De leukste reizen naar Azië vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!
De leukste reizen naar Azie vind je bij NativeTravel.
De mooiste reizen naar Azie vind je bij NativeTravel!

Kathmandu Vallei Trekking Nepal – 5 dagen – licht – reiscode NT.02

Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Kies deze trekking:

 • Een korte, afwisselende en mooie trekking!
 • Kennismaking met de gastvrije locals
 • Extra aandacht voor de cultuur van de Tamang- en Newari-bevolking.
 • Prachtig landschap met jungle, kleinschalige landbouwveldjes, groene ‘heuvels’ tot 2500m hoogte, kleine dorpjes en historische tempels en kloosters
 • Geweldig mooie uitzichten op de Himalaya
 • Met één overnachting bij de lokale bevolking thuis
 • Shivapuri National Park
 • Een lichte trektocht dus voor iedereen te doen
 • Mét professionele trekkinggids die je de mooiste routes en plekjes laat zien
 • Optionele mogelijkheid om je bagage door een sherpa te laten dragen
 • Hotel upgrade mogelijk
 • De trekking is te verlengen met één of twee wandeldagen

Rondreizen Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie trekking!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 1 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

Aantal reizigers 1 persoon  2-3 personen  4-6 personen  7-16 personen 
Prijs per persoon  € 425   € 295   € 275  € 250 
Toeslag éénpersoonskamer *         
€ 75 

* Toeslag 1-persoonskamer geldt vanaf twee reizigers en wordt NIET extra berekend bij één reiziger.

Prijs optioneel

Sherpa/drager (max 15 kg)  € 100 voor de hele trekking (prijs per drager voor 5 dagen) 

Prijs inclusief

 • Al het vervoer over land in Nepal zoals genoemd in de reisbeschrijving:
  dag 1: privé-vervoer hotel Kathmandu – Sundarijal
  dag 5: privé-vervoer Panauti – hotel Kathmandu
 • Twee overnachting in eenvoudige middenklasse hotels op basis van tweepersoonskamers (éénpersoonskamers bij één reiziger), inclusief ontbijt.
 • Eén overnachting in eenvoudige lodge op basis van tweepersoonskamers (éénpersoonskamers
  bij één reiziger), inclusief ontbijt.
 • Eén overnachting in homestay, op basis van tweepersoonskamers (éénpersoonskamer bij één reiziger), inclusief ontbijt en diner
 • Picknicklunch op dag 5
 • Trekking permit
 • Registratiebewijs (TIMS)
 • Entree Shivapuri National Park
 • Engelssprekende trekking gids, inclusief alle maaltijden, overnachting, vervoer, materialen, salaris en verzekeringen voor de gids
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden, etc.)
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Entree tempels en kloosters
 • Boekingskosten € 25,- per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • Uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maaltijd  Overnachting 
1 Kathmandu
Sundarijal
Chisopani
Privé-vervoer
Wandelen 
Kennismaking met gids
Trekking
Shivapuri National Park
Tamang-bevolking
  Lodge
2 Chisopani
Nagarkot 
 
Wandelen 
Trekking
Shivapuri National Park
Zonsondergang over Himalaya 
Ontbijt Hotel
3 Nagarkot
Dhulikhel
Wandelen Uitzichtstoren Nagarkot
Zonsopgang over Himalaya
Trekking
Newari-bevolking
Ontbijt Hotel
4 Dhulikhel
Namo Buddha
Penauti
Wandelen Trekking
Namo Buddha Stupa
Namo Buddha Monastery
Tempelstadje Penauti
Homestay bij lokale familie
Ontbijt
Diner
Homestay
5 Penauti
Chamkharka
Kathmandu 
Wandelen
Privé-vervoer 
Trekking
Excursie Newari-dorp
Afscheid van gids
Ontbijt
Lunch
 

Rondreizen Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een héle mooie trektocht door de prachtige Kathmandu-vallei. Je wandelt door dorpjes, trekt over de heuvels, langs rijstterrassen en jungle en maakt kennis met het kleurrijke leven op het Nepalese platteland. Tijdens de trekking is er extra aandacht voor de cultuur van de Tamang- en Newari-bevolking. Langs de route zul je kleine tempeltjes tegen komen waar de locals offers brengen  aan hun goden. Je logeert één dag bij een lokale familie thuis. Een bijzondere belevenis en een perfecte kans om het échte Nepalese leven te ervaren! Tijdens de trekking heb je bij helder weer een geweldig uitzicht over de magnifieke bergpieken van de Himalaya.

