Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Langtang Trekking Nepal – 8 dagen – medium – reiscode NT.15

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Kies de Langtang Trekking

 • Een héle mooie en afwisselende trektocht
 • Zeer gevarieerd landschap, van subtropische jungle tot aan magnifiek hooggebergte
 • Genieten van het Langtang National Park
 • Vanuit Kyangin Gompa zijn práchtige dagtochten mogelijk
 • Een medium trektocht, goed te doen voor zowel de beginnende als de meer ervaren bergwandelaar
 • Mét professionele berggids die je de mooiste routes en plekjes laat zien
 • Optionele mogelijkheid om je bagage door een sherpa te laten dragen

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie trekking!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

Aantal reizigers 2 personen 3-5 personen 6-7 personen 8-9 personen 10-12 personen
Prijs per persoon € 575 € 475 € 425 € 375 € 350

Prijs optioneel

Sherpa/drager (max 15 kg)     € 175 voor de hele trekking

Prijs inclusief

 • Privévervoer Kathmandu – Syabrubesi
 • Privévervoer Syabrubesi – Kathmandu
 • Alle overnachtingen van dag 1 t/m dag 7 in lodges op basis van twee- en driepersoonskamers
 • Trekking permit
 • Registratiebewijs (TIMS)
 • Engelssprekende trekking gids, inclusief alle maaltijden, overnachtingen, vervoer, salaris, materialen en verzekeringen voor de gids
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen van kleding, maaltijden, etc.)
 • Slaapzak, handdoek
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Boekingskosten à € 30,- per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • Visum Nepal
 • Alle uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maximale hoogte   Overnachting  
1 Kathmandu
Syabrubesi
Jeep  Kennismaking met gids 
Reis door de Himalaya
1460m Lodge
2 Syabrubesi
Lama Hotel 
Wandelen  Trekking 2480m Lodge
3 Lama Hotel
Langtang
Wandelen Trekking
3430m Lodge
4 Langtang
Kyanjin Gompa 
Wandelen
Trekking
3860m Lodge
5 Kyanjin Gompa Wandelen Dagtocht mogelijk
Kaas-fabriekje
Klooster
4600m (optioneel) Lodge
6 Kyanjin Gompa
Upper Renche 
Wandelen Trekking 3860m Lodge
7 Upper Renche
Syabrubesi
Wandelen Trekking
2470m Lodge
8 Syabrubesi 
Kathmandu 
Jeep  Reis door de Himalaya
Afscheid van gids
1400m  

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Het National park Langtang staat bekend om haar plantenrijkdom en gevarieerde landschap. De eerste dagen van de trekking loop je door subtropische jungle. Na twee dagen wordt de natuur steeds ruiger. De derde dag kom je aan in het hooggebergte en heb je een geweldig uitzicht op immens hoge Himalaya-pieken. Vanuit Kyangin Gompa, de hoogste slaapplaats van de trekking, kun je práchtige dagtochten maken. Tijdens de trekking kom je langs bouwwerken die de Tibetaanse afkomst van de bewoners van deze streek verraad: door water aangedreven gebedsmolens, chortens, manimuren en een klein boeddhistisch klooster. De Tamang versieren hun huizen vaak met mooie houtsnijwerk.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Reis Kathmandu naar Syabrubesi (1460m)

Reistijd: ca. 8 uren

Je wordt opgehaald bij je hotel door je trekking gids. Je reist per jeep door een prachtig landschap met terrasbouw, boerendorpjes en kleine handelsnederzettingen. Tijdens de reis krijg je bij helder weer de besneeuwde pieken van de Annapurna’s (8091m), de Ganesh Himal (7400m) en het Langtang-gebergte (7246m) te zien. Van Kathmandu naar Trisuli Bazaar is de weg vrij goed geasfalteerd. Na Trisuli Bazaar is de route minder goed onderhouden en flink hobbelig. Je overnacht in een eenvoudig maar goed guesthouse in Syabrubesi.

Dag 2: Trekking Syabrubesi naar Upper Renche (2470m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

De tocht gaat vandaag door subtropische jungle, loofbossen en kleine nederzettingen. Tot aan Bamboo (1930m) gaat het pad geleidelijk aan omhoog. Na Bamboo stijgt het pad een aantal keren flink. Het al eeuwenlang gebruikte pad loopt langs de Langtang Khola rivier. Het water van de rivier is kristalhelder en buldert in volle vaart langs de rotsen naar beneden. Neem af en toe even de tijd om naar de boomtoppen te kijken. In dit deel van de jungle slingeren regelmatig grote troepen apen door de bomen. Als de lodge slaapplekken vrij heeft overnacht je in Upper Renche; een fijne plek waar je tot laat in de middag van de zon kunt genieten. Als de lodges vol zijn loop je nog 20 minuten verder naar een guesthouse in Lama Hotel (2480m).

Dag 3: Trekking Upper Renche naar Langtang (3430m)

Wandeluren: ca. 5 tot 6

In de ochtend trek je door jungle en loofwouden. Geleidelijk aan verandert het landschap. Hoe hoger je komt hoe schaarser de begroeiing wordt. Onderweg heb je bij helder weer een prachtig uitzicht op de Langtang Lirung (7246) en de Gang Chhenpo (6388m). Tussen Ghora Tabela en Langtang loopt het pad langs chortens, door water aangedreven gebedsmolens en manimuren: de stille getuigen van de Tibetaanse afkomst van de bewoners van deze streek. Na Ghora Tabela laat je de jungle definitief achter je en kom je in het ruige hooggebergte terecht. Langtang staat bekend om haar yaks. Overal in het dorp is dan ook de lokale gefermenteerde yakyoghurt verkrijgbaar, deze moet je zéker even proeven.

