Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Rondreis Highlights Cambodja – 7 dagen – reiscode CK.01

rondreis door cambodja  Bayon tempel siem reap  Vakantie Cambodja

Kies deze rondreis:

 • Volop genieten van Cambodja
 • Je bezoekt de absolute highlights van Cambodja
 • Excursies naar o.a. Silver Pagoda, Killing Fields, Tuol Sleng, Nationaal Museum, ons ‘geheime’ steltdorp in Tonlé Sap én natuurlijk het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor.
 • Comfortabele hotels
 • Leuke ontmoetingen met de lokale bevolking
 • Veel vrijheid bij de invulling van je reis, doordat je zélf kiest van welke optionele excursies je wel of niet gebruik maakt
 • Professionele lokale gidsen, die je ‘van binnen uit’ in contact brengen met de lokale bevolking en Cambodjaanse cultuur
 • Lokale reisbegeleiding beschikbaar voor al je vragen en wensen

Rondreis Cambodja  Rondreizen Cambodja met NativeTravel  vakantie cambodja

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie reis!

Beste reistijd

December t/m juli

Prijs van deze reis

Aantal reizigers  2 personen 3-4 personen 5-8 personen 9-14 personen Toeslag éénpersoonskamer
Prijs per persoon € 575 p.p € 495 p.p € 425 p.p € 395 p.p € 150 p.p

Prijs optioneel

Nr Excursie 2 personen 3-4 personen  5-14 personen
1 Fietstocht platteland Siem Reap  € 40 p.p € 35 p.p € 30 p.p
2 Beng Mealea € 65 p.p € 50 p.p € 40 p.p
3 Champey Kookworkshop € 42 p.p € 40 p.p € 35 p.p

Prijs inclusief

 • Al het vervoer in Cambodja zoals genoemd in de reisbeschrijving
  dag 1: privévervoer vliegveld Phnom Penh – hotel Phnom Penh
  dag 3: privévervoer hotel Phnom Penh – hotel Siem Reap
  dag 4: privévervoer tijdens excursie Angkor

  dag 5: privévervoer (auto en boot) tijdens excursie ‘geheime steltdorp’ Tonlé Sap
  dag 7: privévervoer hotel Siem Reap – vliegveld Siem Reap
 • Alle overnachtingen van dag 1 t/m dag 6 in middenklasse hotels op basis van tweepersoons kamers
 • Maaltijden zoals genoemd per dag (O=ontbijt L=lunch)
 • Engelssprekende gidsen tijdens de excursies zoals genoemd in de reisbeschrijving
 • Excursies zoals genoemd in de reisbeschrijving
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, wassen kleding, fooi, overige maaltijden, etc.)
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Boekingskosten à € 30,- per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • Internationale vliegtickets
 • Visum Cambodja
 • Alle uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maaltijden  Overnachting 
1 Aankomst Phnom Penh Privé-vervoer Airport pick up
Welkom door lokale reisbegeleider
  Hotel
2 Phnom Penh   Royal Palace, National Museum, Tuol Sleng, Killing Fields  Ontbijt Hotel
3 Phnom Penh
Siem Reap
Privé-vervoer Excursie Skuon (spider city)
Ontbijt Hotel
4 Siem Reap Privé-vervoer Tempels van Angkor Ontbijt Hotel
5 Siem Reap Prive-vervoer Steltdorp Tonlé Sap Ontbijt
Lunch
Hotel
6 Siem Reap   Excursies (optioneel)
Fietstocht, Beng Mealea, Champey Cooking Class
Ontbijt Hotel
7 Vertrek Siem Reap Privé-vervoer Afscheid Cambodja Ontbijt  

rondreizen laos, reis laos, vakantie laos, rondreis laos, familiereizen laos, airbnb laos, tripadvisor laos, trekking laos, cultuurreis laos, actieve reis laos, avontuurlijke reis laos, reizen laos vietnam, reizen laos cambodja, reis laos vietnam, reis laos cambodja, rondreis laos vietnam, rondreis laos cambodja, rondreizen laos cambodja, rondreizen laos vietnam  Rondreizen Laos Cambodja Vietnam  rondreizen laos, reis laos, vakantie laos, rondreis laos, familiereizen laos, airbnb laos, tripadvisor laos, trekking laos, cultuurreis laos, actieve reis laos, avontuurlijke reis laos, reizen laos vietnam, reizen laos cambodja, reis laos vietnam, reis laos cambodja, rondreis laos vietnam, rondreis laos cambodja, rondreizen laos cambodja, rondreizen laos vietnam

