Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Rondreis Bhutan met Festival Thimpu – 6 dagen – reiscode BF.03

Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel

Kies deze festivalreis:

 • Een práchtige rondreis door het mystieke Bhutan.
 • Je bezoekt de hoogtepunten van Bhutan: o.a. Paro, Thimpu en Punakha.
 • Extra mogelijkheden om van een fietstocht, wandeltocht, kookworkshop of traditioneel hotstonebad te genieten
 • En natuurlijk: het bezoek aan het indrukwekkende Thimphu kloosterfestival in één van de mooiste dzongs van het land
 • De reis kan zowel los als in combinatie met een rondreis door India en/of Nepal worden geboekt.
 • Een ronduit bijzondere ervaring en onvergetelijke reis!

Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel

Startdatum

14 of 15 september 2021

Prijs van deze reis 

Prijs op aanvraag

Prijs inclusief

 • Al het vervoer in Bhutan zoals genoemd in de reisbeschrijving (privévervoer)
 • Overnachtingen van dag 1 t/m dag 5 in accommodaties zoals genoemd of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamers (bij 1 reiziger op basis van éénpersoonskamers)
 • Alle maaltijden (ontbijt/lunch/diner) in Bhutan
 • Alle excursies zoals genoemd in reisbeschrijving (inclusief gids, vervoer, entree)
 • Engelssprekende Bhutanese gids
 • Lokaalsprekende of mondjesmaat Engelssprekende chauffeur
 • Visum Bhutan
 • Permits Bhutan
 • Toeristenbelasting Bhutan
 • Entree en permit Thimpu Tshechu
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, wassen kleding, fooien, drankjes, etc.)
 • Eventuele huur paard voor tocht naar het ‘Tigers Nest’ in Paro
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Boekingskosten à € 35,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR à € 5,- per persoon
 • Internationale vliegtickets *
 • Alle uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’

* Je kunt de vliegtickets naar keuze zelf boeken of door NativeTravel laten verzorgen.

Reiscombinatie

Deze reis kan zowel los als in combinatie met India en/of Nepal worden geboekt.

Upgrade accommodaties of homestay

Eén of meer nachten je hotel upgraden naar 4 of 5 sterren accommodaties: dát kan.
Neem contact met ons op om je wensen te bespreken.

Dag  Route  Vervoer  Extra  Maaltijd  Overnachting 
1 Paro

 

Privé-vervoer Kennismaking met Bhutan
Paro Dzong
Zuri hike (optioneel)
Hotstone bad (optioneel)
Lunch
Diner
Hotel
2 Paro
Thimpu
Privé-vervoer Tashi Cho Dzong
Tango Monastery
Big Buddha
Lokale markt
Boogschieten
Changangkha hike
Fietstocht (optioneel)
Ontbijt
Lunch
Diner
Hotel
3 Thimpu
Punakha
Privé-vervoer  Dochu La-pas
Punakha Dzong
Chimi Lhakhang

Sangchhen Dorji Lhuendrup Nunnery 
Ontbijt
Lunch
Diner 
Hotel 
4 Punakha
Thimpu 
Privé-vervoer  Thimpu Tshechu
Kloosterfestival
Ontbijt
Lunch
Diner 
Hotel 
5 Thimpu
Paro 
Privé-vervoer Tiger’s Nest
Hotstone bad (optioneel)
Kookworkshop (optioneel)
Afscheidsdiner
Ontbijt
Lunch
Diner 
Hotel
6 Vertrek Paro  Privé-vervoer Afscheid van Bhutan Ontbijt   

 

Rondreizen Bhutan met NativeTravel   Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een práchtige rondreis door Bhutan waarbij je de fascinerende Thimpu Tshechu bezoekt, één van de leukste kloosterfestivals van Bhutan. Daarnaast ga je natuurlijk ook naar de móóiste plekjes van Bhutan. Zoals het indrukwekkende Tiger’s Nest, de Dochu La-pas waar je een fantastisch uitzicht hebt over de besneeuwde pieken van de Himalaya, de hoofdstad Thimpu met haar kleurrijke markt en kloosters, de oude winterhoofdstad Punakha met de mooiste dzong van het land en véél meer!

