Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Rondreis India – Korte Luxe Rondreis Noord-India – 7 dagen – IK.03

Korte Luxe Rondreis Noord-India 1 week  Korte Luxe Rondreis Noord-India 1 week  Korte Luxe Rondreis Noord-India 1 week

Kies deze rondreis:

 • Comfortabel genieten van kleurrijk India, met privéchauffeur en auto
 • Met de meest bijzondere bezienswaardigheden van Noord-India
 • Je ontdekt Old Delhi, Red Fort, Jamai Masjid, Agra Fort, Fatehpur Sikri, Khaori Baoli, Gurudwara Bangla Sahib, Amber Fort, Abhaneri Step Well, Palace of Winds én de Taj Mahal
 • In de Pink City Jaipur stap je op de fiets voor een onvergetelijke ontdekkingstocht backstage
 • Je gaat op tijger safari door het Ranthambore National Park
 • Professionele cultuur- en safarigidsen
 • Uitstekende heritage accommodaties
 • Perfect om je zakenreis mee af te sluiten, te verlengen met Sri Lanka of de Maladiven, of gewoon los te boeken, wát je maar wilt.

Korte Luxe Rondreis Noord-India 1 week  Korte Luxe Rondreis Noord-India 1 week  Korte Luxe Rondreis Noord-India 1 week

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie reis!

Beste reistijd

Tussen 1 oktober en 1 april

Prijs van deze rondreis

Prijs landarrangement

Prijs per persoon Op aanvraag

Prijs optionele excursies

Nr Excursie Prijs per persoon
1 Highlights Delhi Op aanvraag
2 Fietstocht Jaipur Op aanvraag
3 Hightea The Imperial Op aanvraag

Prijs inclusief

 • Al het vervoer in India zoals genoemd in de reisbeschrijving
  dag 1: privévervoer vliegveld Delhi – hotel Delhi

  dag 2: privévervoer hotel Delhi – excursies –  hotel Jaipur
  dag 3: privévervoer tijdens excursies
  dag 3: privévervoer hotel Jaipur – hotel Rantambore
  dag 5: privévervoer hotel Ranthambore – excursies –  hotel Agra
  dag 6: privévervoer tijdens excursies
  dag 7: privévervoer hotel Agra – hotel Delhi
  dag 7: privévervoer hotel Delhi – vliegveld Delhi
 • Alle overnachtingen van dag 1 t/m dag 6 in accomodaties zoals genoemd of gelijkwaardig, op basis van tweepersoonskamers.
 • Early check-in op dag 1 in accomodatie zoals genoemd of gelijkwaardig, op basis van tweepersoonskamers
 • Late check-out op dag 7 in accomodatie zoals genoemd of gelijkwaardig, op basis vantweepersoonskamers
 • Maaltijden alleen wanneer genoemd per dag, O=ontbijt
 • Excursies zoals genoemd in de reisbeschrijving:
  dag 02: Palace of Winds, inclusief gids, privévervoer en entree
  dag 03: Amber Fort, inclusief gids, privévervoer en entree
  dag 05: Chand Baori en Fatehpur Sikri, inclusief gids, privévervoer en entree
  dag 06: Taj Mahal en Agra Fort, inclusief gids, privévervoer en entree
 • Basic-Engelssprekende chauffeur tijdens de transfers in India
 • Engelssprekende cultuur- en safarigidsen tijdens de excursies
 • Tijdens de hele reis lokale Engelssprekende reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden, etc.)
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Boekingskosten à € 35,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR à € 5,- per persoon
 • Visum
 • Vliegtickets *
 • Uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’

*   Je kunt de internationale vliegtickets naar keuze zelf boeken of door NativeTravel laten verzorgen.

  Korte rondreis India met NativeTravel  Korte rondreis India met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een heerlijk comfortabele rondreis door de Gouden Driehoek van India. Onderweg ontdek je de mooiste bezienswaardigheden, ga je op tijger safari door het Ranthambore National Park, en kun je heerlijk ontspannen in de luxe ambiences van de heritage accommodaties. Geniet tijdens de reis van de betoverende wereld van de oude Maharadja’s en Moguls. Ontdek o.a. het authentieke Jaipur, het historische Fatehpur Sikri en de adembenemende Taj Mahal.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Aankomst Delhi

Ontvangst op het vliegveld van Delhi, meteen na middernacht. Je chauffeur staat bij de uitgang van het vliegveld. Hij heeft het logo van NativeTravel op een bordje staan zodat je hem eenvoudig herkent. Je wordt naar je hotel gebracht waar je meteen kunt inchecken.

