Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Korte Rondreis Nepal – De Schatten van Kathmandu Valley – 5 dagen – reiscode NK.01

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Kies deze rondreis:

 • Een mooie korte rondreis door Nepal
 • Je ontdekt de mooiste bezienswaardigheden van Kathmandu
 • En gaat ook naar de prachtige middeleeuwse koningstad Bhaktapur
 • Met wandeltocht door de Kathmandu-vallei, door de heuvels en langs authentieke dorpjes
 • Bezoek aan het kleurrijke klooster van Namo Buddha
 • Met comfortabele middenklasse hotels 
 • Bijzondere optionele excursies
 • Lokale reisbegeleiding beschikbaar voor al je vragen en wensen
 • Los te boeken en ook perfect te combineren met India en Bhutan, of een trekking.

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze rondreis.

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze rondreis
 

Aantal reizigers Prijs per persoon
2-3 personen  € 325
4-6 personen  € 299
7-10 personen  € 285
11-16 personen  € 265
Toeslag éénpersoonskamer
€ 135

Prijs optioneel

Nr Excursie 2-3 personen 4-6 personen 7-14 personen
1 Streetfoodtour  € 20 p.p.  € 20 p.p.  € 18 p.p.
2 Mountainflight Himalaya*  € 180 p.p.  € 180 p.p.  € 180 p.p.
3 Highlights Kathmandu  € 45 p.p.  € 35 p.p.  € 25 p.p.

* Als de mountainflight niet doorgaat wegens weersomstandigheden betaalt NativeTravel het bedrag van de vlucht aan de reiziger terug.

Prijs inclusief

 • Al het vervoer in Nepal zoals genoemd in de reisbeschrijving
  dag 1: privévervoer vliegveld Kathmandu – hotel Kathmandu
  dag 3: privévervoer hotel Kathmandu – Kopasi
  dag 3: privévervoer Namo Buddha – hotel Bhaktapur
  dag 3: bagagevervoer hotel Kathmandu – hotel Bhaktapur
  dag 5: privévervoer hotel Bhaktapur – vliegveld Kathmandu
 • Alle overnachtingen van dag 1 t/m dag 4 in goede middenklasse hotels zoals genoemd of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamers
 • Ontbijt (4 maal)
 • Trekkinggids tijdens wandeltocht
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden, etc.)
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Boekingskosten à € 30,- per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • Vliegtickets
 • Visum Nepal
 • Alle uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maaltijd  Overnachting 
1 Aankomst Kathmandu  Privévervoer  Kennismaking lokale
reisbegeleider
Excursie (optioneel)
– Streetfoodtour
  Hotel 
2 Kathmandu   Excursies (optioneel)
– Mountain flight Himalaya

– Swayambhunath
– Bouddhanath
– Pashupathinath
Ontbijt  Hotel
3 Kathmandu
Namo Buddha
Bhaktapur
Privévervoer
Wandelen 
Wandeltocht Kathmandu-vallei 
Kopasi
Balthali
Namo Buddha
Stupa en klooster
Ontbijt Hotel
4 Bhaktapur Privévervoer  Oude koningsstad
Middeleeuwse tempelpleinen 
Potters Square
Ontbijt  Hotel 
5 Bhaktapur
Kathmandu 
Privévervoer  Afscheid van Nepal  Ontbijt   

Rondreizen Nepal met NativeTravel    Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een korte rondreis door Nepal. Perfect te combineren met Bhutan of India, of een trekking in Nepal. Je ontdekt de mooiste bezienswaardigheden van Kathmandu en gaat naar de middeleeuwse koningstad Bhaktapur. Tijdens een wandeling door de prachtige vallei van Kathmandu loop je door de heuvels en jungle. Onderweg kom je door authentieke dorpjes en bezoek je het grote klooster van Namo Buddha. Een prachtige kennismaking met Nepal!

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Aankomst Kathmandu

Ontvangst op het vliegveld van Kathmandu. Je chauffeur staat bij de uitgang van het vliegveld. Hij heeft het logo van NativeTravel op een bordje staan zodat je hem eenvoudig herkent. Je wordt naar je hotel gebracht waar je kunt bijkomen van de vliegreis.

Je hotel ligt in de kleurrijke Tibetaanse wijk van Kathmandu. De smalle straatjes, de vele tempels en kloosters, de mystieke sfeer, de bekende Bouddhnath stupa en het tempelcomplex van Pashupathinath maken het verblijf hier tot een bijzondere ervaring. Het is leuk om aan het einde van de middag naar de stupa te gaan. Veel Tibetanen lopen dan, vaak nog in traditionele kleding en met draaiende gebedsmolens in de hand, hun kora’s rond de stupa.

