Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Poon Hill Trekking Nepal – 5 dagen – medium – reiscode NT.03

Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel

Kies de Poon Hill Trekking:

 • De mooiste korte trekking van Nepal
 • Gastvrije bevolking, gezellige lodges, afwisselend landschap (weelderige jungle, mystieke nevelwouden, rijstvelden en práchtig uitzicht op het hooggebergte)
 • Wandeltocht naar Poon Hill bij zonsopkomst. Bij helder weer heb je een blikveld van ruim 600 km over de besneeuwde bergreuzen van de Himalaya!
 • Genieten van de adembenemende natuur en de rijke flora en fauna van de Annapurna-regio
 • Een medium trektocht, ook goed te doen voor de beginnende bergwandelaar.
 • Mét professionele berggids die je de mooiste routes en plekjes laat zien
 • Optionele mogelijkheid om je bagage door een sherpa te laten dragen

Trekking Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie trekking!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

Aantal reizigers Prijsindicatie per persoon
2 personen € 375
4 personen € 325

Een ander aantal reizigers: vraag jouw prijs op.

Prijs optioneel

Sherpa/drager (max 15 kg)  € 160 voor de hele trekking (prijs per drager) 

Prijs inclusief

 • Privévervoer hotel Pokhara naar Nayapul
 • Privévervoer Birethanti naar Pokhara
 • Alle overnachtingen van dag 1 t/m 4 in lodges op basis van tweepersoonskamers 
 • Trekking permit
 • Registratiebewijs (TIMS)
 • Engelssprekende trekkinggids, inclusief alle maaltijden, overnachtingen, vervoer, materialen, salaris en verzekeringen voor de gids
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, maaltijden, etc.)
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Slaapzak en handdoek
 • Boekingskosten à € 35,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR à € 5,- per persoon
 • Alle uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maximale hoogte  Overnachting 
1 Pokhara 
Tikhedunga 
Auto/taxi
Wandelen 
Kennismaking met gids 
Trekking
1540m Lodge
2 Tikhedunga
Ghorepani 
Wandelen Trekking 2750m Lodge
3 Ghorepani
Tadapani
Wandelen Poon Hill
Trekking
3220m Lodge
4 Tadapani
Ghandruk
Wandelen Trekking 1970m Lodge
5 Ghandruk
Pokhara
Wandelen
Auto/taxi
Trekking
Afscheid van gids
1970m  

Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

De Poonhill Trekking is een geweldige vijfdaagse trektocht door de Annapurna-regio. Tijdens de hike heb je een adembenemend uitzicht op de besneeuwde bergpieken van de Himalaya. De trail gaat door groene jungle, mystieke nevelwouden, rijstvelden en authentieke dorpjes van de Magar en Gurung. Tijdens de trekking heb je een adembenemend uitzicht op de besneeuwde bergreuzen. Vanaf de top van Poon Hill heb je bij zonsopkomst een blikveld van ruim 600 kilometer over de Himalaya! 

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Pokhara naar Nayapul en trekking naar Tikhedunga (1540m) (O)

Wandeluren: ca. 3 tot 4

Je wordt opgehaald door je trekkinggids en reist samen per taxi van Pokhara naar Nayapul. Hier start de trail. Je trekt door een weelderig groen subtropisch gebied met jungle, apen, boerendorpjes en kleinschalige landbouwvelden.

Dag 2: Trekking Tikhedunga naar Ghorepani (2750m)

Wandeluren: ca. 6

Het pad loopt overwegend omhoog en in een rustig tempo klim je de lange stenen trap op naar het dorp Ulleri dat op ruim 2000 meter ligt. Onderweg zie je de plaatselijke bevolking bezig op de rijstterrassen. Het land wordt nog met menskracht en buffels bewerkt. Tijdens de trek word je beloond met een schitterend uitzicht, zodra de besneeuwde toppen van de Hiunchuli (6441m) en de Annapurna South (7219m) boven de horizon uitkomen. Na Ulleri gaat het pad verder omhoog door mooie eiken- en rododendronbossen. Je overnacht in Ghorepani, het Magar-dorpje met de blauwe huizen.