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Aankomst in Paro

Je wordt afgehaald op het vliegveld van Paro door je Bhutanese gids die je tijdens de reis door Bhutan zal begeleiden. Hij heeft het logo van NativeTravel op een bordje staan zodat je hem eenvoudig herkent.

Paro was in de oudheid een levendige handelsnederzetting op één van de belangrijkste handelsroutes naar Tibet. De stad ligt op 2400 meter hoogte, in de Paro-vallei: een gebied met enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Bhutan. Bij veel huizen in Paro hangen grote strengen rode pepers aan de ramen of op de daken te drogen. De rode pepers worden verwerkt in het lokale gerecht ‘ema datsi’. Bhutani eten maar liefst drie keer per dag rijst met ema datsi.

Je bezoekt ’s middags Paro Dzong. Het kloosterfort was het decor voor de film Little Buddha, dus misschien herken je het wel. Boven de dzong ligt een wachttoren met mooi uitzicht over de vallei. Hier is het nationaal museum van Bhutan gevestigd. Als je wilt kun je het bezoeken.

Heb je zin aan een mooie wandeltocht? Kies dan voor de Zuri hike van ca. 1,5 tot 2 uren. Onderweg heb je een gewéldig uitzicht over Paro en de Paro-vallei.

Als je wilt kun je via je hotel een heerlijk traditioneel hotstone bad nemen (meerprijs).

Dag 2: Paro naar Thimpu

Reistijd: ca 1,5 uur

Je reist door naar Thimpu, de verrassend relaxte hoofdstad van Bhutan. ‘s Middags bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden. Aan de oever van de Wang Chu-rivier ligt de grootste dzong (kloosterburcht) van Bhutan, de Tashi Cho Dzong. Het is een van de mooiste dzong’s van het land. Aansluitend ga je naar het authentieke Tango-monastery, zo’n 14 kilometer ten noorden van Thimpu. In het hooggelegen klooster, het kost een klein uurtje om naar boven te wandelen, krijgen jonge monniken les in de leer van het boeddhisme. Ook de grote boeddha, het boogschietstadion (de nationale sport) en het centrum met haar shops en restaurantjes zijn leuk om te bezoeken.

Heb je nog energie over? Maak dan de mooie nature hike naar Changangkha Lhakhang. De trail van ca. 2 uren wandelen start bij de grote boeddha. Via de beboste heuvels en velden van Thimpu Valley wandel je naar de tempel van Changangkha. De locals komen naar deze kleine tempel toe om de naam van hun pasgeboren kind te laten bepalen.

Optioneel: Mountainbiking Thimpu (meerprijs)
Stap samen met je gids je op de fiets voor een mooie fietstocht door de heuvels rondom de stad. Je gids kent de omgeving op zijn duimpje en laat je de mooiste plekjes zien. Overleg met elkaar wat je precies wilt qua zwaarte/duur/bezienswaardigheden.

Dag 3: Thimpu naar Punakha

Reistijd: ca 3,5 uren

Na het ontbijt reis je via de Dochu La-pas naar Punakha. Al zigzaggend klim je per auto over de 3115m hoge Dochu La-pas. Bijna op de top rijd je door een oase van wapperende gebedsvlaggen. Je zult dit nog veel vaker zien tijdens de reis. De weg naar boven wordt vervolgd met maar liefst 108 chortens (boeddhistische tempeltjes). De locals geloven dat de Dochu La-pas de woonplek is van vele geesten onder wie de spirit van een kannibalistische godin.