Reisbeschrijving

Tijdens deze mooie rondreis door Cambodja bezoek je de highlights van het land. Zoals het fantastische Royal Palace in Phnom Penh. Maar ook de indrukwekkende Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields uit de tijd van het verwoestende Rode Khmer regime. Natuurlijk ga je óók naar de magnifieke tempels van Angkor, één van de zeven wereldwonderen. En wat dacht je van een bezoek aan ons ‘geheime steltdorp’ in het Tonlé Sap-meer?

Dag tot dag beschrijving

O = inclusief ontbijt, L = inclusief lunch

Dag 1: Aankomst Phnom Penh

Je wordt opgehaald van het vliegveld van Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. De chauffeur staat voor je klaar bij de uitgang van het vliegveld en heeft je naam op een bordje staan, zodat je hem makkelijk herkent. Je wordt per privé-auto naar je hotel gebracht waar je kunt bijkomen van de vliegreis. In het hotel word je opgewacht door een medewerker van ons lokale kantoor in Cambodja. Hij/zij heet je welkom in Cambodja en zal je een korte uitleg geven over het reisprogramma. Als je vragen hebt kun je deze stellen.

Phnom Penh is één van de mooiste steden van Indo-China. De stad is gebouwd op de plek waar de Mekong en de Tonle sap-rivier in elkaar overvloeien. Phnom Penh is een bruisende stad waar oude Europese koloniale invloeden en Aziatische tradities samen komen. In het centrum van de stad vind je gezellige restaurants die heerlijke gerechten serveren. Langs de kade van de Tonlé Sap-rivier staan lokale eetstalletjes. Je vindt er allerlei exotische vruchten die het proeven meer dan waard zijn. En ook lekkernijen als gefrituurde spinnen en krekels, die verrassend lekker smaken. De rivieroever is dan ook een populaire plek voor de lokale bevolking om van een picknick te genieten en de laatste nieuwtjes met elkaar uit te wisselen. Het is leuk om ’s avonds een stukje langs de kade te wandelen.

Dag 2: Phnom Penh (O)

Je gaat vandaag onder begeleiding van je gids, de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh ontdekken. Je bezoekt het Royal Palace met de zilveren Pagoda en het Nationaal Museum, maar ook de overblijfselen van het Pol Pot regime zoals de Tuol Sleng gevangenis en de meer dan indrukwekkende Killing Fields.

Het Royal Palace is een groot complex met prachtige tempels, tombes en relikwieën.  In de Zilveren Pagode, ook wel de tempel van de Boeddha van Smaragd genoemd en onderdeel van het Royal Palace, vind je de beroemde zilveren vloer. Deze is opgebouwd uit maar liefst 5000 zilveren tegels die een kilo per stuk wegen. Het naastgelegen National Museum is Cambodja’s grootste museum voor culturele geschiedenis en het belangrijkste historische en archeologische museum van het land. Het gebouw is gebouwd in de traditionele Khmerstijl. Je vindt er o.a vele kunstschatten uit Angkor.

In 1975 trokken de Rode Khmer de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh binnen. Pol Pot werd premier van Cambodja en trachtte op bloedige wijze een communistische landbouwstaat van Cambodja te maken. Steden moesten verdwijnen en iedereen moest boer worden. Geld, onderwijs, godsdienst en privé bezit werden afgeschaft. Huwelijken werden voortaan gearrangeerd, en kinderen werden gescheiden van hun ouders. Personen die niet meewerkten werden omgebracht. Pol Pot vond intellectuelen en academici lastige mensen die niet binnen zijn ideale samenleving pasten en dus werden ze gedood, waarbij het dragen van een bril of het spreken van een vreemde taal iemand al tot verdachte maakte. Het Cambodjaanse volk heeft enorm geleden onder dit totalitaire regime. Bijna een vierde deel van de bevolking is door Pol Pot en zijn aanhangers om het leven gekomen. Het is bijzonder om, pas een paar decennia later, te zien hoe vriendelijk en voorkomend de Cambodjanen vandaag de dag met elkaar omgaan.