Dag 3: Poonhill en trekking van Ghorepani naar Tadapani (2590m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7 (inclusief Poonhill)

Vroeg in de ochtend, een uurtje voor zonsopkomst, loop je in het donker omhoog naar Poonhill (3220 m). Je wordt op je pad begeleid door het licht van de maan en de sterren. Een zaklamp is echter geen overbodige luxe. Vanaf Poon Hill heb je een schitterend uitzicht over de Himalaya. Met een blikveld van ruim 600 kilometer over de hoogste bergketen van de wereld is dit een unieke plek. De bergreuzen van Dolpo (6883m), Ganesh Himal (7406m), Dhaulagiri (8167m), Manaslu (8156m),  Annapurna (8091m),  Machhapuchhare (6997m) en vele andere zijn bij helder weer te zien. Bij zonsopgang zet de zon de besneeuwde bergtoppen in een adembenemende roodgouden gloed.

Na deze bijzondere belevenis loop je terug naar de lodge. Geniet hier van een welverdiend ontbijt voordat je weer op pad gaat, richting Tadapani. De trekking gaat vandaag door rododendron- en bamboebossen en geheimzinnige nevelwouden. Aangekomen in Tadapani torenen de Annapurna en de Machhapuchhare hoog boven je uit.

Dag 4: Trekking Tadapani naar Ghandruk (1970m)

Wandeluren: ca. 3 tot 4

De trekking van Tadapani naar Ghandruk is mooi. Je trekt door weelderig groen subtropisch gebied met jungle en hebt onderweg een geweldig uitzicht over de bergen en valleien. Je komt door kleine Gurungdorpjes en krijgt een indruk van het leven van de bewoners. De mensen zijn vriendelijk en vinden het leuk om een praatje (met handen en voeten) te maken.

Je overnacht in Ghandruk, een levendige Gurung nederzetting. Het is leuk om door de nauwe straatjes te slenteren, een bezoek te brengen aan het plaatselijke Gurung museum en aan te schuiven bij de lokale bevolking in een plaatselijke teashop. Vanuit Ghandruk heb je een mooi uitzicht op de Machhapuchhare en de Annapurna South.

Dag 5: Trekking Ghandruk naar Nayapul (970m) en doorreis Pokhara

Wandeluren: ca 4

Na het ontbijt ga je op weg voor de laatste wandeldag. Vandaag loop je vooral bergafwaarts. Je daalt maar liefst 1000 meter. Je trekt weer door groene jungle, langs rijstterrassen en kleine boerendorpjes. Vanaf Syauli Bazaar loopt het pad langs de Modi Khola-rivier. Je steekt de rivier over via een spannende hangbrug en komt langs een oude watermolen die nog altijd actief door de lokale bevolking wordt gebruikt voor het malen van graan.

Na een mooie tocht en een laatste blik op de Machhapuchhare kom je weer aan in Nayapul. Je reist per taxi terug naar Pokhara, een fijne plek om na te genieten van de trekking.

Trekking Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reis op maat

Het reisprogramma kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Kortere wandeldagen? De trekking verlengen? De trekking combineren met een bezoek aan Kathmandu of Pokhara, aansluitend een safari maken of rafting ondernemen? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste reis!

Rondreizen Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel

Reisinformatie Nepal

Onderstaande informatie geldt specifiek voor Nepal. Voor overige informatie over het maken van een verre reis met NativeTravel verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Paspoort

Je paspoort moet na vertrek uit Nepal nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Visum

Je kunt op drie manieren je visum regelen.