Optioneel 1: Old Delhi: Red Fort, Jamai Masjid, Khaori Baoli en Gurudwara Bangla Sahib (privé)
Je wordt opgehaald bij je hotel en reist samen met je gids naar het middeleeuwse Red Fort. Het was een paleis van heerser Shah Jahan (de bouwer van de Taj Mahal). Het fort heeft maar liefst twee kilometer lange muren, in hoogte variërend van 18 tot 33 meter. Binnen de muren vind je rijk gedecoreerde paleizen en een moskee. Nadat je Red Fort hebt bewonderd reis je door naar de extravagante Jamai Masjid, één van de grootste moskeeën van India. De Jamai Masjid is gebouwd in de 17e eeuw onder Mogol-architectuur, een mengvorm van islamitische- en hindu-architectuur. Vanuit de zuidelijke minaret, 121 treden hoog, heb je een mooi uitzicht over de stad. Ook duik je natuurlijk de smalle steegjes in van de kleurrijke kruidenmarkt van Khari Baoli. Tot slot bezoek je de Gurudwara Bangla Sahib. Een fascinerende Sikh-tempel met een grote gaarkeuken waar de armen van de stad iedere dag gratis een maaltijd krijgen. De volgorde van de excursies kan wisselen. NB: Red Fort is gesloten op maandag. Incl. gids, vervoer, lunch en entree. Excl. drankjes.

Dag 2: Delhi naar Jaipur 

Je chauffeur brengt je naar Jaipur. Een kleurrijke stad waar oud en nieuw moeiteloos in elkaar overvloeien. Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Dit omdat veel gebouwen in rose-oranje tinten zijn geschilderd die de stad een warme sfeer geven. Het is één van de meest fascinerende steden van India.

In de middag bezoek je het Palace of Winds. Het sprookjesachtige paleis werd gebouwd voor de harem van de Maharadja. Vanuit het Palace of Winds hadden de vrouwen de mogelijkheid om ongezien in de straten van de stad te kijken. Het paleis werd als een bijenkorf opgebouwd, vijf lagen hoog. Kijk zeker ook even in het Palace of Winds en ervaar hoe de Maharadjini’s vanuit hun gouden kooi een glimp van het leven op straat konden opvangen.

Dag 3: Jaipur naar Ranthambore

Optioneel 2: Jaipur fietstocht (join-in)
Tijdens deze unieke fietstocht, die beslist één van de hoogtepunten van je reis wordt, ervaar je hoe de historische ommuurde stad Jaipur ontwaakt. Bij zonsopgang stap je op de fiets en ontdek je samen met je gids het authentieke Jaipur. In de oude stad peddel je door smalle straatjes en over pleinen. Je stapt regelmatig even af, om te genieten van de architectuur van de stad, om de kleurrijke groente- en bloemenmark te bewonderen en heerlijke traditionele gerechtjes te proeven in enkele van de beroemde eettentjes van Jaipur. Natuurlijk doe je ook mee met de locals aan hun dagelijkse ochtendroutine van yogameditatie en tempelbezoek. Tijdens de fietstocht, die ca. drie uurtjes duurt, fiets je zo’n 9 kilometer. De starttijd van de tour hangt af van de tijd waarop de zon opkomt. Tussen februari en september start je om ca. 05.30 uur, van oktober tot november rond 05:45 uur en van half december tot februari ca. 06:00 uur. Inclusief vervoer, gids, fietsen, fietshelm, gerechtjes. Exclusief extra drankjes.