De voormalige Tuol Sleng gevangenis is een buitengewoon indrukwekkend museum, waar je heel direct met de gebeurtenissen wordt geconfronteerd door middel van vele foto’s. Het museum is gevestigd in een oude basisschool die ten tijde van de overheersing van de Rode Khmer werd gebruikt als martelgevangenis voor politieke vijanden. Slechts zeven van de vijftienduizend gevangenen hebben Tuol Sleng weten te overleven. De mensen werden net zolang gemarteld totdat ze overleden óf hun ‘misdaden’ bekenden. De mensen die ‘bekenden’ werden afgevoerd naar de massagraven van de Killing Fields, net even buiten Phnom Penh gelegen, in een boomgaard. Hier zijn ruim 20.000 mensen omgebracht. Onvoorstelbaar wreed.

Dag 3: Phnom Penh naar Siem Reap (O)

Je wordt opgehaald bij je hotel en in een kleine 6 uren naar Siem Reap gebracht. Een aantal kilometers na Phnom Penh wordt gestopt in het dorpje Skuon. Als je wilt kun je hier genieten van de lokale lekkernij die hier overal aangeboden wordt: gefrituurde spinnen in alle soorten en maten. Mocht je het aandurven om een exemplaar te verorberen: de lokale bevolking eet de spinnen met huid en haar op maar het is misschien lekkerder om je te beperken tot het vlees in de romp van de spin. Je kunt het vlees er ‘a la kreeft’ uitzuigen.

Aangekomen in Siem Reap word je naar je hotel gebracht. Siem Reap is door de tempels van Angkor ‘the place to be’ in Cambodja. Je hebt hier aan restaurants en vertier dan ook geen gebrek. Breng ’s avonds bijvb. een bezoek aan Pub Street of ga naar de Night Market.

Dag 4: Siem Reap – Excursies Angkor Wat (O)

Vandaag bezoek je de tempels van Angkor, het grootste en mooiste tempelcomplex ter wereld. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Khmer-rijk dat in de 8e eeuw na Christus werd gesticht. Het rijk was enorm en strekte zich uit tot aan Zuid-Vietnam en China. Later waren het de Thai die ten tijde van het Siamese rijk dit gebied overheersten en boeddhistische invloeden brachten. Eeuwenlang is deze stad overgroeid geweest door de jungle, totdat begin 1900 een Franse expeditie de ruïnes ontdekte.

Sommige tempels zijn in oude glorie hersteld. Bij anderen kan je nog goed zien hoe de jungle de tempels hebben overwoekerd. Het complex werd in verschillende periodes gebouwd, iedere overheerser bouwde zijn eigen tempel. Hierdoor hebben ze allemaal een ander karakter. Bij de bekendste tempel, Angkor Wat, zie je bijvb. een hindoeïstische invloed, terwijl bij Angkor Thom de boeddhistische invloed overheerst.

Je staat ’s ochtends héél vroeg op en wordt naar Angkor Wat, het meest adembenemende monument van Angkor gebracht. Het is een práchtig gezicht om de zon op te zien komen over Angkor Wat. De tempel is met een ongelooflijk oog voor detail gebouwd. Angkor Wat wordt dan ook niet voor niets tot één van de zeven wereldwonderen gerekend. Nadat je de tempel uitgebreid hebt kunnen bekijken ga je terug naar je hotel voor het ontbijt.

