De leukste reizen naar Azië vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!
De leukste reizen naar Azie vind je bij NativeTravel.
De mooiste reizen naar Azie vind je bij NativeTravel!

Rondreis Bhutan met Kloosterfestival Punakha – 7 dagen – reiscode BF.01

Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel

Kies deze festivalreis:

 • Een práchtige kennismaking met het mystieke Bhutan.
 • Je bezoekt de hoogtepunten van Bhutan: o.a. Paro, Thimpu en Punakha.
 • Extra mogelijkheden om van een fietstocht, wandeltocht, kookworkshop of traditioneel hotstonebad te genieten
 • Je maakt het bijzondere Punakha Tshechu festival mee in de mooiste dzong van Bhutan.
 • De reis kan zowel los als in combinatie met een rondreis door India en/of Nepal worden geboekt.
 • Een once-in-your-lifetime-belevenis!

Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel

Startdatum

3 of 4 maart 2020

Prijs van deze reis 

Aantal reizigers Prijs per persoon
1 persoon € 1599
2 personen € 1499
3-5 personen € 1350
6-10 personen € 1299
11-15 personen € 1250
Toeslag éénpersoonskamer € 195
 • Prijs kinderen 0 t/m 4 jaar: 60 euro p.p.
 • Prijs kinderen 5 t/m 11 jaar: 50% korting
 • Prijs scholieren en studenten 12 t/m 24 jaar: 25% korting op vertoon van studentenkaart
 • Toeslag éénpersoonskamer geldt pas vanaf twee reizigers

Prijs optioneel

1 Fietstocht Paro Valley € 25 p.p
2 Hike Dzongdrakha Gratis

Prijs inclusief

 • Al het vervoer in Bhutan zoals genoemd in de reisbeschrijving (privévervoer)
 • Overnachtingen van dag 1 t/m dag 6 in accommodaties zoals genoemd of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamers (bij 1 reiziger op basis van éénpersoonskamers)
 • Alle maaltijden (ontbijt/lunch/diner) in Bhutan
 • Alle excursies zoals genoemd in reisbeschrijving (inclusief gids, vervoer, entree)
 • Engelssprekende Bhutanese gids
 • Lokaalsprekende of mondjesmaat Engelssprekende chauffeur
 • Visum Bhutan
 • Permits Bhutan
 • Toeristenbelasting Bhutan
 • Entree en permit Punakha Tshechu
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, wassen kleding, fooien, drankjes, etc.)
 • Eventuele huur paard voor tocht naar het ‘Tigers Nest’ in Paro
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Internationale vliegtickets *
 • Boekingskosten à € 30,- per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)

* Je kunt de vliegtickets naar keuze zelf boeken of door NativeTravel laten verzorgen.

Dag  Route  Vervoer  Extra  Maaltijd  Overnachting 
1 Paro Privévervoer Airport-pickup
Vervoer naar hotel
Kennismaking met gids
Paro Dzong
Zuri hike (optioneel)
Hotstone bad (optioneel)
Lunch
Diner
Hotel
2 Paro
Thimpu
Privévervoer Tashi Cho Dzong
Tango Monastery
Big Buddha
Lokale markt
Boogschieten
Ontbijt
Lunch

Diner
Hotel
3 Thimpu
Punakha
Privévervoer Dochu La-pas
Chimi Lhakhang klooster
Sangchhen Dorji Lhuendrup Nunnery 
Ontbijt
Lunch
Diner
Hotel
4 Punakha Privévervoer Punakha Dzong
Punakha Tsechu
Ontbijt
Lunch
Diner
Hotel
5 Punakha
Paro
Privévervoer
Farmstay of Hotel (naar keuze)
Mountainbiking Paro Vallei (optioneel) 
Hike Dzongdrakha (optioneel)
Ontbijt
Lunch
Diner
Farmstay
of
Hotel
6 Paro Privévervoer
Wandelen 
Tiger’s Nest
Kichu Lhakhang
Ontbijt
Lunch
Diner
Hotel
7 Vertrek Paro  Privévervoer Afscheid van Bhutan Ontbijt  

Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een prachtige rondreis door Bhutan met de Punakha Tshechu, een wervelend kloosterfestival in de mooiste dzong van Bhutan. Daarnaast ontdek je natuurlijk ook de mooiste bezienswaardigheden. Zoals het bekende Tiger’s Nest, de Dochu La-pas waar je bij helder weer een fantastisch uitzicht hebt over de besneeuwde pieken van de Himalaya, de hoofdstad Timphu met haar kleurrijke markt en dzong, de winterhoofdstad Punakha en nog véél meer. Last but not least maak je kennis met de Bhutani, de uiterst vriendelijke inwoners van het land van het ‘Land van het Geluk’.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Aankomst in Paro

Je wordt afgehaald op het vliegveld van Paro door je Bhutanese gids die je tijdens de reis door Bhutan zal begeleiden. Hij heeft het logo van NativeTravel op een bordje staan zodat je hem eenvoudig herkent.

Paro was in de oudheid een levendige handelsnederzetting op één van de belangrijkste handelsroutes naar Tibet. De stad ligt op 2400 meter hoogte, in de Paro-vallei: een gebied met enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Bhutan. Bij veel huizen in Paro hangen grote strengen rode pepers aan de ramen of op de daken te drogen. De rode pepers worden verwerkt in het lokale gerecht ‘ema datsi’. Bhutani eten maar liefst drie keer per dag rijst met ema datsi.

Je bezoekt ’s middags Paro Dzong. Het kloosterfort was het decor voor de film Little Buddha, dus misschien herken je het wel. Boven de dzong ligt een wachttoren met mooi uitzicht over de vallei. Hier is het nationaal museum van Bhutan gevestigd. Als je wilt kun je het bezoeken.

Heb je zin aan een mooie wandeltocht? Kies dan voor de Zuri hike van ca. 1,5 tot 2 uren. Onderweg heb je een gewéldig uitzicht over Paro en de Paro-vallei.

Als je wilt kun je via je hotel een heerlijk traditioneel hotstone bad nemen (meerprijs).

Dag 2: Paro naar Thimpu

Reistijd: ca 1,5 uur

Je reist door naar Thimpu, de verrassend relaxte hoofdstad van Bhutan. ‘s Middags bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden. Aan de oever van de Wang Chu-rivier ligt de grootste dzong (kloosterburcht) van Bhutan, de Tashi Cho Dzong. Het is een van de mooiste dzong’s van het land. Aansluitend ga je naar het authentieke Tango-monastery, zo’n 14 kilometer ten noorden van Thimpu. In het hooggelegen klooster, het kost een klein uurtje om naar boven te wandelen, krijgen jonge monniken les in de leer van het boeddhisme. Ook de grote boeddha, het boogschietstadion (de nationale sport) en het centrum met haar shops en restaurantjes zijn leuk om te bezoeken.

Dag 3: Thimpu naar Punakha

Reistijd: ca 3,5 uren

Na het ontbijt reis je via de Dochu La-pas naar Punakha. Al zigzaggend klim je per auto over de 3115m hoge Dochu La-pas. Bijna op de top rijd je door een oase van wapperende gebedsvlaggen. Je zult dit nog veel vaker zien tijdens de reis. De weg naar boven wordt vervolgd met maar liefst 108 chortens (boeddhistische tempeltjes). De locals geloven dat de Dochu La-pas de woonplek is van vele geesten onder wie de spirit van een kannibalistische godin.

Vanaf de pas heb je bij helder weer een fantastisch uitzicht op de magnifieke bergpieken van de Himalaya. Ook kun je het Chimi Lhakhang klooster zien liggen. Het is gebouwd door de ‘Divine Madman’, een legendarische figuur uit de Bhutanese geschiedenis. Hij was ervan overtuigd dat een losbandig leven – met veel plezier – de weg naar het nirvana openlegt. Overal in het land zie je dan ook fallussymbolen op de muren en deuren van de huizen geschilderd. Een herinnering aan het wilde liefdesleven van deze populaire heilige. Ook houdt de fallus kwade geesten op afstand.

