Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Strandverlenging Koh Yao

De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!

Kies deze strandbestemming:

 • Het tropische geheim van Thailand
 • Twee prachtige en rustige tropische eilanden, waarbij je kunt hoppen van het een naar het ander
 • Het traditionele lokale leven meemaken van de Sunni moslims
 • Verfris en laad jezelf op tijdens een yoga retreat of spa behandeling
 • Ga heerlijk ontspannen op het strand
 • Volg een Thaise kookles
 • Maak een uitstapje naar Phang Nga Bay en/of de Hong Eilandengroep
 • Huur een kano of kajak en bezoek de grotten vanaf zee
 • Ga avontuurlijk rotsklimmen
 • Bezoek het beroemde James Bond eiland
 • Ga lekker wandelen door de ongerepte omgeving
 • Maak leuke ritjes op een scooter of stap op de fiets

De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!  De leukste reizen naar Myanmar vind je bij NativeTravel!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!

Beste reistijd

November t/m april

Prijs

De prijs is afhankelijk van het aantal dagen, welke hotelklasse je kiest en of je gebruik wilt maken van vervoer naar/van het eiland. Geef je wensen aan ons door via het boekingsformulier en wij komen met een prijsopgave bij je terug.

De leukste familiereizen naar Azie vind je bij NativeTravel!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!

Reisbeschrijving

Koh Yao ligt tussen Phuket, Koh Phi Phi en Krabi in en bestaan uit de twee eilanden Koh Yao Yai en Koh Yao Noi. Er komen niet veel toeristen op af, ondanks de overweldigend mooie natuur en de prachtige ligging midden in Phang Nga Bay. Koh Yao Yai betekent groot lang eiland en Koh Yao Noi klein lang eiland. Het ‘grote lange eiland’ Koh Yao Yai is het meest ongerept. Beide eilanden zijn perféct als je op zoek bent naar het pure eilandgevoel van Thailand. Waarbij je het lokale leven van de Sunni-moslims mee kunt maken, hele gastvrije en vriendelijke mensen. Koh Yao wordt niet voor niets wel het tropische geheim van Thailand genoemd!

Koh Yao Yai

Koh Yao Yai is het grootste eiland in de mooie Phang Nga Bay. Het is niet druk bezocht, mede doordat reisgidsen aangeven deze plek beter te ontwijken vanwege het gebrek aan ‘fatsoenlijke zandstranden’. Als het eb wordt, komt er op sommige plaatsen namelijk een beetje modderige en rotsachtige kustlijn tevoorschijn, waar het dan dus minder fijn zwemmen is. Echter zijn er wel degelijk fijne witte zandstranden te vinden. Laat je dus gerust verrassen. De meeste stranden zijn kleine kuststroken, geen brede zandstranden. Ben je een liefhebber van ongerepte natuur en wil je meer dan alleen hele dagen aan het strand liggen, dán kom je hier helemaal aan je trekken!

De meeste Thai zijn boedhist. In het zuiden van Thailand is dit echter anders en is het merendeel Sunni-moslim. De vriendelijke moslims van Koh Yao Yai leven vooral van de visserij, kokosnoten en hun rubberplantages. Ze leven een vrij eenvoudig bestaan, zó het tegenovergestelde van wat je in bijvb. Phuket meemaakt. De meeste locals leven in boothuisjes op zee, waaruit traditioneel gevist wordt, een echte familietraditie die wordt doorgegeven van vader op zoon.

Reis door de prachtige omgeving met traditionele houten huisjes langs de paden, spot buffels die een modderbad nemen in de rijstvelden, vriendelijk groetende locals en mangroves met bomen tot midden in de zee.

Tip: Je kunt hier nauwelijks pinautomaten vinden, dus vergeet niet om geld te pinnen voordat je naar Koh Yao Yai gaat.

Koh Yao Noi

Het kleinere eilandje Koh Yao Noi is meer ontwikkeld, maar nog steeds niet overbeladen met toeristen. Je komt hier vooral veel akkerbouw en veeteelt tegen en ook hier leven de Sunni moslims op hun traditionele eenvoudige manier. Noi is een prachtig eiland waar genoeg te beleven is. Je vindt er een ruime keuze aan accommodaties en betere infrastructuur dan op het grotere eiland, zo zijn hier wel pinautomaten te vinden. Voor de luxe reizigers zijn er meerdere resorts te vinden, met o.a. Six Senses Yao Noi. Maar ook voor de budget en middenklasse reizigers zijn er genoeg leuke en gezellige hotels.

Hou je van snorkelen? Maak dan een boottochtje naar de Phang Nga Bay en de gewéldig mooie Hong eilanden!

De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!

Reis op maat

Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan jullie wensen aangepaste reis!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen de 'puntjes op de i te zetten' voor je reis.

Land Thailand
Reis Strandverlenging Koh Yao
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login