Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Korte Reis India – De Gouden Driehoek – 6 dagen – IK.02

Korte Reis India met NativeTravel  Korte Reis India met NativeTravel  Korte Reis India met NativeTravel

Kies deze rondreis:

 • Comfortabel genieten van kleurrijk India
 • Met de meest bijzondere bezienswaardigheden van India
 • O.a. Old Delhi, Red Fort, Jamai Masjid, Agra Fort, Fatehpur Sikri, Khari Baoli, Gurudwara Bangla Sahib, Amber Fort, Abhaneri Step Well, Palace of Winds én de Taj Mahal
 • In de Pink City Jaipur stap je op de fiets voor een onvergetelijke ontdekkingstocht backstage
 • Privévervoer met chauffeur
 • Professionele gidsen
 • Uitstekende accommodaties, hotelklasse naar keuze.
 • Perfect om je reis door Nepal of Bhutan mee af te sluiten of gewoon los te boeken

Rondreis India met NativeTravel  Rondreis India met NativeTravel  Rondreis India met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie reis!

Beste reistijd

Tussen 1 januari – 1 mei en 1 oktober – 31 december

Prijs van deze rondreis

Laagseizoen (mei/juni/juli/aug/sept)

Aantal reizigers 4 sterren hotels 5 sterren hotels
2 personen €  € 
3-5 personen €  € 
6-14 personen €  € 
Toeslag éénpersoonskamer €  € 

Hoogseizoen (jan/febr/mrt/april/okt/nov/dec)

Aantal reizigers 4 sterren hotels 5 sterren hotels
2 personen €  € 
3-5 personen €  € 
6-14 personen €  € 
Toeslag éénpersoonskamer €  € 

* Tussen 20 december en 10 januari zijn de hotelprijzen meestal hoger: prijs op aanvraag

Prijs optionele excursie

Nr Excursie 2-3 personen 4-5 personen 6-14 personen
1 Old Delhi € 45 p.p. € 40 p.p. € 35 p.p.

Prijs inclusief

 • Al het vervoer in India zoals genoemd in de reisbeschrijving
  dag 1: privévervoer vliegveld Delhi – hotel Delhi
  dag 6: privévervoer tijdens excursies
  dag 6: privévervoer hotel Agra – vliegveld Delhi
 • Vijf overnachtingen in accommodatie zoals genoemd of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamers
 • Vijf maal ontbijt 
 • Indiaassprekende chauffeur tijdens de transfers
 • Professionele Engelssprekende cultuurgidsen tijdens de excursies
 • Alle excursies zoals genoemd in de reisbeschrijving (inclusief gids, entree en vervoer)
 • Tijdens de hele reis lokale Engelssprekende reisbegeleiding beschikbaar (24 uur per dag)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooien, wassen van kleding, overige maaltijden, etc.)
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Boekingskosten à € 30,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR à € 5,- per persoon
 • Vliegtickets
 • Visum India
 • Uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maaltijden  Overnachting 
1 Delhi Privé-vervoer Airport pick up
Welkom door lokale reisbegeleider  
Excursie Old Delhi (optioneel)
  Hotel
2 Delhi-Agra Privé-vervoer  Excursie Agra Fort  Ontbijt Hotel
3 Agra-Jaipur  Privé-vervoer  Excursie Taj Mahal 
Excursie Fatehpur Sikri
Ontbijt Hotel
4 Jaipur Privé-vervoer Excursie Pink City
Excursie Palace of Winds
Excursie Observatory en City Palace
Excursie Amber Fort 
Ontbijt Hotel 
5 Jaipur-Delhi  Privé-vervoer Excursie New Delhi (optioneel)
Airport drop off
Ontbijt  