Later in de ochtend ga je weer op pad, als eerste naar de tempels van Ta Prohm. De Ta Prohm tempel is niet helemaal gerestaureerd. Hier kan je dan ook goed zien hoe de gigantische woudreuzen de tempel in hun greep houden. De toppen van de bomen steken ver boven de tempel uit terwijl hun wortels zich om en door de muren heen hebben geslingerd. Tenslotte bezoek je het tempelcomplex van Angkor Thom, met haar práchtige surrealistische Bayon tempel. De Bayon staat bekend om haar gedetailleerde en kunstige muurvoorstellingen én om de 216 mysterieuze gezichten die in de tempel verwerkt zitten. Na een dag vól cultuur word je weer teruggebracht naar je hotel. 

Dag 5: Siem Reap – Excursie drijvende steltdorp Tonle Sap Lake (OL)

Je wordt ‘s ochtends opgehaald en reist samen met je gids naar ons ‘geheime’ steltdorp op het Tonle Sap lake Het drijvende dorp wordt gelukkig nog niet overspoeld door het massatoerisme, zoals bij andere steltdorpen. Onderweg zie je houten huisjes staan, met in de zon drogende visnetten en kleine kinderen die je vriendelijk dag zwaaien.

De huizen van het dorp staan op maar liefst 10 meter hoge ‘stelten’. In het droge seizoen staan ze op de vaste oevers van het meer en in het natte seizoen staan de stelten meters diep in het water. Je stapt over op een bootje zodat je het dorp vanaf het water kunt verkennen. Je krijgt tijdens de tocht uitleg over het leven in het dorp. De locals van Tonle Sap leven van de visvangst. Ze hebben inventieve manieren ontwikkeld om vis te vangen. Je zult vast een aantal vissers ontmoeten. Rond lunchtijd meer je aan bij één van de steltwoningen. Hier ervaar je hoe het is om in een stelthuis te wonen. Je kunt bij je gastfamilie genieten van het lunchpakket dat je ’s ochtends van het hotel meegekregen hebt. In de droge tijd is het erg leuk om aan de ‘straatzijde’ een wandeling te maken en te zien hoe de mensen hier leven en werken. Aansluitend reis je weer terug naar je hotel, een bijzondere ervaring rijker.

NB: het is tegen meerkosten mogelijk om bij je gastfamilie te blijven overnachten. Je gids blijft dan eveneens overnachten. Je gastfamilie spreekt zelf geen Engels en je gids kan voor je vertalen. In het stelthuis is een eenvoudige douche en een toilet aanwezig. Er is een matras, beddengoed en een klamboe voor je beschikbaar. Je kunt zelf een lakenzak en een handdoek meebrengen. Toiletpapier is niet (altijd) aanwezig en breng je het beste ook zelf mee.

Dag 6: Siem Reap (O)

Angkor is zo immens groot dat je minstens een week nodig hebt om alle tempels te kunnen bekijken. Je kunt vandaag zelf op pad gaan om nog niet ontdekte tempels te bezichtigen (niet bij de prijs inbegrepen). Je kunt ook genieten van onderstaande optionele excursie. Of natuurlijk, met een drankje bij de hand, bij het zwembad van het hotel gaan liggen luieren.

Optioneel 2: Fietstocht over het platteland van Siem Reap (ca. 25 km)

Je wordt ‘s ochtends opgehaald bij je hotel. Je gids staat voor je klaar met voor ieder een fiets met fietshelm. Je stapt op en trapt samen de stad uit, het omringende platteland op. Al op de buitenwegen van Siem Reap gaan de asfaltwegen over in onverharde zandpaden. De fietstocht is goed te doen maar je moet wel goed blijven opletten op de hobbels en kuilen in de weg. Je fietst over door palmbomen beschaduwde weggetjes, langs rijstvelden, groene jungle en kleine dorpjes. Tijdens de fietstocht ontmoet je de lokale bevolking en maak je kennis met hun manier van leven. Tijdens de rit zul je ook oude Angkor tempels tegenkomen. Het is wonderlijk om te bedenken dat werkelijk overal op het platteland rond Siem Reap dergelijke ruïnes te vinden zijn. Natuurlijk stap je ook af en toe van de fiets. Om met de mensen de praten, een lokale markt te bezoeken of ergens wat te drinken. Je gids brengt je weer terug naar je hotel. Inclusief fietsen en gids.

