Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Mardi Himal Trekking Nepal – 7 dagen – medium – reiscode NT.04

Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel

Kies de Mardi Himal Trekking:

 • Een nieuwe trekking van de gebaande paden door een práchtige omgeving
 • Wandeltocht naar het Mardi Himal Base Camp met een magnifiek uitzicht!
 • Afwisselend landschap met authentieke dorpjes, sandelhoutbossen, ruig gebergte, theeplantages en watervallen
 • De karakteristieke Mt. Fishtail van dichtbij bewonderen
 • Kennismaken met de Gurung- en Thakali bevolking
 • Een medium zware trektocht, ook voor de beginnende wandelaar goed te doen
 • Mét professionele Engels-sprekende trekkinggids die je de mooiste routes en plekjes laat zien
 • Optionele mogelijkheid om je bagage door een sherpa te laten dragen

Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie trekking!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

Aantal reizigers 1 persoon 2 personen 3-7 personen 8-12 personen
Prijs per persoon € 550 € 350 € 295 € 250

Prijs optioneel

Sherpa/drager (max 15 kg) € 195 voor de hele trekking (prijs per drager)

Prijs inclusief

 • Privé-vervoer Pokhara naar Kande
 • Privé-vervoer Kande naar Pokhara
 • Alle overnachtingen van dag 1 t/m 6 in eenvoudige lodges op basis van twee- of driepersoonskamers
 • Trekking permit
 • Registratiebewijs (TIMS)
 • Engelssprekende trekkinggids, inclusief alle maaltijden, overnachtingen, vervoer, materialen, salaris en verzekeringen voor de gids
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, maaltijden, etc.)
 • Slaapzak en handdoek
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Boekingskosten à € 30,- per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • Visum Nepal
 • Alle uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route Vervoer  Extra  Maximale hoogte  Overnachting 
1 Pokhara
Kande
Deurali
Auto Kennismaking met gids
Trekking
2142m Lodge
2 Deurali
Dund Kharka
Forest Camp
Trekking 2600m Lodge
3 Forest Camp
Low Camp
Trekking 2970m Lodge 
4 Low Camp
High Camp
Trekking 3550m Lodge
5 High Camp
Mardi Himal Base Camp 
Low Camp
Trekking
Mardi Himal Base Camp 
4500m Lodge
6 Low Camp
Sidhing
Ghalel
Lwang
Trekking
Pittoresk dorpje
Theevelden
1500m Lodge
7 Lwang
Kande
Pokhara
Auto Trekking
Terug naar Pokhara
Afscheid van gids
1770m

Trekking Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een nieuwe trekking van de gebaande paden, door de prachtige omgeving van de Mardi Himal. Je wandelt door groene jungle, woest gebergte, afgelegen dorpjes met bijzondere culturen en hebt onderweg magnifieke uitzichten over de hoge bergpieken van o.a. de Mardi Himal (5587m), Machhapuchre (6993m), Annapurna South (8091m), Dhaulagiri (8167m) en de Hiunchuli (6441m). De trekking brengt je naar het Mardi Himal basiskamp op 4500m hoogte.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Pokhara naar Kande (1770m) en trekking naar Pitam Deurali (2142m)

Reistijd: ca. 1 uur
Wandeluren: ca. 4

Je gids haalt je op bij je hotel. Na een korte rit over het platteland van Nepal kom je aan bij Kande, het startpunt voor de trekking. Je trekt door een prachtig groen subtropisch landschap met jungle en kleine dorpjes. Pothana is een ideale plek voor een lunch stop. Je hebt hier met helder weer een geweldig uitzicht op de Machhapuchhare, de berg met de ‘vissenstaart’ (machha betekent ‘fish’ en puchhare ‘tail’). Je volgt eerst nog even de klassieke Annapurna-route maar buigt dan af in oostelijke richting. Vanaf Pothana is het nog een uurtje omhoog naar Pitam Deurali waar je in een eenvoudige lodge verblijft.