Optioneel 1: Streetfoodtour (inclusief streetfood)

Rond 12 uur word je opgehaald en naar de oude markt van Kathmandu gebracht. Temidden van smalle straatjes vind je hier een doolhof aan winkeltjes, tempels, mini-restaurants, straatverkopers én Nepali. Toeristen kom je hier nauwelijks tegen. Hier ben je in het échte Kathmandu. Je gids spreekt redelijk Engels en laat je de leukste steegjes, tempels én favoriete eetstalletjes van de locals zien. Zonder gids zou je hier hopeloos verdwalen en het lokale voedsel niet durven proberen. Gelukkig weet je gids precies waar de producten vers én het allerlekkerst zijn! Natuurlijk wordt rekening gehouden met jouw wensen. Je ontdekt vandaag de favoriete snacks van de Nepali, zoals overheerlijke momo’s, samosa’s, linzen-paratha, gevulde crunchy balletjes met yoghurt en kruidensaus en overheerlijke lassi (the bést in town)! Met een gevulde maag word je terug gebracht naar je hotel. Exclusief vervoer.

Dag 2: Kathmandu

Vandaag kun je op eigen gelegenheid van Kathmandu genieten of een excursie boeken:

Optioneel 2: Vliegtocht over de Himalaya (richting Mount Everest)

Een vlucht over de Himalaya is een absolute aanrader voor iedereen die de ontzagwekkende pieken van de hoogste bergen van de wereld van dichtbij wil zien. Vanuit Kathmandu vertrekt  in de vroege ochtend een rondvlucht over ‘het dak van de wereld’ waaronder Mount Everest. De duur van de rondvlucht is ongeveer 1 uur. Tijdens de vlucht heeft iedereen een zitplaats aan het raam. Je bent dus zeker van een adembenemende belevenis. Prijs inclusief vlucht en vervoer hotel-vliegveld-hotel.

Optioneel 3: Excursie Highlights Kathmandu

In de ochtend word je opgehaald met een auto en laat een gids je de drie meest bijzondere bezienswaardigheden van Kathmandu zien. Prijs inclusief gids en vervoer, exclusief entree.

Swayambhunath is de oudste boeddhistische tempel van Kathmandu. De tempel wordt ook wel de apentempel genoemd omdat er veel apen rondlopen (pas goed op je spullen: de apen zijn vliegensvlug in het weggrissen van je camera of tas). Het is een flinke maar mooie klim naar boven als je via de uitgesleten trap naar de tempel loopt. Als je geen zin hebt om de 365 treden te trotseren kun je je ook met de auto naar boven laten brengen. Bij aankomst in het tempelcomplex zul je een grote bedrijvigheid aantreffen; monniken, mensen die offergaven brengen of gebeden prevelen, bedelaars én heel veel apen. Het tempelcomplex zelf is een kleurrijk geheel van tientallen stupa’s, gebedsvlaggetjes en offerbeelden. Vanaf de tempel heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu, de vallei en de besneeuwde toppen van de Himalaya.

Pashupathinath is een uitgestrekt tempelcomplex langs de heilige Bagmati rivier. Hindoes vereren hier de god Shiva in zijn gedaante van Pashupati (god van de dieren), een oude Indiase cultus die voornamelijk in Nepal voorkomt. De god Pashupati is de officiële beschermer van het land. In Pashuphatinath vinden doorlopend lijkverbrandingen plaats. Hindoe’s geloven dat mensen die bij de tempel gecremeerd worden de cyclus van samsara (wedergeboorte) doorbreken. Ze gaan dan na hun dood rechtstreeks naar het hiernamaals en hoeven niet meer te reïncarneren. De rivier is ernstig vervuild, maar voor de vele gelovigen vormt dit geen enkel bezwaar om zich onder te dompelen in het water of van het rivierwater te drinken. Niet-hindoes worden niet toegelaten in het tempelcomplex, maar vanaf de heuvel tegenover de tempel heb je een uitstekend zicht op de tempels en de rituele bad- en crematieplaatsen.

Bij Pashupatinath vind je ‘heilige mannen’, saddhu’s genoemd. Saddhu’s zijn rondtrekkende Hindoes die het kastenstelsel en de normale gebruiken hebben afgezworen en bedelen om in hun dagelijkse bestaan te voorzien. Ze zijn zeer extravagant uitgedost; ze dragen oranje gewaden of lopen vrijwel naakt rond, wrijven zich in met de asresten van de crematieplaatsen, beschilderen hun lichaam en hebben vaak hele lange rastaharen.

