Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Korte Reis India – De Gouden Driehoek – 5 dagen – IK.02

Korte Reis India met NativeTravel  Korte Reis India met NativeTravel  Korte Reis India met NativeTravel

Kies deze rondreis:

 • Comfortabel genieten van kleurrijk India
 • Met de meest bijzondere bezienswaardigheden van India
 • O.a. Old Delhi, Red Fort, Jamai Masjid, Agra Fort, Fatehpur Sikri, Khari Baoli, Gurudwara Bangla Sahib, Amber Fort, Abhaneri Step Well, Palace of Winds én de Taj Mahal
 • In de Pink City Jaipur stap je op de fiets voor een onvergetelijke ontdekkingstocht backstage
 • Privévervoer met chauffeur
 • Professionele gidsen
 • Uitstekende accommodaties, hotelklasse naar keuze.
 • Perfect om je reis door Nepal of Bhutan mee af te sluiten of gewoon los te boeken

Rondreis India met NativeTravel  Rondreis India met NativeTravel.nl  Korte rondreis India met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie reis!

Beste reistijd

Tussen 1 oktober en 1 april

Prijs van deze rondreis

Prijs landarrangement

Prijs per persoon Op aanvraag

Prijs optionele excursies

Nr Excursie Prijs per persoon
1 Highlights Delhi Op aanvraag
2 Heritage walk Jaipur Op aanvraag
3 Fietstocht Jaipur Op aanvraag
4 Hightea The Imperial Op aanvraag

Prijs inclusief

 • Al het vervoer in India zoals genoemd in de reisbeschrijving
  dag 1: privévervoer vliegveld Delhi – hotel Delhi
  dag 2: privévervoer hotel Delhi – hotel Jaipur
  dag 3: privévervoer tijdens excursies
  dag 4: privévervoer hotel Jaipur – excursies – hotel Agra
  dag 5: privévervoer tijdens excursies
  dag 5: privévervoer hotel Agra – hotel Delhi
  dag 5: privévervoer hotel Delhi – vliegveld Delhi
 • Alle overnachtingen van dag 1 t/m dag 4 in accomodaties zoals genoemd of gelijkwaardig, op basis van tweepersoonskamers.
 • Early check-in op dag 1 in accomodatie zoals genoemd of gelijkwaardig, op basis van tweepersoonskamers
 • Late check-out op dag 5 in accomodatie zoals genoemd of gelijkwaardig, op basis van tweepersoonskamers
 • Maaltijden alleen wanneer genoemd per dag, O=ontbijt
 • Excursies zoals genoemd in de reisbeschrijving:
  dag 03: Amber Fort en Palace of Winds, inclusief gids, privévervoer en entree
  dag 04: Chand Baori en Fatehpur Sikri, inclusief gids, privévervoer en entree
  dag 05: Taj Mahal, inclusief gids, privévervoer en entree
 • Basic-Engelssprekende chauffeur tijdens de transfers in India
 • Engelssprekende cultuurgidsen tijdens de excursies
 • Tijdens de hele reis lokale Engelssprekende reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden, etc.)
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Boekingskosten à € 35,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR à € 5,- per persoon
 • Visum
 • Vliegtickets *
 • Uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’

*   Je kunt de internationale vliegtickets naar keuze zelf boeken of door NativeTravel laten verzorgen.

Dag  Route  Vervoer  Extra  Maaltijden  Overnachting 
1 Delhi Privévervoer Airport pick up
Welkom door lokale reisbegeleider 
Excursie Old Delhi (optioneel)
 Ontbijt Hotel
2 Delhi-Jaipur Privévervoer  Heritage walk Jaipur (optioneel) Ontbijt Hotel
3 Jaipur  Privévervoer  Fietstocht Jaipur (optioneel)
Excursie Pink City
Excursie Palace of Winds
Excursie Amber Fort
Excursie Taj Mahal 
Ontbijt Hotel
4 Jaipur-Agra Privévervoer Excursie Chand Baori
Excursie Fatehpur Sikri
Ontbijt Hotel 
5 Agra-Delhi  Privévervoer  Excursie Taj Mahal
High Tea Imperial (optioneel)
Afscheid van India
Ontbijt  Hotel

Korte rondreis India met NativeTravel   Rondreis India met Taj Mahal  Rondreis India met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een prachtige rondreis langs de highlights van Delhi, Jaipur en Agra. Niet voor niets ook wel ‘De Gouden Driehoek’ van India genoemd. Laat je betoveren door de kleurrijke wereld om je heen en geniet van de overweldigende schatten van de Maharadja’s en Moguls.

