Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Mustang Trekking Nepal – 11 dagen – medium – reiscode NT.18

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Kies de Mustang Trekking:

 • Het laatste bolwerk van oorspronkelijke Tibetaanse cultuur.
 • Vanaf de eerste tot de laatste dag trek je door het hárt van de Himalaya’s
 • De natuur is ruig, desolaat en indrukwekkend
 • Het unieke landschap, de authentieke cultuur en de vriendelijke bevolking maken van deze trekking een onvergetelijk avontuur
 • Mustang ligt in de regenschaduw van het meest indrukwekkende gedeelte van de Himalaya. Dit betekent dat de trekking ook geschikt is tijdens de zomermaanden.
 • Start je trekking in mei 2024 en maak het legendarische Teeji-festival mee in Lo Mantang.

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar tussen 1 maart en 1 december starten met deze trekking!

Start je trekking in mei 2024 om het legendarische Teeji-festival mee te maken in Lo Mantang. 

Beste reistijd

Tussen 1 maart en 1 december

Prijs van deze reis

Aantal reizigers Prijsindicatie per persoon
2 personen € 1295
4 personen € 1150

Een ander aantal reizigers: vraag jouw prijs op.

Prijs optionele drager/sherpa

Sherpa/drager (max 15 kg) * € 360 voor de hele trekking (prijs per drager)

* Een drager neemt max 15 kg voor je mee. Twee reizigers hebben in principe voldoende aan één drager (7,5 kg per reiziger).

Prijs inclusief

 • Privévervoer hotel Pokhara – vliegveld Pokhara
 • Privévervoer vliegveld Pokhara – hotel Pokhara
 • Alle overnachtingen van dag 1 t/m dag 10 in eenvoudige lodges op basis van twee- of driepersoonskamers
  NB: tijdens het Teeji-festival slaap je in tenten.
 • Trekking permit
 • Special permit restricted area Mustang
 • Registratiebewijs (TIMS)
 • Engelssprekende trekkinggids, inclusief alle maaltijden, overnachtingen, vervoer, materialen, salaris en verzekeringen voor de gids
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief  

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, maaltijden, etc.
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Slaapzak en handdoek (slaapzak evt. te huur in Pokhara)
 • Retourvlucht Pokhara-Jomsom-Pokhara *
 • Boekingskosten à € 35,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR à € 5,- per persoon
 • Uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’

*  NativeTravel boekt de retourvlucht Pokhara-Jomsom-Pokhara voor je à ca. € 350 p.p.. Dit in samenhang met de vluchten voor de trekkinggids

Dag  Route  Vervoer  Extra  Maximale hoogte  Overnachting 
1 Pokhara 
Kagbeni
Taxi
Binnenlandse vlucht
Wandelen 
Kennismaking met gids
Vliegtocht over de Himalaya
Trekking 
2810m Lodge
2 Kagbeni
Chele
Wandelen Trekking 3100m Lodge
3 Chele
Gheling
Wandelen  Trekking 3570m Lodge
4 Gheling
Tsarang
Wandelen Trekking 3575m Lodge
5 Tsarang
Lo Mantang 
Wandelen Trekking 3840m Lodge
6 Lo Mantang    Dagtocht (optioneel)
5 t/m 7 mei 2024: Teeji Festival 
3840m Lodge
7 Lo Mantang
Drakmar
Wandelen Trekking 4325m Lodge
8 Drakmar 
Shyanghmochen 
Wandelen Trekking 3800m Lodge
9 Shyanghmochen
Chhuksang
Wandelen Trekking 2990m Lodge
10 Chhuksang
Jomsom
Wandelen  Trekking
2760m Lodge
11 Jomsom
Pokhara
Binnenlandse vlucht
Taxi
Vliegtocht over de Himalaya
Afscheid van gids 
884m  