Dag 2: Pitam Deurali via Dund Kharka (2550m) naar Forest Camp (2600m)

Wandeluren: ca. 5

Vandaag wandel je door sandelhout- en rhododendronbossen afgewisseld met terrasvelden. De route gaat voortdurend omhoog en weer naar beneden. Met helder weer heb je een magnifiek uitzicht over de hoge Himalaya’s. Je loopt langs Dund Kharka en overnacht in het Forest Camp. De etnische bewoners van deze streek zijn de Gurung en de Thakali. De Thakali-stam bestaat uit vier groepen, ieder met hun eigen totemdier. De Thakali trouwen alleen binnen hun eigen stam maar dit moet dan wel iemand zijn met een ander totemdier. De Gurung, ook wel Tamu genoemd, staan bekend om hun uitstekende vechtkunst en discipline. Ze hadden veel aanzien in o.a. het Brits-Indiase leger.

Dag 3: Forest Camp naar Low Camp (2970m)

Wandeluren: ca. 3 tot 4

Je klimt geleidelijk omhoog door rhododendronbossen en volgt de bergkam. Er is onderweg een grote variëteit aan bloemen en planten te zien. Zoals heerlijk geurende Daphne-bloemen, boomvarens en orchideeën. Ook de wilde cannabis komt hier voor. Je kunt genieten van een dichtbij uitzicht over de Fishtail, de Mardi Himal en de vallei richting het zuiden.

Dag 4: Low Camp naar High Camp (3550m)

Wandeluren: ca. 3

De trekking klimt verder langs de bergkam richting Mardi Himal en de Fishtail. Je laat vandaag de boomgrens definitief achter je en komt in het ruigere hooggebergte terecht. De met sneeuw bedekte pieken van de Annapurna South, Hiunchuli en de Macchapuchhare verschijnen boven de diepe vallei aan de andere kant. Je overnacht in het High Camp, waar je boven de wolken bent en nóg dichter bij de adembenemend hoge pieken van de Himalaya.

Dag 5: High Camp naar Mardi Himal Base Camp en terug naar Low Camp (2970m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

Vroeg in de morgen klim je in een rustig tempo naar het Mardi Himal Base Camp. Je hebt een pittige dag voor de boeg, maar zeker de moeite waard! Bij aankomst in het Mardi Himal Base Camp (4500m) kun je genieten van een gewéldig uitzicht op de hoge bergpieken. Dichterbij deze kolossen dan hier kun je tijdens een trektocht door Nepal niet komen. Hierna wandel je terug naar beneden richting het Low Camp.

Dag 6: Trekking via Sidhing (1900m) en Ghalel naar Lwang (1500m)

Wandeluren: ca. 7,5

Na het ontbijt loop je steil omlaag door rhododendron- en esdoornbossen richting de permanente nederzettingen Sidhing en Ghalel. Vervolgens gaat de trail weer omhoog naar Lwang, de eindbestemming voor vandaag. Lwang is een pittoresk dorpje. De locals zijn een mengelmoes van Gurung, Chettri, Newari, Ghale, en Brahmin. Ieder met hun eigen gewoonten en tradities. Lwang is ‘beroemd’ om haar organische thee. Rondom het dorp zie je de theevelden liggen. Bij het dorp is een waterval. Hier kun je, op eigen risico, een avontuurlijk canyoning avontuur ondernemen (prijs exclusief).

Dag 7: Trekking naar Khande (1770) en reis terug naar Pokhara

Wandeluren: ca. 3,5
Reistijd: ca. 0,5 uur

Je trekt vandaag, via een andere route dan de heenweg naar Pothana. Vergeet niet om hier een laatste blik te werpen op de Macchapuchhare. In Kande staat een auto voor je klaar en word je naar Pokhara gebracht waar je kunt nagenieten van de trekking.

Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reis op maat

De trekking kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer blijven? Kortere wandeldagen? De trekking verlengen met één of twee dagen? De trekking combineren met een verblijf in Pokhara of Kathmandu, aansluitend een safari maken of rafting ondernemen? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste reis!

Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisinformatie Nepal

Onderstaande informatie geldt specifiek voor Nepal. Voor overige informatie over het maken van een verre reis met NativeTravel verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Paspoort

Je paspoort moet na vertrek uit Nepal nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Visum

Je kunt op drie manieren je visum regelen.