Je bezoekt de schatten van Delhi en gaat naar ‘de roze stad’ Jaipur. Behalve het Palace of Winds, vind je hier ook het magnifieke Amber Fort. Optioneel kun je een mooie tocht maken door de smalle achterafstraatjes van de oude stad, waar je het echte lokale leven meemaakt. Aansluitend reis je, via Chand Baori en Fatehpur Sikri, door naar Agra. Hier ontdek je het indrukwekkende Agra Fort én het mooiste bouwwerk ter wereld, de Taj Mahal. Er staan een chauffeur, privéauto en lokale gidsen voor je klaar. De reis is een mooie aanvulling op, bijvb. een zakenreis maar ook uitstekend te combineren met Nepal, Bhutan of Sri Lanka!

Dag tot dag beschrijving

O = inclusief ontbijt

Dag 1: Aankomst Delhi 

Ontvangst op het vliegveld van Delhi, meteen na middernacht. Je chauffeur staat bij de uitgang van het vliegveld. Hij heeft het logo van NativeTravel op een bordje staan zodat je hem eenvoudig herkent. Je wordt naar je hotel gebracht waar je meteen kunt inchecken.

Optioneel 1: Old Delhi: Red Fort, Jamai Masjid, Khari Baoli en Gurudwara Bangla Sahib (privé)
Je wordt opgehaald bij je hotel en reist samen met je gids naar het middeleeuwse Red Fort. Het was een paleis van heerser Shah Jahan (de bouwer van de Taj Mahal). Het fort heeft maar liefst twee kilometer lange muren, in hoogte variërend van 18 tot 33 meter. Binnen de muren vind je rijk gedecoreerde paleizen en een moskee. Nadat je Red Fort hebt bewonderd reis je door naar de extravagante Jamai Masjid, één van de grootste moskeeën van India. De Jamai Masjid is gebouwd in de 17e eeuw onder Mogol-architectuur, een mengvorm van islamitische- en hindu-architectuur. Vanuit de zuidelijke minaret, 121 treden hoog, heb je een mooi uitzicht over de stad. Ook duik je natuurlijk de smalle steegjes in van de kleurrijke kruidenmarkt van Khari Baoli. Tot slot bezoek je de Gurudwara Bangla Sahib. Een fascinerende Sikh-tempel met een grote gaarkeuken waar de armen van de stad iedere dag gratis een maaltijd krijgen. De volgorde van de excursies kan wisselen. NB: Red Fort is gesloten op maandag. Incl. gids, vervoer, lunch en entree. Excl. drankjes.

Dag 2: Delhi naar Jaipur 

Je chauffeur brengt je naar Jaipur. Een kleurrijke stad waar oud en nieuw moeiteloos in elkaar overvloeien. Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Dit omdat veel gebouwen in rose-oranje tinten zijn geschilderd die de stad een warme sfeer geven. Het is één van de meest fascinerende steden van India.

Optioneel 2: Jaipur heritage avondwandeling (join-in – ca. drie uren)
Ervaar de betoverende charme van Jaipur bij zonsondergang, terwijl de stad zich klaar maakt voor de avond. De ontdekkingstocht gaat door het hart van de historische stad, langs kleine tempeltjes, via eeuwenoude steegjes en levendige markten. Onderweg ontmoet je de ambachtslieden en markt-kooplui en kun je proeven van verse Indiase snacks en drankjes bij de beste eettentjes van de stad. Je sluit de wandeling af met een rondrit per riksja, heerlijk ontspannen in de zachte avondbries.