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Mustang is een legendarische streek. Eeuwenlang hield het oude Tibetaanse koninkrijk van Lo Mantang zich hier verborgen in het onherbergzame hooggebergte. Vanaf de eerste tot de laatste dag trek je door het hárt van de Himalaya. De natuur is ruig, desolaat en indrukwekkend. De moderne beschaving is aan de regio voorbij gegaan. Lo Mantang, de hoofdstad van het oude koninkrijk van Mustang, is één van de laatste bastions van de oorspronkelijke Tibetaanse cultuur. Het unieke landschap, de authentieke cultuur en de vriendelijke bevolking maken van deze trekking een onvergetelijke ervaring. Mustang ligt in de regenschaduw van het meest indrukwekkende deel van de Himalaya en heeft zijn uitlopers in de Tibetaanse hoogvlakte. Dit betekent dat de trekking ook geschikt is tijdens de zomermaanden.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Pokhara via Jomsom naar Kagbeni (2810m)

Wandeluren: ca. 2 tot 3

Je wordt door je gids opgehaald bij je hotel en naar het vliegveld in Pokhara gebracht. Tijdens de vroege ochtendvlucht naar Jomsom, over de indrukwekkend hoge bergtoppen van o.a. de Annapurna (8091m) en de Dhaulagiri (8167m), heb je een werkelijk schitterend uitzicht.

Een korte hike brengt je naar Kagbeni. In dit fotogenieke Tibetaanse dorp, waar je de nacht doorbrengt, staat een van de oudste kloosters van deze regio. Vanaf het dak van het klooster kun je in het noorden de Mustang vallei al zien liggen. Hier liep vroeger de zoutroute vanuit Tibet doorheen. In het midden van het dorp ligt de ruïne van een dzong (fort). Kagbeni lijkt in de middeleeuwen te zijn blijven steken. De huizen worden beschermd tegen boze geesten door de horens van Ibexen die boven de deuren hangen. Overal in Kagbeni vind je overblijfselen van de vroegere Bonreligie. Een animistisch geloof, waarin o.a. bomen en bergen goddelijk zijn. Je hebt alle tijd om het dorp met zijn beschutte smalle straatjes te verkennen.

Dag 2: Trekking Kagbeni naar Chele (3100m)

Wandeluren: ca. 5 tot 6

Je hebt vandaag een geweldig uitzicht over het mystieke Mustang Koninkrijk in het noorden en de besneeuwde Dhaulagiri in het zuiden. Onderweg zie je de grotten waar de eerste bewoners van de streek woonden. De burchten die je tegen komt getuigen van een roemrijk verleden waarin elk dorp een eigen koninkrijkje vormde. Het landschap is onwezenlijk mooi. Vanaf Kagbeni loop je eerst een poosje langs de Kali Gandaki rivier. Onderweg geniet je van mooie uitzichten op o.a. de Nilgiri (7061m). Je passeert een aantal Tibetaanse dorpjes zoals Tangbe en Chhusang. In de rotsen bij Chhusang bevinden zich oude holwoningen. Het landschap laat zich regelmatig van haar spectaculaire kant zien met o.a. fantastische geërodeerde rode rotsen. Je overnacht in het kleine dorpje Chele.

Dag 3: Trekking Chele naar Gheling (3570m)

Wandeluren: ca. 7 tot 8

Vandaag heb je een lange tocht voor de boeg en ga je dus vroeg op pad. Nadat je een flink stuk omhoog gelopen bent, word je beloond met een mooi uitzicht op het dorp Ghyakar. Je vervolgt je weg langs een diep ravijn en daalt vervolgens geleidelijk af naar Samar. Onderweg kom je langs verschillende chortens (tempeltjes) en manimuren (muur met heilige teksten). In zuidelijke richting heb je een prachtig uitzicht op de pieken van de Nilgiri en de Annapurna Himal. Na de lunch in Shyangmochen volgt nog een pas, waarna je afdaalt naar Gheling. Als je nog puf over hebt kun je een bezoek brengen aan het klooster van Gheling.

Dag 4: Trekking Gheling naar Tsarang (3575m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

Je gaat op weg naar Tsarang. In de middag steek je de pas over en daal je af naar het middeleeuwse dorp Ghemi. Het landschap is ondertussen veranderd in een desolaat en verlaten gebied. Alleen een enkele jeneverbesstruik houdt hier nog stand. Door erosie is het zachte kleurrijke gesteente in wonderlijke vormen geslepen. Bijzonder is de roodgele rotswand met ‘orgelpijpen’ achter het stadje. Het lijkt haast niet echt maar uit een droomwereld te komen. Het laatste deel van de route is relaxed en je kunt volop genieten van het indrukwekkende landschap. Zodra je een groot fort ziet weet je dat dit Tsarang is.

