Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Strandverlenging Khao Lak

De leukste reizen naar Azië vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!

Kies deze strandbestemming:

  • Rondlopen over gezellige markten en dineren bij sfeervolle restaurantjes
  • De mooie Nam Tok Lampi en Nam Tok Tone Prai watervallen bezoeken
  • Leuke boottrip maken naar hét mekka voor snorkelen en duiken: de Similan en Surin eilanden
  • Een kijkje krijgen in het leven van de zeezigeuners
  • Een jungle trekking maken in het Khao Sok National Park, met wilde dieren, verborgen grotten, verlaten stranden en geweldige uitzichtpunten
  • De omgeving verkennen per kano of kayak

De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!

Beste reistijd

December t/m maart

Prijs

De prijs is afhankelijk van het aantal dagen, welke hotelklasse je kiest en of je gebruik wilt maken van vervoer naar/van Khao Lak. Geef je wensen aan ons door via het boekingsformulier en wij komen met een prijsopgave bij je terug.

De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!

Reisbeschrijving

Khao Lak heeft ongerepte witte stranden, heldere turquoise wateren en prachtige jungle. Khao Lak Beach is de meest populaire, door de prachtige bounty witte stranden. Hou je meer van snorkelen dan is Pha een erg mooie plek. Ook kan je hier mooie watervallen gaan bezoeken, is er een gezellige markt te vinden en heb je genoeg keuze uit sfeervolle restaurantjes en gezellige barretjes. Voor een indrukwekkende kijk op de impact van de tsunami op Thailand in 2004, kun je het Tsunami museum bezoeken.

Wanneer je in Khao Lak verblijft moet je zeker ook een uitstap naar het Khao Sok National Park maken. Hier vind je een práchtig gebied waar veel te beleven is. Maak een spannende nacht safari, bezoek een vleermuizen grot, ga tubing over de Klong Sok rivier, maak een boottocht over het Raja Prabha meer, verzorg olifanten in het olifantenkamp en nog véél meer.

Tip: Hou je van snorkelen en duiken, dan kan je vanaf Khao Lak ook een boottrip maken naar de prachtige Similan en Surin eilanden. Deze eilanden worden ook wel het mekka voor duikers en snorkelaars vanuit de hele wereld genoemd. Zó mooi is het!

Similan eilanden

De Similan eilanden bestaan uit elf eilanden. Er zijn maar twee eilanden met een ranger station en accommodatie, Koh Miang en Ko Similan. Het belangrijkste eiland qua accommodatie en activiteiten is Ko Miang. Voor prachtig snorkelen en duiken zijn de eilanden Ko Bon en Koh Tachai perfect! Bij deze eilanden is het koraal nog onaangetast waardoor het samen met Koh Tao, tot de beste duik- en snorkellocaties van Thailand behoort.

Surin eilanden

Een prachtig wit strand, wuivende palmbomen, helder zeewater en kleurrijke vissen, het ideale beeld van een tropisch eiland. Ook dit is een populaire plek om te gaan snorkelen of duiken. Maar je vindt hier ook prachtige jungle met veel verschillende én zeldzame wilde dieren.

Wat ook zeker de moeite waard is, is een bezoek aan de zeezigeuners! Zij wonen en leven in een dorpje op Koh Phayam, één van de Surin eilanden. Op dit eiland is ook een museum te vinden, waar je meer kunt leren over de manier van leven van zeezigeuners. De zeezigeuners, oftewel Moken, kennen de zee ontzettend goed. Dit bleek maar weer toen in 2004 een tsunami in Thailand voorkwam. Een aantal ouderen uit de Moken stam merkten namelijk dat de golven op zee abnormaal waren en dat er buitengewone bewegingen waren. Ze sloegen alarm en ze vluchtten naar het hogere binnenland. Helaas is hun zeedorp volledig weggevaagd. Maar door de kennis van de Moken zijn alle stamleden gespaard gebleven. In het binnenland hebben de Moken hun dorp opnieuw opgebouwd met stelthuizen van bamboe en bladeren. Overdag zijn ze meestal op zee te vinden. Want de belangrijkste bron van inkomsten voor de Moken is nog altijd de visvangst. 

De leukste reizen naar Thailand en Myanmar vind je bij NativeTravel!  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!   Strandverlenging Thailand met NativeTravel

Reis op maat

Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan jullie wensen aangepaste reis!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Thailand
Reis Strandverlenging Khao Lak
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login