Optioneel 3 – Excursie naar Beng Mealea (halve dag)

Je trekt vandaag de jungle in om te spectaculaire Beng Mealea te verkennen. De tempel werd gebouwd in de 12e eeuw onder Suryavarman II. Het is een van de meest mysterieuze tempels in Angkor, omdat de natuur hier echt op hol is geslagen. De jungletempel ligt op zo’n 60 km rijden ten noordoosten van Siem Reap. Onderweg maak je een leuke stop bij de lokale markt van Domdaek. Nadat je bent aangekomen bij Beng Mealea, ontdek je de ultieme jungletempel. Je hebt hiervoor wel een zekere mate van fitheid nodig en moet stevig op je voeten staan, want de tempel is in zeer originele staat achtergelaten. Inclusief vervoer, gids, lunch, entree.

Optioneel 4: Champey Kookworkshop per tuktuk (halve dag)

Je reist per tuk tuk naar de Champey Cooking Class. Hier leer je traditionele en heerlijke Khmer-gerechten bereiden onder leiding van onze chef-kok. Als eerste neemt hij je mee naar de markt. Hier legt hij je van alles uit over Cambodjaanse groenten, kruiden, specerijen en andere ingrediënten. Terug in het restaurant leer je de fijne kneepjes van de Khmer-keuken. De kok heeft hij een goed gevoel voor humor wat de kookworkshop tot een extra leuke ervaring maakt. Inclusief vervoer per tuktuk, kok, lunch.

Dag 7: Vertrek uit Siem Reap (O)                                        

Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het internationale vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis of naar je volgende bestemming. Bijzondere reiservaringen rijker!

Deze reis is perfect te combineren met Thailand, Laos of Vietnam. Vraag naar de mogelijkheden.

  De leukste reizen naar Thailand vind je bij NativeTravel!  De leukste reizen naar Vietnam vind je bij NativeTravel!

klik op pdf

Rondreizen Cambodja met NativeTravel rondreizen laos, reis laos, vakantie laos, rondreis laos, familiereizen laos, airbnb laos, tripadvisor laos, trekking laos, cultuurreis laos, actieve reis laos, avontuurlijke reis laos, reizen laos vietnam, reizen laos cambodja, reis laos vietnam, reis laos cambodja, rondreis laos vietnam, rondreis laos cambodja, rondreizen laos cambodja, rondreizen laos vietnam Rondreizen Thailand met NativeTravel

Phnom Penh – Anise Villa Boutique Hotel – http://www.anisevilla.com/
Siem Reap – Silk D’Angkor Boutique Hotel – https://silkdangkor.com/

rondreizen mynmar, vakantie myanmar, reis myanmar, groepsreis myanmar De leukste reizen naar Cambodja vind je bij NativeTravel! rondreizen laos, reis laos, vakantie laos, rondreis laos, familiereizen laos, airbnb laos, tripadvisor laos, trekking laos, cultuurreis laos, actieve reis laos, avontuurlijke reis laos, reizen laos vietnam, reizen laos cambodja, reis laos vietnam, reis laos cambodja, rondreis laos vietnam, rondreis laos cambodja, rondreizen laos cambodja, rondreizen laos vietnam

Reis op maat

Het reisprogramma kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Een deel van de reis achterwege laten? De reis combineren met een bezoek aan Vietnam, Laos of Thailand? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Hotels

We maken zo veel mogelijk gebruik van kleinschalige en authentieke hotels. Van eenvoudige budget hotels tot aan luxe hotels. Wát je maar wilt. Als je voorkeur hebt voor een bepaald hotel laat dit ons dan gerust weten. Wij zorgen er voor dat we dit hotel voor je reserveren voor de laagst mogelijke prijs!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Cambodja
Reis Rondreis Highlights Cambodja - reiscode CK.01
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies Fietstocht platteland Siem Reap - € 30 p.p (vanaf)Beng Mealea - € 40 p.p (vanaf)Champey Kookworkshop - € 35 p.p (vanaf)
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login