 1. Bij keuze voor een visum on arrival moet je voor aankomst in Nepal het online visumformulier invullen:http://bit.ly/2yfOTIQ. Nadat je het visumformulier hebt ingevuld blijft het slechts 15 dagen in het computersysteem van de visumdienst staan. Dit betekent dat je het formulier niet eerder dan 14 dagen voor aankomst in Nepal moet invullen. Zorg er voor dat je een print van het ingevulde formulier met je meeneemt in je handbagage. NB: zorg er voor dat je bij het invullen een digitale pasfoto van het juiste formaat klaar hebt staan in een licht JPEG bestand. Het komt nogal precies met de foto voordat het computersysteem je digitale aanvraag goedkeurt. Je kunt het visum na aankomst in Nepal in euro’s betalen (neem geld in kleine coupures mee in je handbagage). Daarnaast heb je twee recente pasfoto’s nodig en je paspoort. Als adres in Nepal kun je het adres van je eerste hotel invullen. Het ward nummer is het nummer van de wijk waarin je hotel ligt, VDC/municipality de stad of het dorp, en het district de gemeente/regio. Als je Nepal binnenkomt via het internationale vliegveld van Kathmandu vul je bij VDC/municipality en district beide keren ‘Kathmandu’ in. Standaard staat het formulier op ‘Immigration Office’ en ‘TIA’. TIA is de afkorting van het internationale vliegveld van Kathmandu (Tribhuvan International Airport).
 2. Ook kun je zelf voorafgaand aan je reis een visum aanschaffen. Nederlanders kunnen hiervoor terecht bij het Nepalese consulaat in Amsterdam http://www.nepal.nl/consulaat/ Inwoners van België kunnen terecht bij de Nepalese ambassade in Brussel: http://bit.ly/2z7ZWnv
 3. Vind je het bovenstaande te veel gedoe, laat ons dan al het werk uit handen nemen. Vanaf €27 verzorgen we de visumaanvraag voor jou. In veel gevallen is het goedkoper (vooral als je niet in Amsterdam of Brussel woont) om het door ons te laten doen. Zo bespaar je reiskosten, tijd en inspanning! Ga naar: https://www.nativetravel.nl/visum/

Geld

Je kunt in de meeste steden veilig euro’s omwisselen in lokale valuta. Daarnaast vind je er pinautomaten (ATM). Buiten de steden heb je weinig tot geen gelegenheid om te pinnen of geld te wisselen. Controleer voor vertrek of je bankpas is ingesteld op ‘wereld’.

Creditcards worden in de stedelijke gebieden ruimschoots geaccepteerd. Traveller checks worden meestal niet geaccepteerd.

Een richtprijs voor je dagelijkse uitgaven is ca. 15-20 euro per persoon per dag.

Fooien

Het geven van een fooi is gebruikelijk in Nepal.

Een richtprijs voor een fooi voor de trekking gids is ca. 2 euro per reiziger per dag en voor een drager ongeveer 1,50 euro per reiziger per dag. Het is gebruikelijk om de fooi de laatste avond van de trekking te overhandigen.

Een richtprijs voor een gids voor een excursie van een halve dag is ca 1-2 euro per reiziger.
Een richtprijs voor een privé-chauffeur voor een halve dag is ca 1 euro per reiziger.

Hotelbedienden, serveersters, etc. kun je een fooi geven tussen de 20 en 50 cent.

Elektriciteit

Je kunt in Nepal meestal Europese stekkers gebruiken maar niet altijd. Neem dus voor de zekerheid een wereldstekker mee. In de hotels, guesthouses en ook in de meeste lodges tijdens de meer bekende trekkings is stroom aanwezig. Stroomstoringen komen echter veelvuldig voor, zorg er dus voor dat je zodra dit kan je apparatuur in de oplader zet.

Water

Het water uit de kraan is niet veilig. Om besmetting door drinkwater te voorkomen kun je het beste mineraalwater of goed doorgekookt water gebruiken, óók bij het tandenpoetsen. In de steden en dorpen kun je overal mineraalwater aanschaffen. Ook tijdens een trekking kun je door de dag heen op meerdere plaatsen mineraalwater aanschaffen. Zorg er voor dat de dop van de fles die je koopt verzegeld is. Zo weet je zeker dat je water veilig is. Tijdens een trektocht in meer afgelegen gebieden zorgt je gids er voor dat er voldoende gekookt water en/of mineraalwater beschikbaar is.