 1. Bij keuze voor een visum on arrival moet je voor aankomst in Nepal het online visumformulier invullen: https://online.nepalimmigration.gov.np/tourist-visa. Nadat je het visumformulier hebt ingevuld blijft het slechts 15 dagen in het computersysteem van de visumdienst staan. Dit betekent dat je het formulier niet eerder dan 14 dagen voor aankomst in Nepal moet invullen. Zorg er voor dat je een print van het ingevulde formulier met je meeneemt in je handbagage. NB: zorg er voor dat je bij het invullen een digitale pasfoto van het juiste formaat klaar hebt staan in een licht JPEG bestand. Het komt nogal precies met de foto voordat het computersysteem je digitale aanvraag goedkeurt. Je kunt het visum na aankomst in Nepal in euro’s betalen (neem geld in kleine coupures mee in je handbagage). Daarnaast heb je twee recente pasfoto’s nodig en je paspoort. Als adres in Nepal kun je het adres van je eerste hotel invullen. Het ward nummer is het nummer van de wijk waarin je hotel ligt, VDC/municipality de stad of het dorp, en het district de gemeente/regio. Als je Nepal binnenkomt via het internationale vliegveld van Kathmandu vul je bij VDC/municipality en district beide keren ‘Kathmandu’ in. Standaard staat het formulier op ‘Immigration Office’ en ‘TIA’. TIA is de afkorting van het internationale vliegveld van Kathmandu (Tribhuvan International Airport).
 2. Ook kun je zelf voorafgaand aan je reis een visum aanschaffen. Nederlanders kunnen hiervoor terecht bij het Nepalese consulaat in Amsterdam http://www.nepal.nl/consulaat/ Inwoners van België kunnen terecht bij de Nepalese ambassade in Brussel: http://bit.ly/2z7ZWnv
 3. Vind je het bovenstaande te veel gedoe, laat ons dan al het werk uit handen nemen. Vanaf €27 verzorgen we de visumaanvraag voor jou. In veel gevallen is het goedkoper (vooral als je niet in Amsterdam of Brussel woont) om het door ons te laten doen. Zo bespaar je reiskosten, tijd en inspanning! Ga naar: https://www.nativetravel.nl/visum/

Geld

Je kunt in de meeste steden veilig euro’s omwisselen in lokale valuta. Daarnaast vind je er pinautomaten (ATM). Buiten de steden heb je weinig tot geen gelegenheid om te pinnen of geld te wisselen. Controleer voor vertrek of je bankpas is ingesteld op ‘wereld’.

Creditcards worden in de stedelijke gebieden ruimschoots geaccepteerd. Traveller checks worden meestal niet geaccepteerd.

Een richtprijs voor je dagelijkse uitgaven is ca. 15-20 euro per persoon per dag.

Fooien

Het geven van een fooi is gebruikelijk in Nepal.

Een richtprijs voor een fooi voor de trekking gids is ca. 2 euro per reiziger per dag en voor een drager ongeveer 1,50 euro per reiziger per dag. Het is gebruikelijk om de fooi de laatste avond van de trekking te overhandigen.

Een richtprijs voor een gids voor een excursie van een halve dag is ca 1-2 euro per reiziger.
Een richtprijs voor een privé-chauffeur voor een halve dag is ca 1 euro per reiziger.

Hotelbedienden, serveersters, etc. kun je een fooi geven tussen de 20 en 50 cent.

Elektriciteit

Je kunt in Nepal meestal Europese stekkers gebruiken maar niet altijd. Neem dus voor de zekerheid een wereldstekker mee. In de hotels, guesthouses en ook in de meeste lodges tijdens de meer bekende trekkings is stroom aanwezig. Stroomstoringen komen echter veelvuldig voor, zorg er dus voor dat je zodra dit kan je apparatuur in de oplader zet.

Water

Het water uit de kraan is niet veilig. Om besmetting door drinkwater te voorkomen kun je het beste mineraalwater of goed doorgekookt water gebruiken, óók bij het tandenpoetsen. In de steden en dorpen kun je overal mineraalwater aanschaffen. Ook tijdens een trekking kun je door de dag heen op meerdere plaatsen mineraalwater aanschaffen. Zorg er voor dat de dop van de fles die je koopt verzegeld is. Zo weet je zeker dat je water veilig is. Tijdens een trektocht in meer afgelegen gebieden zorgt je gids er voor dat er voldoende gekookt water en/of mineraalwater beschikbaar is.