Dag tot dag beschrijving

O = inclusief ontbijt, L = inclusief lunch, D= inclusief diner

Dag 1: Kathmandu via Sundarijal (1350m) naar Chisopani (2140m)

Reistijd: ca. 1 tot 2 uur
Wandeluren: ca. 4

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist samen met je gids per auto naar Sundarijal. Hier start de trekking. De eerste anderhalf uur loop je bergopwaarts, dwars door het Shivapuri National Park. Het gebied wordt gedomineerd door uitbundige jungle. Deze regio staat bekend om haar grote verscheidenheid aan vogels. En ook vind je er zoogdieren zoals apen, luipaarden, zwarte Himalaya-beren, vossen, herten en vliegende eekhoorns. De kans dat je deze zoogdieren tegen komt is overigens klein. De dieren leven diep in de jungle. Vanuit het Tamang-dorp Mulkharka heb je een geweldig uitzicht op de Kathmandu-vallei achter je. De vrouwen van de Tamang zien er prachtig uit met hun grote oorringen en vaak ook een neusring door het middenbeen. Vanaf Borlang Bhanjyang loop je bergafwaarts naar Chisopani. Je overnacht in een eenvoudige lodge.

Dag 2: Chisopani naar Nagarkot (2175m) (O)

Wandeluren: ca. 5 tot 6

Je wandelt in ca. 2,5 uur door het National Park naar Chauki Bhanjyang. Hier kun je een lunch nemen. Vervolgens wandel je in ca. drie uren naar Nagarkot. Je komt door kleine dorpjes, trekt over de heuvels, komt langs landbouwveldjes en jungle en maakt kennis met het kleurrijke leven op het Nepalese platteland. Langs de route zul je kleine tempeltjes tegenkomen die de plaatselijke bevolking gebruikt voor het brengen van offers aan hun goden. Nagarkot ligt in de Kathmandu-vallei en is één van de beste plaatsen in de vallei om de besneeuwde pieken van de Himalaya’s te zien. Bij helder weer heb je een magnifiek uitzicht op o.a. de Ganesh Himal en de Langtang range. Je verblijft in een eenvoudig hotel.

Dag 3: Trekking van Nagarkot naar Dhulikhel (2195m) (O)

Wandeluren: ca. 5

Bij helder weer is het een aanrader om voor het krieken van de dag op te staan. De zon op zien komen over de immense pieken van de Himalaya is een bijzondere belevenis. Vandaag gaat de trektocht voornamelijk heuvelafwaarts. Je trekt weer door een mooie omgeving. Langs kleine riviertjes en dorpjes als Dulalgoan en Bule. Als je het leuk vindt om meer te weten te komen van het leven van de lokale bevolking, vraag je gids dan gerust om voor je te tolken. Nepali zijn gastvrije mensen en vinden het leuk als je belangstelling hebt voor hun leven. Na Nala gaat de trail weer omhoog, nog even ‘klimmen’ richting Dhulikhel, dat op een heuvel ligt.

Dhulikhel is een oud Newari-stadje en ligt ca. 30 kilometer ten oosten van Kathmandu. De oude kern heeft haar traditionele sfeer goed weten te bewaren, het is leuk om hier even rond te kijken. Er staan een aantal oude Newari-huizen en je vindt er verschillende interessante tempels. Bij helder weer heb je vanuit Dhulikhel weer prachtige uitzichten op de Himalaya zoals Lakpa (6966 m), Gauri Shankar (7145 m) en Langtang (7324 m). Je overnacht in een hotel.