Vanochtend ga je op pad naar het mooiste fort van de gouden driehoek, Amber Fort. Het magnifieke fort, eigenlijk meer een paleis dan een fort, torent hoog boven de heuvels uit. Het is een uniek staaltje van Rajput-architectuur. Je kunt er uren ronddwalen door – met prachtige mozaïeken en sculpturen bewerkte – zalen, galerijen en verblijven. Het immense monument bestaat uit vier gedeeltes, ieder met een groot binnenplein. Het ene gedeelte is nog mooier dan het andere. Zo vind je er o.a. de Hall of Audience, de rijkelijk bewerkte Hall of Victory, de Hall of Pleasure, prachtig bewerkte poorten en het Zenana (de verblijven van de harem). De Maharadja zal indertijd ongetwijfeld de weg hebben geweten naar de vrouw waar zijn begeerte die nacht naar uitging. Maar als bezoeker verdwaal je zonder gids in de labyrinten van het fort. Vanaf de top van het fort heb je een geweldig uitzicht over de ruige heuvels en monumentale muren en forten die de Rajput en Moghul hier bouwden. Deze moesten Amber Fort, haar koninklijke bewoners en rijkdommen beschermen tegen de vijandelijke legers.

‘s Middags reis je door naar de majestueuze wildernis van Ranthambore, één van de grootste nationale parken van Noord-India. Het park beslaat een oppervlakte van maar liefst 392 km² en heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna. In oude tijden was Ranthambore het jachtgebied van de Maharadja’s van Jaipur. Tegenwoordig is het één van de beste plekken in de wereld om Bengaalse tijgers in het wild te spotten. Het gebied biedt bescherming aan ca. 40 soorten zoogdieren, waaronder beren, luipaarden, hyena’s, jungle katten en wolven. Ook vind je er maar liefst 320 vogelsoorten, 35 reptielen-soorten en ontelbare vlinder- en insectensoorten. Behalve wildlife zie je er een schat aan bijzondere bloemen, planten en bomen. Het is dan ook een perfecte plek voor het maken van mooie safaritochten.

Dag 4: Ranthambore National Park

Via het resort kun je de mooiste safari’s boeken, gamedrives per jeep, jungle walks, etc. Alhoewel je een grote kans hebt op het spotten van een wilde tijger is van te voren nooit te voorspellen of, en zo ja, welke dieren je ziet, spannend! Tip: neem een verrekijker mee.

Dag 5: Ranthambore via Chand Baori en Fatehpur Sikri naar Agra

Je reist vandaag als eerste naar Chand Baori, één van de verborgen geheimen van India. Rajasthan is een droog gebied met diepgelegen grondwater. Vanaf de 8e eeuw werden in deze streek meerdere getrapte waterputten gebouwd. Chand Baori heeft een maar liefst 30 meter diep bassin. De waterput wordt aan drie zijden omringd door trappen met maar liefst 3500 treden, verdeeld over 13 verdiepingen. Aan de vierde zijde staat een paleis, waar je o.a. prachtige reliëfs ziet van de Hindu-goden Ganesha en Durga.

Fatehpur Sikri ligt op 40 km afstand van Agra en is een magnifieke ommuurde stad, gebouwd door Akbar de Grote, de grootvader van Sjah Jahan, die later de Taj Mahal liet bouwen. Akbar had naast zijn harem ook drie echtgenotes, een hindu- een christen- en een moslimvrouw. Alle drie vrouwen schonken hem alleen maar dochters en helaas geen zoon. Akbar had een zoon nodig om zijn imperium voort te kunnen zetten. Hij bezocht dan ook vele priesters, geleerden en waarzeggers om hem een zoon te schenken. De priester in Fatehpur Sikri gaf hem de zegen die tot de geboorte van zijn eerste zoon leidde. Uit dankbaarheid voor het verhoren van zijn gebed stichtte Akbar zijn hoofdstad vanaf het jaar 1571 in Fatehpur Sikri. Zijn hinduvrouw, die hem zijn eerste zoon schonk, kreeg hier een extravagant groot paleis, zijn christenvrouw, een Portugese, kreeg een middelgroot maar sober paleis en zijn moslimvrouw kreeg een klein paleisje, die van buiten echter zeer rijk gedecoreerd werd en binnen ingelegd was met spiegels en dure edelstenen. Behalve de paleizen vind je in Fatehpur Sikri vele andere bouwwerken, zoals ‘het huis van aanbidding’, de grote moskee en het mausoleum van Akbar. Fatehpur Sikri is een uniek voorbeeld van de grootse Indo-islamitische architectuur. De stad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De eindbestemming voor vandaag is Agra

Dag 6: Agra 

In de vroege ochtend, bij zonsopgang, word je naar de overrompelend mooie Taj Mahal gebracht. Het bouwwerk is gemaakt in opdracht van Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw Mumtaz. Het overweldigende monument staat voor velen symbool voor de ultieme ode aan de liefde en romantiek. De bezichtiging van de Taj Mahal is een bijna magische ervaring. NB: Taj Mahal is gesloten op vrijdagen.