Dag 5: Trekking Tsarang naar Lo-Mantang (3840m)

Wandeluren: ca. 4 tot 5

Na Tsarang daal je af. Je steekt via een hangbrug de Charang Khola-rivier over, waarna je weer geleidelijk omhoog klimt. Nadat je de pas over bent loop je lange tijd over een hoogvlakte tot je bij een grote fraai bewerkte stupa komt. Hierna steek je weer een rivier over, waarna er een pittige klim volgt. Het pad loopt omhoog totdat je op de bergkam uitkomt waar vandaan je een prachtig uitzicht op Lo-Mantang hebt. Na een korte afdaling bereik je de oude ommuurde hoofdstad van het Verboden Koninkrijk Mustang.

Dag 6: Lo-Mantang 

Je kunt de dag invullen zoals je dat zelf wilt. Als je vroeg opstaat kun je in het klooster een boeddhistische ceremonie bijwonen. Als je voor een actieve dag kiest kun je een trektocht maken naar de dorpjes Tenger, Guruk en Shija en/of een bezoek brengen aan het klooster bij Nymook, Namgyal Gompa of een van de vier gompa’s in Lo Manthang.

In het voorjaar wordt in Lo-Mantang het Tiji kloosterfestival gehouden, met wervelende Lama-dansen. Uit alle windstreken komen de Mustangi in hun mooiste kleren naar het festival toe. Want het bijwonen van een festival is niet alleen goed voor je karma, het is ook een belangrijke sociale gebeurtenis. Oeroude dansen worden uitgevoerd door monniken met maskers op die de strijd symboliseren tussen goed en kwaad. Tijdens het Tiji-festival overnacht je in een tent ipv een lodge.

Dag 7: Trekking Lo-Mantang naar Drakmar (3820m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

Je verlaat Lo-Mantang en loopt via een andere route terug naar het zuiden. Je hebt een geweldig uitzicht op de bergketens van Lo Manthang (noorden), Charang (westen), de Annapurna’s (zuiden) en Chhosar (oosten). Het is een pittige tocht vandaag. Je komt over de hoogste pas van de trekking (4325m). Aan het einde van de middag kom je aan in Drakmar. In de directe omgeving van Drakmar kun je, met een beetje geluk, de bekende ‘blauwe schapen’ van de Mustang-regio spotten.

Dag 8: Trekking Drakmar naar Shyanghmochen (3800m)

Wandeluren: ca. 5 tot 6

Vanaf de lange manimuur voor Ghemi kom je weer op het pad waar je de heenreis ook hebt gelopen. Je zult wederom genieten van het prachtige landschap en de desolate sfeer in deze regio. Bij Jhaite verlaat je het pad van de heenreis en loop je via de dorpjes Chhunggar en Tamagaon naar Shyanghmochen.

Dag 9: Trekking Shyangmochen naar Chhuksang (2990m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

In de ochtend ga je op pad richting Chhuksang. Je daalt vandaag behoorlijk. Conditioneel is dit makkelijk maar je knieën zullen hier wellicht anders over denken. Langs de route zie je een aantal grotten. Sommige grotten worden nog bewoond, door monniken en herders.

Dag 10: Trekking Chhuksang naar Jomsom (2760m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

De tocht gaat tot aan Kagbeni grotendeels langs de Kali Gandaki kloof. Je gaat vroeg op pad om de gure wind te vermijden die hier ’s middags vaak door de kloof raast. Vanaf Kagbeni kun je kiezen wat je doet: verder lopen naar Jomsom of het laatste deel van de route per lokale jeep of bus afleggen (bus of jeep niet bij prijs inbegrepen).

Dag 11: Jomsom naar Pokhara (884m)

In de ochtend vlieg je terug naar Pokhara, bijzondere reiservaringen rijker.

Trekking Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Reis op maat

De trekking kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Kortere wandeldagen? De trekking verlengen? De trekking combineren met een verblijf in Kathmandu of Pokhara, aansluitend een safari maken of rafting doen? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Mustang Trekking Nepal - reiscode NT.18
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login