Dag 4: Trekking van Dhulikhel via Namo Buddha naar Panauti (1520m) (OD)

Wandeluren: ca. 5

Vandaag gaat de trek voortdurend omhoog en weer omlaag totdat je in Namo Buddha bent. De stupa van Namo Buddha is een belangrijke pelgrimsplaats voor boeddhisten. Er is niet veel over bekend. De legende vertelt dat een Boeddha op deze plek een tijgerin tegen kwam. De tijgerin kon geen prooi vinden voor haar uitgehongerde jongen. Uit compassie met de dieren gaf de Boeddha zichzelf als voedsel aan de tijgers. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan het grote  klooster van Namo Buddha.

Vervolgens loop je door naar het Newari-stadje Panauti. Je logeert hier bij een gastvrije lokale familie. Een homestay bij een Nepalese familie is een bijzondere belevenis en een perfecte kans om het échte Nepalese leven te ervaren! Je gastfamilie zal er alles aan doen om het je naar de zin te maken. Het is goed om je te realiseren dat de homestay alleen geschikt is voor mensen die bereid zijn zich aan te passen aan het dagritme, de eenvoudige levensstandaard en de (on)mogelijkheden van de familie.

Panauti ligt zo’n 25 kilometer ten zuidoosten van Kathmandu. Het dorp is gebouwd op de plek waar twee heilige rivieren samen komen. Het volksgeloof wil dat er, diep onder de grond, nog een derde heilige rivier door Panauti stroomt. Op dit kruispunt van rivieren staan een aantal middeleeuwse tempels en oude koningshuizen die de moeite van het bezichtigen meer dan waard zijn. Tegen zonsondergang hangt er een bijna magische sfeer. In de avond kun je als je wilt je gastfamilie helpen bij het bereiden van de maaltijd. Gezellig!

Dag 5: Trekking van Panauti naar Chamkharka en reis terug naar Kathmandu (OL)

Wandeluren: ca. 3-4
Reistijd: ca. 1 uur

Je ontbijt in de homestay bij je gastfamilie. Je krijgt een picknick lunch mee voor onderweg en gaat weer op pad voor een mooie laatste trekking dag. Je loopt vandaag door de heuvels richting Chamkarkha, één van de Newari-dorpjes in de Kathmandu-vallei. De mensen van de Newari-stam staan bekend om hun houtsnijwerk. Je hebt alle tijd om rond te kijken. Met een beetje geluk kun je ook zien hoe de locals hun eigen wijn maken. Via een mooie route loop je terug richting Panauti. Hier word je opgehaald en samen met je gids per privé-vervoer terug gebracht naar Kathmandu. Een bijzondere ervaring rijker!

Trekking Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel

Reis op maat

Het reisprogramma kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer blijven? Kortere wandeldagen? De trekking verlengen met één of twee dagen? Of combineren met een verblijf in Bhaktapur? Een hotel in plaats van een homestay, aansluitend een safari maken of rafting ondernemen? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste reis door Nepal!

Hotels

We maken tijdens de trekking gebruik van een eenvoudige middenklasse hotels, lodges en een homestay. De hotels en homestay kun je als je wilt upgraden. Laat het ons weten en we passen de trekking hier op aan!

Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisinformatie Nepal

Onderstaande informatie geldt specifiek voor Nepal. Voor overige informatie over het maken van een verre reis met NativeTravel verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Paspoort

Je paspoort moet na vertrek uit Nepal nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Visum

Je kunt op drie manieren je visum regelen.

