Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Mountainbiking Nepal – Kathmandu naar Pokhara – 5 dagen – reiscode NF.04

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie fietstocht!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

€ op aanvraag

 

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een uitdagende fietstocht door de uitlopers van de Himalaya’s. De tocht gaat via de mooiste backroads, soms verhard, maar vaak onverhard. Je fietst via authentieke Nepalese dorpjes, ontmoet de locals en geniet van fantastische uitzichten op de Himalaya. De beklimmingen en afdalingen maken van deze tocht een mountainbikers paradijs.

Dag tot dag beschrijving

O = inclusief ontbijt

Dag 1: Fietstocht Kathmandu naar Nuwakot

Vandaag stap je, samen met je gids, op de fiets voor de vijfdaagse fietstocht naar Pokhara. Een mooie tocht via de de backroads, soms verhard, maar vaak onverhard. Onderweg maak je het authentieke Nepalese plattelandsleven van dichtbij mee.

Via Kopan en Budhanilkantha fiets je naar Shivapuri. Het Shivapuri National Park staat bekend om haar vele vogelsoorten. Ook leven er zoogdieren zoals apen, luipaarden, vossen, zwarte Himalayaberen en vliegende eekhoorns. De kans dat je zelf grote zoogdieren tegenkomt is overigens klein. Ze houden zich diep in de jungle schuil. Bij helder weer heb je een geweldig uitzicht op de hoge pieken van o.a. de Langtang-range. Je maakt vandaag vele beklimmingen en afdalingen. De fietsdag eindigt met een zes kilometer lange klim naar Nuwakot.

Nuwakot was vroeger de Malla-hoofdstad van de Kathmandu-vallei. De koningen van de Malla-dynastie, van 1201 tot 1769 na Chr, waren 600 jaar lang heer en meester in deze regio. In het sfeervolle stadje vind je o.a. een middeleeuws paleis en een oude citadel.

Dag 2: Fietstocht Nuwakot naar Dhading Besi (O)

Na het ontbijt stap je weer op de fiets. Eerst met een afdaling gevolgd door een kleine klim over asfalt naar Raisingh. Tot aan Samari blijft de route gemiddeld stijgen. Tijdens de tocht zie je de lokale bevolking op het land aan het werk. Ze verbouwen gewassen zoals gierst en zoete aardappelen. Vanaf Samari fiets je over een rotsachtige weg naar Taskar om vervolgens via een stoffige jeep track door te rijden naar Ratomate. De laatste 7 kilometer fiets je over een makkelijk route naar Dhading Besi.

Dag 3: Fietstocht Dhading Besi naar Ghorka (O)

De fietstocht start vandaag over een verharde weg naar Murali Bhanjyang. Onderweg kom je kleine lokale winkeltjes tegen. Via een onverharde weg fiets je via Mathillo Rampur, Tallo Rampur en Bunkghat naar Ghorka.

Ghorka is de geboorteplaats van Prithivi Narayan Shah, veroveraar van de Kathmandu-vallei en grondlegger van het huidige Nepal. Mocht je nog wat energie overhebben: via een steile trap kun je in 30 tot 45 minuten naar Ghorka Durbar klimmen. Het paleis staat op een strategisch plek: vanaf de bergkam heb je een geweldig uitzicht over de omgeving.

Dag 4: Fietstocht Ghorka naar Lamjung (O)

Vandaag fiets je over een makkelijke cross country trail. Je verlaat Dhading en komt aan in de regio Lamjung. De meeste mensen in Lamjung leven van de landbouw. Je komt vandaag weer door verschillende dorpjes. De locals zijn erg vriendelijk en je krijgt dan ook makkelijk contact met de mensen. Je gids kan voor je vertalen. Spectaculair hoogtepunt van de dag is het oversteken van een smalle hangbrug, niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Dag 5: Fietstocht Lamjung naar Pokhara (O)

Vandaag alweer de laatste fietsdag. Vanaf Sundar Bazaar heb je zicht op de Machhapuchhare (6997m), door haar vorm ook wel fishtail mountain genoemd. Pauzeer bij het Begnas Lake en geniet van de mooie omgeving. Het laatste stuk fiets je via een verharde weg naar Pokhara.

Pokhara is een relaxed stadje en ligt aan een mooi meer. Bij helder weer heb je hier een schitterend uitzicht op de besneeuwde pieken van de Annapurna’s en de Dhaulagiri.

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Mountainbiking Nepal - 5 dagen - reiscode NF.04
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login