Na de pas daal je af naar de Punakha-vallei. Als eerste bezoek je de vruchtbaarheidstempel van Chimi Lhakhang. Vrouwen die graag zwanger willen worden komen vanuit het hele land naar de tempel toe. Door het aanbieden van offergaven en het uitvoeren van boeddhistische rituelen, hopen ze snel een gezond kindje te krijgen.

Grappig detail is de stupa die je tegenkomt bij één van de bochten langs de weg. Op dit punt zijn in het verleden meerdere ongelukken gebeurd. Logisch, zouden wij westerlingen zeggen. De weg maakt hier zo’n scherpe bocht dat een te hard rijdende auto al snel het ravijn invliegt. De Bhutani zijn echter te rade gegaan bij een priester en deze ontdekte een boosaardige spirit bij de bocht. En dus is er, in plaats van een vangrail, een stupa geplaatst om deze vervelende geest weg te jagen.

Tenslotte bezoek je Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang Nunnery. Het ligt op de top van een berg. Bij helder weer heb je hier een geweldig uitzicht over de vallei en de Himalaya. Iedere namiddag houden de nonnen een ceremonie die je als gast mag bijwonen.

Dag 4: Punakha – Punakha Tshechu

Je bezoekt de Punakha dzong, zonder twijfel de állermooiste dzong van Bhutan. Het kloosterfort ligt midden op de plek, waar de rivieren Pho (= vader) en Mo (= moeder) elkaar ontmoeten. Diep onder het klooster ligt volgens een mythe ook nog eens een heilig meer. Monniken komen dan ook vanuit de verre omgeving naar deze mystieke plaats.

Vandaag staat het leven hier helemaal in het teken van de kleurrijke Punakha Tshechu. Tijdens het kloosterfestival voeren monniken gemaskerde dansen op. Waarbij verhalen worden uitgebeeld uit het leven van Guru Rinpoche, de belangrijkste heilige van Bhutan. Hij verspreidde het tantrisch-boeddhisme over het hele land. Bijzonder aan de Punakha Tshechu is dat ook de 17e-eeuwse slag met het Tibetaanse leger wordt nagebootst. Gekleed in traditionele gevechtskleding voeren monniken de oude veldslag opnieuw op. Uit de wijde omgeving komt de lokale bevolking naar het feest, op hun mooist gekleed. Want het bijwonen van een festival is niet alleen goed voor je karma, het is ook een belangrijke sociale gebeurtenis. Rondom het klooster staan tijdens het festival allemaal kraampjes, met eten, drinken en ‘hebbedingetjes’. De Tshechu is dan ook een leuke kans om je tussen de locals te mengen.

Zorg er voor dat je kleding draagt die je armen en benen helemaal bedekt. Strakke kleding en petjes kun je het beste even een dagje achterwege laten.

Dag 5: Punakha naar Paro

Reistijd: ca 4,5 uren

Na het ontbijt reis je door naar je farmhouse op het platteland rond Paro. Je uiterst vriendelijke gastfamilie runt een boerderij en heeft daarnaast eenvoudige gastenkamers beschikbaar. Er is elektriciteit, een westers toilet en een basic gedeelde doucheruimte. Je eet ’s avonds met de pot mee. De familie heeft een training gehad t.a.v. hygiënisch koken, je kunt dan ook met een gerust hart van het eten genieten. Niet alle familieleden spreken Engels, maar je gids kan voor je vertalen. Het is een geweldige mogelijkheid om het echte dagelijkse leven van de locals mee te maken.

NB: liever in een hotel overnachten, dát kan natuurlijk ook, geef dit dan bij boeking aan ons door.

Optioneel: Mountainbiking Paro Vallei (2 tot 3 uren)

Stap samen met je gids je op de fiets voor een mooie fietstocht door de heuvels rondom de stad. Je gids kent de omgeving op zijn duimpje en laat je de mooiste plekjes zien. Overleg met elkaar wat je precies wilt qua zwaarte/duur/bezienswaardigheden.