 1. Bij keuze voor een visum on arrival moet je voor aankomst in Nepal het online visumformulier invullen: https://online.nepalimmigration.gov.np/tourist-visa. Nadat je het visumformulier hebt ingevuld blijft het slechts 15 dagen in het computersysteem van de visumdienst staan. Dit betekent dat je het formulier niet eerder dan 14 dagen voor aankomst in Nepal moet invullen. Zorg er voor dat je een print van het ingevulde formulier met je meeneemt in je handbagage. NB: zorg er voor dat je bij het invullen een digitale pasfoto van het juiste formaat klaar hebt staan in een licht JPEG bestand. Het komt nogal precies met de foto voordat het computersysteem je digitale aanvraag goedkeurt. Je kunt het visum na aankomst in Nepal in euro’s betalen (neem geld in kleine coupures mee in je handbagage). Daarnaast heb je twee recente pasfoto’s nodig en je paspoort. Als adres in Nepal kun je het adres van je eerste hotel invullen. Het ward nummer is het nummer van de wijk waarin je hotel ligt, VDC/municipality de stad of het dorp, en het district de gemeente/regio. Als je Nepal binnenkomt via het internationale vliegveld van Kathmandu vul je bij VDC/municipality en district beide keren ‘Kathmandu’ in. Standaard staat het formulier op ‘Immigration Office’ en ‘TIA’. TIA is de afkorting van het internationale vliegveld van Kathmandu (Tribhuvan International Airport).
 2. Ook kun je zelf voorafgaand aan je reis een visum aanschaffen. Nederlanders kunnen hiervoor terecht bij het Nepalese consulaat in Amsterdam http://www.nepal.nl/consulaat/ Inwoners van België kunnen terecht bij de Nepalese ambassade in Brussel: http://bit.ly/2z7ZWnv
 3. Vind je het bovenstaande te veel gedoe, laat ons dan al het werk uit handen nemen. Vanaf €27 verzorgen we de visumaanvraag voor jou. In veel gevallen is het goedkoper (vooral als je niet in Amsterdam of Brussel woont) om het door ons te laten doen. Zo bespaar je reiskosten, tijd en inspanning! Ga naar: https://www.nativetravel.nl/visum/

Geld

Je kunt in de meeste steden veilig euro’s omwisselen in lokale valuta. Daarnaast vind je er pinautomaten (ATM). Buiten de steden heb je weinig tot geen gelegenheid om te pinnen of geld te wisselen. Controleer voor vertrek of je bankpas is ingesteld op ‘wereld’.

Creditcards worden in de stedelijke gebieden ruimschoots geaccepteerd. Traveller checks worden meestal niet geaccepteerd.

Een richtprijs voor je dagelijkse uitgaven is ca. 15-20 euro per persoon per dag.

Fooien

Het geven van een fooi is gebruikelijk in Nepal.

Een richtprijs voor een fooi voor de trekking gids is ca. 2 euro per reiziger per dag en voor een drager ongeveer 1,50 euro per reiziger per dag. Het is gebruikelijk om de fooi de laatste avond van de trekking te overhandigen.

Een richtprijs voor een gids voor een excursie van een halve dag is ca 1-2 euro per reiziger.
Een richtprijs voor een privé-chauffeur voor een halve dag is ca 1 euro per reiziger.

Hotelbedienden, serveersters, etc. kun je een fooi geven tussen de 20 en 50 cent.

Elektriciteit

Je kunt in Nepal meestal Europese stekkers gebruiken maar niet altijd. Neem dus voor de zekerheid een wereldstekker mee. In de hotels, guesthouses en ook in de meeste lodges tijdens de meer bekende trekkings is stroom aanwezig. Stroomstoringen komen echter veelvuldig voor, zorg er dus voor dat je zodra dit kan je apparatuur in de oplader zet.

Water

Het water uit de kraan is niet veilig. Om besmetting door drinkwater te voorkomen kun je het beste mineraalwater of goed doorgekookt water gebruiken, óók bij het tandenpoetsen. In de steden en dorpen kun je overal mineraalwater aanschaffen. Ook tijdens een trekking kun je door de dag heen op meerdere plaatsen mineraalwater aanschaffen. Zorg er voor dat de dop van de fles die je koopt verzegeld is. Zo weet je zeker dat je water veilig is. Tijdens een trektocht in meer afgelegen gebieden zorgt je gids er voor dat er voldoende gekookt water en/of mineraalwater beschikbaar is.