Dag 4: Trekking Langtang naar Kyanjin Gompa (3860m)

Wandeluren: ca. 2 tot 3

Na Langtang kom je een grote chorten en meerdere manimuren tegen. Het is belangrijk om, zoals de lokale bevolking gelooft, altijd links om de chortens en manimuren heen te lopen. Het zal je geluk brengen. Het landschap is ondertussen veranderd in een prachtig desolate omgeving: lage struiken, grote rotsblokken en immens hoge bergpieken. Je loopt vandaag maar 2 tot 3 uren. Maar vergis je niet, door de hoogte is het lopen behoorlijk inspannend. In Kyanjin Gompa heb je een geweldig uitzicht op de besneeuwde bergpieken en de gletsjers die hier langs de berghellingen naar beneden komen.

’s Middags heb je tijd om de omgeving van Kyanjin Gompa te verkennen. Bij de grote, met gebedsvlaggetjes versierde rots staat een kloostertje dat je kunt bezichtigen. In het Langtang-gebied kom je veel yak’s tegen. De bewoners van de streek houden de yak’s voor hun melk en wol. In Kyangin Gompa staat een kleine kaasfabriek waar je voor een paar roepies heerlijke yakkaas kunt kopen. Je overnacht de komende twee nachten in een eenvoudige lodge.

Dag 5: Kyanjin Gompa

Vanuit Kyanjin Gompa kun je verschillende mooie dagtochten maken:

 1. Ten noorden van het klooster ligt de vallei van de Lirung. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Langtang Lirung (7246m), de Kimshung (6781m), Yansha Tsjing (6575m) en de enorme gletsjers die van de hellingen afglijden. De tocht duurt ongeveer vier uren.
 2. Ten noord-oosten van Kyanjin Gompa ligt op 4600m hoogte het Kyanjin Ri uitzichtpunt. Je kunt deze piek in ongeveer vier uren (heen en terug) belopen. Vanaf het uitzichtpunt heb je een magnifiek uitzicht op de Langtang Lirung en de grote gletsjer achter Kyangin Gompa.
 3. Een minder inspannende maar mooie tocht gaat naar de Tsona lakes in de Langtang vallei. De wandeling naar deze mysterieuze zwarte meren duurt ongeveer twee uren.
 4. En tenslotte is er een hike mogelijk door de Langtang vallei. Vanaf Kyanjin Gompa loop je in oostelijke richting de vallei in. Het pad loopt grotendeels in dezelfde richting als de Langtang Khola rivier. Het wandelen is nauwelijks inspannend omdat je maar weinig klimt en daalt. Vanuit de vallei heb je een uniek uitzicht op de machtige bergpieken van o.a. de Gang Chhenpo (6388m) en de Pemthang Karpo Ri (6830m). Je kunt de wandeling zo lang maken als je zelf wilt aangezien je de heen- en de terugreis langs hetzelfde pad loopt. Houdt er rekening mee dat de zon al in de namiddag achter de bergen verdwijnt en de duisternis en kou vervolgens snel inzetten. 

Dag 6: Trekking Kyanjin Gompa naar Upper Renche (2470m)

Wandeluren: ca. 7 tot 8

Vandaag heb je een lange maar mooie hike voor de boeg. Doordat je nu aan de hoogte gewend bent en het pad naar beneden gaat is het lopen niet echt inspannend. Tussen Kyanjin Gompa en Langtang zul je ongetwijfeld een aantal Tamang-ruiters voorbij zien galopperen. Ook kom je vast traditioneel geklede vrouwen tegen, die hun handelswaren uitventen (yakkaas en zelfgestookte raksi). Langzaam aan verandert het landschap weer van desolaat hooggebergte naar groene jungle. De rivier beneden je wordt steeds breder en wilder door al het smeltwater dat zich in de rivier stort vanaf hoge watervallen. Aangekomen in Upper Renche kun je, met een beetje geluk, genieten van een warme douche en een mooie zonsondergang.

Dag 7: Trekking Upper Renche naar Syabrubesi (1460m) 

Wandeluren: ca. 6

Je loopt door groene jungle van bamboe, loofbomen en rododendron. Hoe lager je komt hoe exotischer de begroeiing wordt, met palmen, bananenbomen en olifantsgras. Hoewel je vandaag weer een flink stuk daalt, is de hike niet altijd even gemakkelijk. Sommige stukken van het pad gaan behoorlijk steil naar beneden en losse steentjes maken het extra pittig. Doordat de tocht conditioneel minder zwaar is dan omhoog heb je alle tijd om van de jungle en de uitzichten te genieten. Waarschijnlijk zul je ook meerdere nesten van bijenkolonies aan de rotsen zien hangen. De locals halen halsbrekende toeren uit om bij de bijenhoning te kunnen komen. Aangekomen in Syabrubesi kun je weer genieten van het ‘moderne’ leven.

Dag 8: Reis Syabrubesi naar Kathmandu

Reistijd: ca. 8 uren

Vroeg in de ochtend vertrek je vanuit Syabrubesi richting Kathmandu. De tocht is hobbelig, lang én mooi. In de namiddag kom je weer aan in het kleurrijke Kathmandu.

Trekking Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reis op maat

De trekking kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Kortere wandeldagen? De trekking verlengen? De trekking combineren met een verblijf in Kathmandu, aansluitend een safari maken of rafting ondernemen? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt  en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Langtang Trekking - reiscode NT.15
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login