Nadat je van een ontbijt hebt genoten bezoek je het robuuste (aan de buitenkant) en verfijnde (aan de binnenkant) Agra Fort. Het fort was het vaste woonadres van Sjah Jahan, zijn drie echtgenotes, zijn haremvrouwen en vele medewerkers. Zo vind je er prachtige paleizen voor zijn echtgenotes en dochters. Vanuit Agra Fort heb je een geweldig uitzicht op de Taj Mahal. Doordat er in Agra veel stofdeeltjes in de lucht zweven, lijkt de Taj Mahal vanaf deze afstand wel een fata morgana. Zó mooi!

Dag 7: Agra naar Delhi

Je reist terug naar Delhi. Hier heb je nog alle tijd om van de stad te genieten of te ontspannen in de spa of het zwembad van je hotel.

Tip: laat je chauffeur je naar Lodi Gardens brengen, te midden van de luxe parliamentwijk. Het grote park is een aangename groene oase in de drukke stad. Behalve kleurrijke bloemen en planten, vind je er ook zeldzame bomen en veel verschillende vogels. Het park is dan ook geliefd bij wandelaars, jonge stelletjes en picknickende families. In het park staan indrukwekkende bouwwerken uit de 15e en 16 eeuw, die gebouwd zijn door de Lodi’s, een machtige clan van middeleeuwse Pathaanse notabelen uit het noorden van India. Direct ten oosten van Lodi Garden vind je een aantal uitstekende restaurants

Optioneel 3: High Tea in The Imperial
Geniet van een fantastische High Tea in het Engels-koloniale The Imperial, één van de iconische hotels van Delhi. In hun bekroonde 5 sterren theesalon, The Atrium, geniet je van een classy High Tea in een sfeervolle historische setting. Proef van heerlijk zoete en hartige lekkernijen, zoals de klassieke Imperial scones met clotted cream en zoete citroenjam, exclusieve patisseries en verfijne hapjes. Dit alles vanzelfsprekend aangevuld met een goed kopje koffie en een breed assortiment van de beste Indiase theesoorten. Starttijd rond 15.30 uur. Inclusief vervoer en high tea.

Je kunt gebruik maken van je hotelkamer tot aan vertrek naar het vliegveld. Je chauffeur brengt je naar de juiste terminal en onze airport-medewerker helpt je bij het inchecken.

Korte Luxe Rondreis Noord-India 1 week  Korte Reis India met NativeTravel  Rondreis India met NativeTravel

Accommodaties tijdens de reis

We hebben voor deze rondreis gekozen voor heerlijk luxe hotels en resorts. Alle accommodaties zijn met zorg voor je uitgezocht. Van prachtig gestaureerde heritage paleizen tot aan accommodaties uit de koloniale tijd met sfeervolle architectonische elementen uit de Victoriaanse, Art Deco en Lutyens stijl. Heb je een eigen voorkeur voor een bepaalde accommodatie: we regelen het voor je!

Korte rondreis India met NativeTravel   Luxe rondreis India met NativeTravel  Groepsreizen India met NativeTravel.nl

Reis op maat

De reis kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Een deel van de reis achterwege laten? Een andere route? Wat dan ook: het is mogelijk. Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Hotels

We maken zo veel mogelijk gebruik van kleinschalige en authentieke hotels. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde accommodatie laat dit ons dan gerust weten. Wij zorgen er voor dat we dit hotel voor je reserveren!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor je reis.

Land India
Reis Korte Luxe Rondreis Noord-India - 7 dagen - IK.03
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies Highlights Delhi - Op aanvraagFietstocht Jaipur - Op aanvraagHigh Tea the Imperial - Op aanvraag
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login