Tijdsverschil

In Nepal is het in de zomertijd 3.45 uur later. In de wintertijd is dit 4.45 uur.

Gidsen en chauffeurs

De gidsen spreken redelijk goed Engels. Over het algemeen spreken de chauffeurs geen Engels. Als je tijdens de rit met je chauffeur wilt kunnen communiceren adviseren we je om een Nepalees reiswoordenboek mee te nemen.

Vaccinaties

Inentingen zijn niet verplicht. Er worden wel vaccinaties aangeraden. Voor meer informatie met betrekking tot inentingen en reismedicatie raden we aan om contact op te nemen met je huisarts of voor Nederlanders, de GGD. Nederlanders kunnen ook gebruikmaken van de handige service van Thuisvaccinatie. Zie hiervoor op https://bit.ly/2GKZmAA.

Medicijnen mee op reis

Wanneer je gebruik maakt van medicijnen, zorg er dan voor dat je voldoende meeneemt en neem deze altijd mee in de originele verpakking.

Er zijn verschillende medicijnen die onder de Opiumwet vallen en waarvan bezit en gebruik vaak verboden is in het buitenland. Voor deze medicijnen is een Engelstalige medische verklaring nodig welke ook gelegaliseerd moet worden. Houd er rekening mee dat het legaliseren van deze medische verklaring minstens 4 weken duurt! Voor meer informatie over welke medicijnen onder deze Opiumwet vallen, raadpleeg je huisarts of apotheek. Nederlanders kunnen ook het CAK raadplegen: www.hetCAK.nl.

Bagage tijdens trekking

Als je kiest voor een sherpa tijdens een trekking mag je in totaal maximaal 15 kilo bagage afgeven aan de drager. Je hebt gemiddeld genoeg aan 7/8 kilo bagage per persoon.

Om de sherpa de bagage op een verantwoorde manier te kunnen laten dragen vragen we je om de bagage in een grote rugzak te pakken. Als je met twee personen één sherpa deelt doe je de bagage voor twee personen in één rugzak.

Laat het ons voorafgaand aan je reis weten als je geen grote rugzak hebt. Wij zorgen dan voor een zogenaamde duffelpack. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

De bagage die je niet nodig hebt tijdens de trekking kun je laten opbergen in je hotel. We adviseren je, voor alle zekerheid, om waardevolle gadgets/paspoort/bankpassen/geld met je mee te nemen tijdens de trekking.

Bagage tijdens fiets- of motortocht

Het bagagevervoer tijdens een fiets- of motortocht hangt af van de route die je neemt. In de Himalaya’s kunnen we zorgen voor een sherpa. En in de overige delen van Nepal voor vervoer per auto of bus.

Slaapzak tijdens trekking

Voor de lodges (en eventuele) homestay’s tijdens een trekking moet je zelf een slaapzak, kussensloop en handdoek meenemen. Voor een matras en kussen wordt gezorgd. In Kathmandu en Pokhara kun je eventueel een slaapzak huren.

Tips voor duurzaam reizen

Laat je CO2 uitstoot van de vliegreis compenseren bij GreenSeat. GreenSeat investeert het compensatiebedrag in verschillende projecten voor een schoner milieu. Hier vind je meer info: https://greenseat.nl

Neem een waterfles mee die je kan hervullen met gekookt water.

Houdt er tijdens het wandelen of fietsen rekening mee dat je zoveel mogelijk op uitgezette routes blijft. Hierdoor beperk je jouw invloed op de flora en fauna.

Respecteer de locals en hun cultuur: verdiep je voorafgaand aan je reis in de do’s en don’ts van je reisbestemming. Doe bijvoorbeeld je schoenen uit als je een tempel of huis binnengaat en maak niet zomaar foto’s van de lokale bevolking zonder het eerst te vragen.

Kies voor lokale restaurants en winkels in plaats van grote voedsel- en winkelketens. Hiermee steun jij de lokale economie.

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Kathmandu Vallei Trekking - reiscode NT.02
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Uitwerking Banyan Internet & Communicatie | Login