Vanaf de pas heb je bij helder weer een fantastisch uitzicht op de magnifieke bergpieken van de Himalaya. Ook kun je het Chimi Lhakhang klooster zien liggen. Het is gebouwd door de ‘Divine Madman’, een legendarische figuur uit de Bhutanese geschiedenis. Hij was ervan overtuigd dat een losbandig leven – met veel plezier – de weg naar het nirvana openlegt. Overal in het land zie je dan ook fallussymbolen op de muren en deuren van de huizen geschilderd. Een herinnering aan het wilde liefdesleven van deze populaire heilige. Ook houdt de fallus kwade geesten op afstand.

Na de pas daal je af naar de Punakha-vallei. Als eerste bezoek je de vruchtbaarheidstempel van Chimi Lhakhang. Vrouwen die graag zwanger willen worden komen vanuit het hele land naar de tempel toe. Door het aanbieden van offergaven en het uitvoeren van boeddhistische rituelen, hopen ze snel een gezond kindje te krijgen.

Grappig detail is de stupa die je tegenkomt bij één van de bochten langs de weg. Op dit punt zijn in het verleden meerdere ongelukken gebeurd. Logisch, zouden wij westerlingen zeggen. De weg maakt hier zo’n scherpe bocht dat een te hard rijdende auto al snel het ravijn invliegt. De Bhutani zijn echter te rade gegaan bij een priester en deze ontdekte een boosaardige spirit bij de bocht. En dus is er, in plaats van een vangrail, een stupa geplaatst om deze vervelende geest weg te jagen.

Natuurlijk ontdek je ook de Punakha Dzong, zonder twijfel de állermooiste dzong van Bhutan. Het ‘Paleis van Groot Geluk’ ligt midden op de plek, waar de rivieren Pho (= vader) en Mo (= moeder) elkaar ontmoeten. Diep onder het klooster ligt volgens een mythe ook nog eens een heilig meer. Monniken komen dan ook vanuit de verre omgeving naar deze mystieke plaats. Als je geluk hebt wordt er net een kloosterceremonie gehouden: met murmelende monniken, trommelgeroffel, draaiende gebedsmolens, gerinkel van bellen en brandende boterlampjes.

Tenslotte bezoek je Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang Nunnery. Het ligt op de top van een berg. Bij helder weer heb je hier een geweldig uitzicht over de vallei en de Himalaya. Iedere namiddag houden de nonnen een ceremonie die je als gast mag bijwonen.

Optioneel: Rafting (meerprijs)
Heb je zin om de Punakha vallei vanaf het water te ontdekken? Kies dan voor een gave adventure rafting (meerprijs). De Pho Chu river route is 16 km lang en heeft vijftien spannende klasse 2 t/m 4 stroomversnellingen. De Mo Chu river route is 10 km lang en heeft 10 stroomversnellingen klasse 2.

Dag 4: Punakha naar Thimpu – Kloosterfestival

Reistijd: ca 3,5 uren

Je reist terug naar Thimpu. De rest van de dag staat helemaal in het teken van één van de mooiste kloosterfestival van Bhutan. De tshechu wordt gehouden in de grootste dzong van Bhutan, de Tashi Cho Dzong. Tijdens het festival voeren monniken gemaskerde dansen op. Waarbij verhalen worden uitgebeeld uit het leven van Guru Rinpoche, de belangrijkste heilige van Bhutan. Hij verspreidde het tantrisch-boeddhisme over het hele land. Uit de wijde omgeving komt de lokale bevolking naar het feest, op hun mooist gekleed. Want het bijwonen van een festival is niet alleen goed voor je karma, het is ook een belangrijke sociale gebeurtenis. Rondom de dzong staan tijdens het festival allemaal kraampjes, met eten, drinken en ‘hebbedingetjes’. De tshechu is dan ook een leuke kans om je tussen de locals te mengen.

Zorg er voor dat je kleding draagt die je armen en benen helemaal bedekt. Strakke kleding en petjes kun je het beste even een dagje achterwege laten.