Tijdsverschil

In Nepal is het in de zomertijd 3.45 uur later. In de wintertijd is dit 4.45 uur.

Gidsen en chauffeurs

De gidsen spreken redelijk goed Engels. Over het algemeen spreken de chauffeurs geen Engels. Als je tijdens de rit met je chauffeur wilt kunnen communiceren adviseren we je om een Nepalees reiswoordenboek mee te nemen.

Vaccinaties

Inentingen zijn niet verplicht. Er worden wel vaccinaties aangeraden. Voor meer informatie met betrekking tot inentingen en reismedicatie raden we aan om contact op te nemen met je huisarts of voor Nederlanders, de GGD. Nederlanders kunnen ook gebruikmaken van de handige service van Thuisvaccinatie. Zie hiervoor op https://bit.ly/2GKZmAA.

Medicijnen mee op reis

Wanneer je gebruik maakt van medicijnen, zorg er dan voor dat je voldoende meeneemt en neem deze altijd mee in de originele verpakking.

Er zijn verschillende medicijnen die onder de Opiumwet vallen en waarvan bezit en gebruik vaak verboden is in het buitenland. Voor deze medicijnen is een Engelstalige medische verklaring nodig welke ook gelegaliseerd moet worden. Houd er rekening mee dat het legaliseren van deze medische verklaring minstens 4 weken duurt! Voor meer informatie over welke medicijnen onder deze Opiumwet vallen, raadpleeg je huisarts of apotheek. Nederlanders kunnen ook het CAK raadplegen: www.hetCAK.nl.

Bagage tijdens trekking

Als je kiest voor een sherpa tijdens een trekking mag je in totaal maximaal 15 kilo bagage afgeven aan de drager. Je hebt gemiddeld genoeg aan 7/8 kilo bagage per persoon.

Om de sherpa de bagage op een verantwoorde manier te kunnen laten dragen vragen we je om de bagage in een grote rugzak te pakken. Als je met twee personen één sherpa deelt doe je de bagage voor twee personen in één rugzak.

Laat het ons voorafgaand aan je reis weten als je geen grote rugzak hebt. Wij zorgen dan voor een zogenaamde duffelpack. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

De bagage die je niet nodig hebt tijdens de trekking kun je laten opbergen in je hotel. We adviseren je, voor alle zekerheid, om waardevolle gadgets/paspoort/bankpassen/geld met je mee te nemen tijdens de trekking.

Bagage tijdens fiets- of motortocht

Het bagagevervoer tijdens een fiets- of motortocht hangt af van de route die je neemt. In de Himalaya’s kunnen we zorgen voor een sherpa. En in de overige delen van Nepal voor vervoer per auto of bus.

Slaapzak tijdens trekking

Voor de lodges (en eventuele) homestay’s tijdens een trekking moet je zelf een slaapzak, kussensloop en handdoek meenemen. Voor een matras en kussen wordt gezorgd. In Kathmandu en Pokhara kun je eventueel een slaapzak huren.

Tips voor duurzaam reizen

Laat je CO2 uitstoot van de vliegreis compenseren bij GreenSeat. GreenSeat investeert het compensatiebedrag in verschillende projecten voor een schoner milieu. Hier vind je meer info: https://greenseat.nl

Neem een waterfles mee die je kan hervullen met gekookt water.

Houdt er tijdens het wandelen of fietsen rekening mee dat je zoveel mogelijk op uitgezette routes blijft. Hierdoor beperk je jouw invloed op de flora en fauna.

Respecteer de locals en hun cultuur: verdiep je voorafgaand aan je reis in de do’s en don’ts van je reisbestemming. Doe bijvoorbeeld je schoenen uit als je een tempel of huis binnengaat en maak niet zomaar foto’s van de lokale bevolking zonder het eerst te vragen.

Kies voor lokale restaurants en winkels in plaats van grote voedsel- en winkelketens. Hiermee steun jij de lokale economie.

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Mardi Himal Trekking – reiscode NT.04
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login