Rondreis India met NativeTravel  Rondreis India met Taj Mahal  Rondreis India met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een korte maar móóie reis langs de highlights van Delhi, Agra en Jaipur. Niet voor niets ook wel ‘de gouden driehoek’ van India genoemd! Laat je betoveren door de kleurrijke wereld om je heen! En geniet van de overweldigend mooie bouwwerken van de Maharadja’s en Moguls. Je bezoekt o.a. het indrukwekkende Agra Fort én een van de mooiste bouwwerken ter wereld, de Taj Mahal! Aansluitend reis je door, via Fatehpur Sikri, naar ‘de roze stad’ Jaipur. Behalve de oude stad en ‘the Palace of Winds’ vind je hier ook het magnifieke Amber Fort. Tijdens de reis zul je een goede indruk krijgen van de chaotische en kleurrijke schoonheid van India. Er staan een chauffeur, privé-auto en lokale gidsen voor je klaar. De reis is een mooie aanvulling op, bijvoorbeeld, een zakenreis maar ook uitstekend te combineren met Nepal, Bhutan of Sri Lanka!

Dag tot dag beschrijving

O = inclusief ontbijt

Dag 1: Aankomst in Delhi

Ontvangst op het vliegveld van Delhi door een medewerker van ons lokale kantoor in India. Hij of zij staat bij de uitgang van het vliegveld en heeft je naam op een bordje staan. Je krijgt uitleg over je reis en als je vragen hebt kun je deze stellen. Je wordt naar je hotel gebracht waarna je, afhankelijk van je aankomsttijd, op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen.

Optioneel 1: Excursie Old-Delhi met bezoek aan Red Fort, Jamai Masjid en Raj Ghat

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist samen met je gids naar het majestueuze middeleeuwse Rode Fort dat diende als paleis voor heerser Shah Jahan (de bouwer van de Taj Mahal). Het fort heeft twee kilometer lange muren, in hoogte variërend van 18 tot maar liefst 33 meter. Binnen de muren vind je o.a. práchtige poorten, verschillende rijk gedecoreerde paleizen en een moskee. Nadat je Red Fort hebt kunnen bewonderen reis je door naar de extravagante Jamai Masjid, één van de grootste moskeeën van India. De Jamai Masjid is gebouwd in de 17e eeuw onder Mogol-architectuur, een mengvorm van islamitische en hindoe-architectuur. Vanuit de zuidelijke minaret, 121 treden klimmen, heb je een mooi uitzicht over de stad. Tenslotte word je naar Raj Ghat gebracht, de ghat aan de heilige rivier waar Gandi werd gecremeerd. De volgorde van de excursies kan wisselen. NB: Red Fort is gesloten op maandagen.

Dag 2: Van Delhi naar Agra – excursie Agra Fort (O)

Reistijd: ca. 4 uren

Je wordt opgehaald bij je hotel en per prive-auto naar Agra gebracht. Onderweg zul je ogen en oren tekort komen. Het kleurrijke en chaotische India doet een beroep op al je zintuigen! Je komt op de wegen allerlei vervoersmiddelen tegen: fietsriksja’s, luxe auto’s, ingedeukte bussen, karren met de meest vreemde ladingen, brommertjes met tien stoelen of een kooi met kippen achterop, overvolle tuktuk’s en door kamelen voortgetrokken wagens. En overal tussendoor lopen de voor Indiërs heilige koeien.

Het is eveneens leuk, en soms ook schrijnend, om de krioelende mensenmassa’s te bekijken: kleine meisjes in prinsessenjurkjes, schooiertjes met stijf van het stof staande haren, vrouwen in kleurrijke gewaden, heilige mannen (saddhu’s), op en top westers geklede mensen, bedelaars en sikhs met grote tulbanden.

Nadat je je bagage in je hotelkamer in Agra hebt neergezet ga je samen met je gids op pad. Je gaat naar het robuuste (aan de buitenkant) en verfijnde (aan de binnenkant) Agra Fort. Het fort was het vaste woonadres van Sjah Jahan, zijn drie echtgenotes, zijn haremvrouwen en vele medewerkers. Zo vind je er prachtige paleizen voor zijn echtgenotes en dochters. Vanuit Agra Fort heb je een geweldig uitzicht op de Taj Mahal. Doordat er in Agra veel stofdeeltjes in de lucht zweven, lijkt de Taj Mahal vanaf deze afstand wel een fata morgana. Zó mooi!