Dag 5: Thimpu naar Paro – Tigers Nest (Taktshang Monastery)

Reistijd: ca 1,5 uur

Je wordt naar Sartsam Chorten gebracht. Hier start de hike naar het meest bekende klooster van Bhutan, Taktshang Monastery, ook wel Tiger’s Nest genoemd. De naam Tiger’s Nest is ontstaan uit een oude legende waarin de boeddha Padmasambhava op de rug van een tijger naar deze plek vloog. Dus is er een práchtige kloostertempel gebouwd.

Na twee à drie uur pittig omhoog wandelen (of hobbelen op de rug van een paard), kom je bij het spectaculair tegen een bergwand ‘geplakte’ klooster. Het uitzicht op Taktshang, hangend aan een steile rotswand tussen gekleurde gebedsvlaggetjes, is alleen al de klim meer dan waard. Je gids zal je een rondleiding geven door het klooster. Neem een paar briefjes van 10 of 20 ngultrum mee als je een boterlampje wilt aansteken. Door het aansteken van een boterlamp kun je een wens naar de goden sturen, net zoals de locals dat doen.

Veel Bhutani nemen een flesje mee van het heilige water dat in de kleine grot stroomt, bij de ingang van het klooster. Het drinken van het heilige water zuivert de geest, zo gelooft men. Maar als je niet ziek wilt worden kun je er beter niet van drinken. De tocht naar beneden gaat een stuk sneller. In een uurtje ben je weer beneden. NB: de wandeling naar beneden kan alleen te voet (en dus niet per paard) worden afgelegd.

Waarschijnlijk kom je tijdens de rit naar het Tiger’s Nest prosternerende pelgrims tegen. Ze gaan languit op de grond liggen, staan weer op, schuifelen een klein stukje naar voren, heffen de handen boven het hoofd en voor het hart, en gaat weer languit op de grond liggen. Net zolang totdat ze hun eindbestemming hebben bereikt (Kichu Lhakhang). Laat het aan je gids weten als je Kichu Lhakhang, de oudste tempel van Bhutan, wilt bezoeken. Kichu Lhakhang is in de 7e eeuw gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo.

Heb je zin om souvenirs te shoppen laat je dan naar de authentieke winkeltjes in het centrum van Paro brengen. Je vindt er vást iets naar je zin. Wil je je laatste avond in Bhutan afsluiten met een speciaal diner, laat je gids dan voor je reserveren in het restaurant van het vijfsterren hotel Coma Umo Paro (meerprijs) of een goed lokaal restaurant (prijs inbegrepen).

Dag 6: Vertrek Paro

Je wordt naar het vliegveld in Paro gebracht. Onvergetelijke reiservaringen rijker!

Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel

Accommodaties tijdens de reis

Thimpu: Hotel Thimpu Towers – http://www.thimphutowers.com/
Punakha: Hotel Lobesa – http://www.hotellobesa.com/
Paro: Tashi Namgay Resort – http://www.tashinamgayresort.com/

Upgrade accommodaties of homestay

Eén of meer nachten je hotel upgraden naar 4 of 5 sterren accommodaties: dát kan.
Eén of meer nachten in een homestay bij de lokale bevolking overnachten: óók mogelijk.
Neem contact met ons op om je wensen te bespreken.

Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel  Rondreizen Bhutan met NativeTravel

Reis op maat

Het reisprogramma kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Een deel van de reis achterwege laten? Een trektocht invoegen? De reis combineren met Nepal of India? Wat dan ook: het is mogelijk. Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Hotels

We maken zo veel mogelijk gebruik van kleinschalige en authentieke hotels. Als je voorkeur hebt voor een bepaald hotel laat dit dan gerust weten. Wij zorgen er voor dat we dit hotel voor je reserveren voor de laagst mogelijke prijs!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor je reis.

Land Bhutan
Reis Rondreis Bhutan met Thimphu Tshechu - reiscode BF.03
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login