Dag 3: Jaipur

Optioneel 3: Jaipur fietstocht (join-in – ca 3 uren)
Tijdens deze unieke fietstocht, die beslist één van de hoogtepunten van je reis wordt, ervaar je hoe de historische ommuurde stad Jaipur ontwaakt. Bij zonsopgang stap je op de fiets en ontdek je samen met je gids het authentieke Jaipur. In de oude stad peddel je door smalle straatjes en over pleinen. Je stapt regelmatig even af, om te genieten van de architectuur van de stad, om de kleurrijke groente- en bloemenmark te bewonderen en heerlijke traditionele gerechtjes te proeven in enkele van de beroemde eettentjes van Jaipur. Natuurlijk doe je ook mee met de locals aan hun dagelijkse ochtendroutine van yogameditatie en tempelbezoek. Tijdens de fietstocht, die ca. drie uurtjes duurt, fiets je zo’n 9 kilometer. De starttijd van de tour hangt af van de tijd waarop de zon opkomt. Tussen februari en september start je om ca. 05.30 uur, van oktober tot november rond 05:45 uur en van half december tot februari ca. 06:00 uur. Inclusief vervoer, gids, fietsen, fietshelm, gerechtjes. Exclusief extra drankjes.

In de loop van de ochtend ga je op pad naar het mooiste fort van de gouden driehoek, Amber Fort. Het magnifieke fort, eigenlijk meer een paleis dan een fort, torent hoog boven de heuvels uit. Het is een uniek staaltje van Rajput-architectuur. Je kunt er uren ronddwalen door – met prachtige mozaïeken en sculpturen bewerkte – zalen, galerijen en verblijven. Het immense monument bestaat uit vier gedeeltes, ieder met een groot binnenplein. Het ene gedeelte is nog mooier dan het andere. Zo vind je er o.a. de Hall of Audience, de rijkelijk bewerkte Hall of Victory, de Hall of Pleasure, prachtig bewerkte poorten en het Zenana (de verblijven van de harem). De Maharadja zal indertijd ongetwijfeld de weg hebben geweten naar de vrouw waar zijn begeerte die nacht naar uitging. Maar als bezoeker verdwaal je zonder gids in de labyrinten van het fort. Vanaf de top van het fort heb je een geweldig uitzicht over de ruige heuvels en monumentale muren en forten die de Rajput en Moghul hier bouwden. Deze moesten Amber Fort, haar koninklijke bewoners en rijkdommen beschermen tegen de vijandelijke legers.

In de middag bezoek je het Palace of Winds. Het sprookjesachtige paleis werd gebouwd voor de harem van de Maharadja. Vanuit het Palace of Winds hadden de vrouwen de mogelijkheid om ongezien in de straten van de stad te kijken. Het paleis werd als een bijenkorf opgebouwd, vijf lagen hoog. Kijk zeker ook even in het Palace of Winds en ervaar hoe de Maharadjini’s vanuit hun gouden kooi een glimp van het leven op straat konden opvangen.

Dag 4: Jaipur via Chand Baori en Fatehpur Sikri naar Agra 

Je reist vandaag als eerste naar Chand Baori, één van de verborgen geheimen van India. Rajasthan is een droog gebied met diepgelegen grondwater. Vanaf de 8e eeuw werden in deze streek meerdere getrapte waterputten gebouwd. Chand Baori heeft een maar liefst 30 meter diep bassin. De waterput wordt aan drie zijden omringd door trappen met maar liefst 3500 treden, verdeeld over 13 verdiepingen. Aan de vierde zijde staat een paleis, waar je o.a. prachtige reliëfs ziet van de Hindu-goden Ganesha en Durga.

Fatehpur Sikri ligt op 40 km afstand van Agra en is een magnifieke ommuurde stad, gebouwd door Akbar de Grote, de grootvader van Sjah Jahan, die later de Taj Mahal liet bouwen. Akbar had naast zijn harem ook drie echtgenotes, een hindu- een christen- en een moslimvrouw. Alle drie vrouwen schonken hem alleen maar dochters en helaas geen zoon. Akbar had een zoon nodig om zijn imperium voort te kunnen zetten. Hij bezocht dan ook vele priesters, geleerden en waarzeggers om hem een zoon te schenken. De priester in Fatehpur Sikri gaf hem de zegen die tot de geboorte van zijn eerste zoon leidde. Uit dankbaarheid voor het verhoren van zijn gebed stichtte Akbar zijn hoofdstad vanaf het jaar 1571 in Fatehpur Sikri.