Optioneel: Wandeltocht Dzongdrakha (ca. 1 uur)

Maak vanmiddag samen met je gids een mooie hike over het Bhutanese platteland rond Paro. Je wandelt richting de Dzongdrakha tempels, gebouwd op een klif boven Bondey Village.

Dag 6: Paro – Tigers Nest (Taktshang Monastery)

Je neemt afscheid van je gastfamilie en wordt naar Sartsam Chorten gebracht. Hier start de hike naar het meest bekende klooster van Bhutan, Taktshang Monastery, ook wel Tiger’s Nest genoemd. De naam Tiger’s Nest is ontstaan uit een oude legende waarin de boeddha Padmasambhava op de rug van een tijger naar deze plek vloog. Dus is er een práchtige kloostertempel gebouwd.

Na twee à drie uur pittig omhoog wandelen (of hobbelen op de rug van een paard), kom je bij het spectaculair tegen een bergwand ‘geplakte’ klooster. Het uitzicht op Taktshang, hangend aan een steile rotswand tussen gekleurde gebedsvlaggetjes, is alleen al de klim meer dan waard. Je gids zal je een rondleiding geven door het klooster. Neem een paar briefjes van 10 of 20 ngultrum mee als je een boterlampje wilt aansteken. Door het aansteken van een boterlamp kun je een wens naar de goden sturen, net zoals de locals dat doen.

Veel Bhutani nemen een flesje mee van het heilige water dat in de kleine grot stroomt, bij de ingang van het klooster. Het drinken van het heilige water zuivert de geest, zo gelooft men. Maar als je niet ziek wilt worden kun je er beter niet van drinken. De tocht naar beneden gaat een stuk sneller. In een uurtje ben je weer beneden. NB: de wandeling naar beneden kan alleen te voet (en dus niet per paard) worden afgelegd.

Waarschijnlijk kom je tijdens de rit naar het Tiger’s Nest prosternerende pelgrims tegen. Ze gaan languit op de grond liggen, staan weer op, schuifelen een klein stukje naar voren, heffen de handen boven het hoofd en voor het hart, en gaat weer languit op de grond liggen. Net zolang totdat ze hun eindbestemming hebben bereikt (Kichu Lhakhang). Laat het aan je gids weten als je Kichu Lhakhang, de oudste tempel van Bhutan, wilt bezoeken. Kichu Lhakhang is in de 7e eeuw gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo.

Heb je zin om souvenirs te shoppen laat je dan naar de authentieke winkeltjes in het centrum van Paro brengen. Je vindt er vást iets naar je zin. Wil je je laatste avond in Bhutan afsluiten met een speciaal diner, laat je gids dan voor je reserveren in het restaurant van het vijfsterren hotel Coma Umo Paro (meerprijs) of een goed lokaal restaurant (prijs inbegrepen).

Dag 7: Vertrek Paro

Je wordt naar het vliegveld in Paro gebracht. Onvergetelijke reiservaringen rijker!

Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel   Rondreizen Bhutan met NativeTravel

Accommodaties tijdens de reis

Paro: Tashi Namgay Resort – http://www.tashinamgayresort.com/
Thimpu: Hotel Thimpu Towers – http://www.thimphutowers.com/
Punakha: Hotel Lobesa – http://www.hotellobesa.com/

Upgrade accommodaties

Eén of meer nachten je hotel upgraden naar 4 of 5 sterren accommodaties: dát kan.
Neem in dat geval contact met ons op om je wensen te bespreken.

Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel

Reis op maat

Het reisprogramma kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Een deel van de reis achterwege laten? Een trekking of rafting invoegen? De reis combineren met Nepal of India? Wat dan ook: het is mogelijk. Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Hotels

We maken zo veel mogelijk gebruik van kleinschalige en authentieke hotels. Als je voorkeur hebt voor een bepaald hotel laat dit dan gerust weten. Wij zorgen er voor dat we dit hotel voor je reserveren voor de laagst mogelijke prijs!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de rondreis.

Land Bhutan
Reis Rondreis Bhutan met Kloosterfestival Punakha - reiscode BF.01
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies Fietstocht Paro Valley - € 25 p.p
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Uitwerking Banyan Internet & Communicatie | Login