Dag 3: Reis van Agra, via Fatehpur Sikri, naar Jaipur – o.a. excursie Taj Mahal (O)

Reistijd: 5 uren

In de vroege ochtend, bij zonsopkomst, word je naar de overrompelend mooie Taj Mahal gebracht. Het bouwwerk is gemaakt in opdracht van Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw Mumtaz. Het overweldigende monument is een toonbeeld van harmonie tussen zowel de ingetogen áls onstuimige verbeelding van zijn liefde voor haar. De bezichtiging van de Taj Mahal is een bijna mythische ervaring. NB: Taj Mahal is gesloten op vrijdagen.

Na het ontbijt rijd je samen met je chauffeur en gids naar het ca 40 km ten zuid-westen van Agra gelegen Fatehpur Sikri. Het is een magnifieke ommuurde stad, gebouwd door Akbar de Grote, de grootvader van Sjah Jahan, die later de Taj Mahal liet bouwen. Je bezoekt de oude stad onder begeleiding van een gids. Akbar had naast zijn harem ook drie echtgenotes, een hindu- een christen- en een moslimvrouw. Alle drie vrouwen schonken hem alleen maar dochters en helaas geen zoon. Akbar had een zoon nodig om zijn imperium voort te kunnen zetten. Hij bezocht dan ook vele priesters, geleerden en waarzeggers om hem een zoon te schenken. De priester in Fatehpur Sikri gaf hem de zegen die tot de geboorte van zijn eerste zoon leidde. Uit dankbaarheid voor het verhoren van zijn gebed stichtte Akbar zijn hoofdstad vanaf het jaar 1571 in Fatehpur Sikri. Zijn hindu-vrouw, die hem zijn eerste zoon schonk, kreeg hier een extravagant groot paleis, zijn christenvrouw, een Portugese, kreeg een middelgroot maar sober paleis en zijn moslimvrouw kreeg een klein paleisje, die van buiten echter zeer rijk gedecoreerd werd en binnen ingelegd was met spiegels en dure edelstenen. Behalve de paleizen vind je in Fatehpur Sikri vele andere bouwwerken, zoals ‘het huis van aanbidding’, de grote moskee en het mausoleum van Akbar. Fatehpur Sikri is een uniek voorbeeld van de grootse Indo-islamitische architectuur. De stad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van de Unesco!

Aansluitend reis je door naar Jaipur, een kleurrijke stad waar oud en nieuw moeiteloos in elkaar overvloeien. Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Dit omdat veel gebouwen in rose-oranje tinten zijn geschilderd die de stad een warme sfeer geven. Het is één van de meest fascinerende steden van India.

Dag 4: Jaipur (O)

Vandaag heb je een leuke dag voor de boeg waarin je, onder begeleiding van een gids, de mooiste bezienswaardigheden van de stad bezoekt. Als eerste word je naar ‘the Palace of Winds’ gebracht. Het sprookjesachtige paleis werd gebouwd om de harem van de maharadja de gelegenheid te geven ongezien in de straten van de stad te kijken. Het paleis werd als een bijenkorf opgebouwd, vijf lagen hoog. Vanachter kleine raampjes mochten de vrouwen naar de gebeurtenissen op straat kijken, zoals de parades van de olifanten tijdens de vele festivals in die tijd. Kijk zeker ook even in het Palace of Winds en ervaar hoe de haremvrouwen en maharadjini’s vanuit hun gouden kooi een glimp van het dagelijkse leven op straat konden opvangen. Aansluitend bezoek je het City Palace en het Observatory, waar eeuwen geleden ingenieuze astronomische bouwwerken werden geplaatst. Het observatory werd zowel gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden als om astrologische voorspellingen te doen.