Zijn hinduvrouw, die hem zijn eerste zoon schonk, kreeg hier een extravagant groot paleis, zijn christenvrouw, een Portugese, kreeg een middelgroot maar sober paleis en zijn moslimvrouw kreeg een klein paleisje, die van buiten echter zeer rijk gedecoreerd werd en binnen ingelegd was met spiegels en dure edelstenen.

Behalve de paleizen vind je in Fatehpur Sikri vele andere bouwwerken, zoals ‘het huis van aanbidding’, de grote moskee en het mausoleum van Akbar. Fatehpur Sikri is een uniek voorbeeld van de grootse Indo-islamitische architectuur. De stad staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De eindbestemming voor vandaag is Agra

Dag 5: Agra naar Delhi 

In de vroege ochtend, bij zonsopgang, word je naar de overrompelend mooie Taj Mahal gebracht. Het bouwwerk is gemaakt in opdracht van Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw Mumtaz. Het overweldigende monument staat voor velen symbool voor de ultieme ode aan de liefde en romantiek. De bezichtiging van de Taj Mahal is een bijna magische ervaring. NB: Taj Mahal is gesloten op vrijdagen.

In de loop van de ochtend reis je terug naar Delhi. Je kunt gebruik maken van je hotelkamer tot aan vertrek naar het vliegveld. Je chauffeur brengt je naar de juiste terminal en onze airport-medewerker helpt je bij het inchecken.

Optioneel 4: High Tea in The Imperial
Geniet van een fantastische High Tea in het Engels-koloniale The Imperial, één van de iconische hotels van Delhi. In hun bekroonde 5 sterren theesalon, The Atrium, geniet je van een classy High Tea in een sfeervolle historische setting. Proef van heerlijk zoete en hartige lekkernijen, zoals de klassieke Imperial scones met clotted cream en zoete citroenjam, exclusieve patisseries en verfijne hapjes. Dit alles vanzelfsprekend aangevuld met een goed kopje koffie en een breed assortiment van de beste Indiase theesoorten. Starttijd rond 15.30 uur. Inclusief vervoer en high tea.

Rondreis India met NativeTravel  Rondreis India met NativeTravel  Korte rondreis India met NativeTravel

Accommodaties tijdens de reis

Je kunt voor deze reis kiezen uit comfortabele middenklasse hotels of uit luxe hotels. Alle accommodaties zijn met zorg voor je uitgezocht. Wil je eenvoudiger accommodaties of juist upgraden: álles kan!

Delhi
Optie 1: Lutyens Bungalow | Standard bungalow room
Optie 2: Maidens Hotel | Heritage room

Jaipur
Optie 1: Khandela Haveli Boutique Hotel | Double room
Optie 2: Brij Nest Boutique Hotel | Royal nest

Agra

Optie 1: Ekaa Villa | King room
Optie 2: Trident Agra | Premier garden view room with patio

Rondreis India met NativeTravel  Rondreis India met NativeTravel.nl  Rondreis India met NativeTravel.nl

Reis op maat

De reis kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Een deel van de reis achterwege laten? Een andere route? Wat dan ook: het is mogelijk. Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Hotels

We maken zo veel mogelijk gebruik van kleinschalige en authentieke hotels. Van middenklasse hotels tot aan luxe hotels. Wát je maar wilt. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde accommodatie laat dit ons dan gerust weten. Wij zorgen er voor dat we dit hotel voor je reserveren voor de laagst mogelijke prijs!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor je reis.

Land India
Reis De Gouden Driehoek - 5 dagen - IK.02
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies Excursie Old Delhi - Op aanvraagHeritage walking tour Jaipur - Op aanvraagFietstocht Jaipur - Op aanvraagHigh Tea the Imperial - Op aanvraag
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login