherpa tijdens een trekking mag je in totaal maximaal 15 kilo bagage afgeven aan de drager. Je hebt gemiddeld genoeg aan 7/8 kilo bagage per persoon.

Om de sherpa de bagage op een verantwoorde manier te kunnen laten dragen vragen we je om de bagage in een grote rugzak te pakken. Als je met twee personen één sherpa deelt doe je de bagage voor twee personen in één rugzak.

Laat het ons voorafgaand aan je reis weten als je geen grote rugzak hebt. Wij zorgen dan voor een zogenaamde duffelpack. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

De bagage die je niet nodig hebt tijdens de trekking kun je laten opbergen in je hotel. We adviseren je, voor alle zekerheid, om waardevolle gadgets/paspoort/bankpassen/geld met je mee te nemen tijdens de trekking.

Bagage tijdens fiets- of motortocht

Het bagagevervoer tijdens een fiets- of motortocht hangt af van de route die je neemt. In de Himalaya’s kunnen we zorgen voor een sherpa. En in de overige delen van Nepal voor vervoer per auto of bus.

Slaapzak tijdens trekking

Voor de lodges (en eventuele) homestay’s tijdens een trekking moet je zelf een slaapzak, kussensloop en handdoek meenemen. Voor een matras en kussen wordt gezorgd. In Kathmandu en Pokhara kun je eventueel een slaapzak huren.

Tips voor duurzaam reizen

Laat je CO2 uitstoot van de vliegreis compenseren bij GreenSeat. GreenSeat investeert het compensatiebedrag in verschillende projecten voor een schoner milieu. Hier vind je meer info: https://greenseat.nl

Neem een waterfles mee die je kan hervullen met gekookt water.

Houdt er tijdens het wandelen of fietsen rekening mee dat je zoveel mogelijk op uitgezette routes blijft. Hierdoor beperk je jouw invloed op de flora en fauna.

Respecteer de locals en hun cultuur: verdiep je voorafgaand aan je reis in de do’s en don’ts van je reisbestemming. Doe bijvoorbeeld je schoenen uit als je een tempel of huis binnengaat en maak niet zomaar foto’s van de lokale bevolking zonder het eerst te vragen.

Kies voor lokale restaurants en winkels in plaats van grote voedsel- en winkelketens. Hiermee steun jij de lokale economie.

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Kathmandu Valley Trekking - reiscode NT.01
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Uitwerking Banyan Internet & Communicatie | Login