Na de lunch ga je op pad naar het mooiste fort van de gouden driehoek, Amber Fort. Het magnifieke fort, eigenlijk meer een paleis dan een fort, torent hoog boven de heuvels uit, een indrukwekkend gezicht! Het fort is een uniek staaltje van Rajput-architectuur. Je kunt er uren ronddwalen door – met prachtige mozaïeken en sculpturen bewerkte – zalen, galerijen en verblijven. Het immense monument bestaat uit vier gedeeltes, ieder met een groot binnenplein. Het ene gedeelte is nog mooier dan het andere. Zo vind je er o.a. de hall of audience, de rijkelijk bewerkte hall of victory, de hall of pleasure, prachtig bewerkte poorten en het zenana (de verblijven van de haremvrouwen). De maharadja zal indertijd ongetwijfeld de weg hebben geweten naar de vrouw waar zijn begeerte die nacht naar uitging. Maar als bezoeker zul je zonder gids hopeloos verdwalen in de labyrinten van het fort. Vanaf de top van het fort heb je een prachtig uitzicht over de ruige heuvels en monumentale muren en forten die de Rajput en Moghul hier achtergelaten hebben. Deze moesten Amber Fort, haar koninklijke bewoners en rijkdommen beschermen tegen de legers van andere maharadja’s.

Dag 5: Van Jaipur naar Delhi (O)

Reistijd: 4-5 uren

Je wordt ’s ochtends opgehaald bij je hotel en teruggebracht naar (het vliegveld van) Delhi.

Optioneel 2: Excursie New-Delhi: o.a. Qutb Minar, Hamayuns Tombe, India Gate, Rashtrapati

Als eerste ga je samen met je gids op pad naar de indrukwekkende Qutb Minar, de hoogste stenen toren van India en één van de beste voorbeelden van Islamitische architectuur in India, gebouwd tussen 1193 en 1368. Aansluitend bezoek je Humayuns tombe, een grootschalig grafmonument dat tussen 1562 en 1571 werd gebouwd als laatste rustplaats voor de tweede heerser van het Mogolrijk, Humayun. De in rood zandsteen opgetrokken tombe ligt in het midden van een tuin, aangelegd volgens het Perzische chahar bagh-patroon. Het complex werd in 1993 door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. De 42 meter hoge India Gate is gebouwd ter herdenking aan de Indiaase slachtoffers van de eerste wereldoorlog. Als laatste bezoek je het Rashtrapati Bhawan oftewel de Residentie van de President en het Sansad Bhawan of Parlementsgebouw. NB: de volgorde van de excursie kan wisselen.

Rondreis India met NativeTravel  Rondreis India met NativeTravel  Chandaleo Garh Rondreis India NativeTravel.nl

Accommodaties tijdens de reis

Je kunt voor deze reis kiezen uit comfortabele middenklasse hotels (4 sterren / optie 1) of uit luxe hotels (5 sterren / optie 2). Alle accommodaties zijn met zorg voor je uitgezocht. Wil je eenvoudiger accommodaties of juist upgraden: álles kan!

Delhi
Optie 1: Hotel Shanti Home 
Optie 2: Maidens Hotel New Delhi 

Jaipur
Optie 1:

Optie 2:

Agra
Optie 1: Hotel Clarks Shiraz / The Coral Tree Homestay

Optie 2: The Oberoi Amarvilas 

Rondreis India met NativeTravel  Rondreis India met NativeTravel.nl  Rondreis India met NativeTravel.nl

Reis op maat

De reis kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Een deel van de reis achterwege laten? Een andere route? Wat dan ook: het is mogelijk. Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Hotels

We maken zo veel mogelijk gebruik van kleinschalige en authentieke hotels. Van middenklasse hotels tot aan luxe hotels. Wát je maar wilt. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde accommodatie laat dit ons dan gerust weten. Wij zorgen er voor dat we dit hotel voor je reserveren voor de laagst mogelijke prijs!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor je reis.

Land India
Reis De Gouden Driehoek - 5 dagen - IK.02
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies Excursie Old Delhi - € 35 p.p (vanaf)Excursie New Delhi - € 45 p.p (vanaf)
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login