Tijdsverschil

In Nepal is het in de zomertijd 3.45 uur later. In de wintertijd is dit 4.45 uur.

Gidsen en chauffeurs

De gidsen spreken redelijk goed Engels. Over het algemeen spreken de chauffeurs geen Engels. Als je tijdens de rit met je chauffeur wilt kunnen communiceren adviseren we je om een Nepalees reiswoordenboek mee te nemen.

Vaccinaties

Inentingen zijn niet verplicht. Er worden wel vaccinaties aangeraden. Voor meer informatie met betrekking tot inentingen en reismedicatie raden we aan om contact op te nemen met je huisarts of voor Nederlanders, de GGD. Nederlanders kunnen ook gebruikmaken van de handige service van Thuisvaccinatie. Zie hiervoor op https://bit.ly/2GKZmAA.

Medicijnen mee op reis

Wanneer je gebruik maakt van medicijnen, zorg er dan voor dat je voldoende meeneemt en neem deze altijd mee in de originele verpakking.

Er zijn verschillende medicijnen die onder de Opiumwet vallen en waarvan bezit en gebruik vaak verboden is in het buitenland. Voor deze medicijnen is een Engelstalige medische verklaring nodig welke ook gelegaliseerd moet worden. Houd er rekening mee dat het legaliseren van deze medische verklaring minstens 4 weken duurt! Voor meer informatie over welke medicijnen onder deze Opiumwet vallen, raadpleeg je huisarts of apotheek. Nederlanders kunnen ook het CAK raadplegen: www.hetCAK.nl.

Bagage tijdens trekking

Als je kiest voor een sherpa tijdens een trekking mag je in totaal maximaal 15 kilo bagage afgeven aan de drager. Je hebt gemiddeld genoeg aan 7/8 kilo bagage per persoon.

Om de sherpa de bagage op een verantwoorde manier te kunnen laten dragen vragen we je om de bagage in een grote rugzak te pakken. Als je met twee personen één sherpa deelt doe je de bagage voor twee personen in één rugzak.

Laat het ons voorafgaand aan je reis weten als je geen grote rugzak hebt. Wij zorgen dan voor een zogenaamde duffelpack. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

De bagage die je niet nodig hebt tijdens de trekking kun je laten opbergen in je hotel. We adviseren je, voor alle zekerheid, om waardevolle gadgets/paspoort/bankpassen/geld met je mee te nemen tijdens de trekking.

Bagage tijdens fiets- of motortocht

Het bagagevervoer tijdens een fiets- of motortocht hangt af van de route die je neemt. In de Himalaya’s kunnen we zorgen voor een sherpa. En in de overige delen van Nepal voor vervoer per auto of bus.

Slaapzak tijdens trekking

Voor de lodges (en eventuele) homestay’s tijdens een trekking moet je zelf een slaapzak, kussensloop en handdoek meenemen. Voor een matras en kussen wordt gezorgd. In Kathmandu en Pokhara kun je eventueel een slaapzak huren.

Tips voor duurzaam reizen

Laat je CO2 uitstoot van de vliegreis compenseren bij GreenSeat. GreenSeat investeert het compensatiebedrag in verschillende projecten voor een schoner milieu. Hier vind je meer info: https://greenseat.nl

Neem een waterfles mee die je kan hervullen met gekookt water.

Houdt er tijdens het wandelen of fietsen rekening mee dat je zoveel mogelijk op uitgezette routes blijft. Hierdoor beperk je jouw invloed op de flora en fauna.

Respecteer de locals en hun cultuur: verdiep je voorafgaand aan je reis in de do’s en don’ts van je reisbestemming. Doe bijvoorbeeld je schoenen uit als je een tempel of huis binnengaat en maak niet zomaar foto’s van de lokale bevolking zonder het eerst te vragen.

Kies voor lokale restaurants en winkels in plaats van grote voedsel- en winkelketens. Hiermee steun jij de lokale economie.

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor je reis.

Land Nepal
Reis Poonhill Trekking - 5 dagen - reiscode NT.03
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login