Bouddhnath is de grootste Tibetaans-boeddhistische stupa van Nepal. De Bouddnath is indrukwekkend en mystiek. De grote ogen van de bouddha kijken je overal rond de stupa doordringend aan. In dit deel van de stad hebben zich, sinds de Chinese inval in hun land, de Tibetanen gevestigd. Er komen dan ook vele Tibetaanse pelgrims naar Bouddhnath toe. Ze lopen hier hun dagelijkse gebedsronde’s (kora’s) om de stupa. Om hun gebeden extra kracht bij te zetten laten ze gebedsmolens draaien en worden er boterkaarsjes angestoken. Tijdens het bezoek aan Bouddhnath ervaar je de mystieke sfeer van het Tibetaans-boeddhisme.

Dag 3: Kathmandu via Balthali en Namo Buddha naar Bhaktapur

Reistijd (auto): ca 2 uren
Wandeluren: ca. 4

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist samen met je gids naar Kopasi. Hier start de hike en laat je de bewoonde wereld achter. Je komt terecht in een práchtig landschap met heuvels tot ca. 2000m hoogte. Bij helder weer heb je een magnifiek uitzicht over de Himalaya, van de Annapurna’s in het westen tot de Everest in het oosten. In de dorpjes en gehuchten lijk je in een levend museum terecht te komen. Je hebt alle tijd om de locals te ontmoeten.

Aangekomen in Namo Buddha ontdek je de stupa, een belangrijke plek voor pelgrims (entree voor eigen rekening). Er is niet veel bekend over de kleine maar mooie stupa van Namo Buddha. De legende vertelt dat een Buddha op deze plek een tijgerin tegen kwam. De tijgerin kon geen prooi vinden voor haar uitgehongerde jongen. Uit compassie met de dieren gaf de Buddha zichzelf daarom als voedsel aan de tijgers. Natuurlijk bezoek je ook het grote klooster van Namo Buddha. Nadat je alles hebt kunnen bekijken reis je door naar je hotel in de mooie oude koningsstad Bhaktapur.

Dag 4: Bhaktapur

Ontdek vandaag op eigen gelegenheid de eeuwenoude tempelpleinen van Bhaktapur. Je zult geen enkele moeite hoeven doen om je in de middeleeuwen te wanen. Het kleine stadje met een wirwar aan smalle steegjes en mooie pleintjes, ademt nog de sfeer van lang geleden. Bhaktapur is veruit de best bijgehouden historische plaats van de Kathmandu-vallei. Het bezit een enorme schat aan hindoeïstische, boeddhistische en animistische architectuur. Sla ook de tantra-tempel niet over met haar erotische houtsnijwerk. Oude ambachten zijn in Bhaktapur de normale broodwinning. Op Potters Square kun je pottenbakkers aan het werk zien. Het halve plein staat vol met potten die staan te drogen in de zon voordat ze de kleiovens ingaan.

Dag 5: Bhaktapur naar Kathmandu

Reistijd: ca 1 uur

Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de doorreis naar je volgende bestemming.

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Accommodaties tijdens de reis

We hebben voor deze reis gekozen voor twee charmante middenklasse hotels met uitstekende service. Beiden op een mooie locatie, in de nabijheid van bezienswaardigheden en gezellige restaurants. De accommodaties zijn met zorg voor je uitgezocht. Wil je eenvoudiger accommodaties of juist upgraden: álles kan!

Kathmandu – Hotel Harmika | deluxe room |  http://www.hotelharmika.com/ 
Bhaktapur – Peacock Guesthouse | deluxe room | http://peacockguesthousenepal.com/

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Reis op maat

De rondreis kan aan je wensen worden aangepast. Wil je ergens langer of korter blijven? Een deel van de reis achterwege laten? Een combinatie maken met India, Tibet of Bhutan? Een trekking toevoegen? In budgethotels of luxehotels overnachten? Wat dan ook: het is mogelijk. Laat ons weten wat je wilt en wij zorgen voor een aan je wensen aangepaste rondreis!

Hotels

We maken zo veel mogelijk gebruik van kleinschalige en authentieke hotels. Van eenvoudige budget hotels tot aan luxe hotels. Wát je maar wilt. Als je voorkeur hebt voor een bepaald hotel laat dit dan gerust weten. Wij zorgen er voor dat we dit hotel voor je reserveren voor de laagst mogelijke prijs!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens om samen de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis NK.01 De Schatten van Kathmandu Valley
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies Streetfoodtour - € 18 p.p. (vanaf)Mountainflight over Himalaya - € 180 p.p. (vanaf)Highlights Kathmandu - € 25 p.p. (vanaf)
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login