Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Homestay Barauli (Chitwan) Nepal – reiscode NH.06

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Op de grens met het National Park Chitwan, bekend om haar wildlife, met honderden vogelsoorten, wilde olifanten, neushoorns en tijgers, ligt jóuw community homestay. Barauli is het ongerepte alternatief voor het toeristische Sauraha. De authentieke levensstijl van de Tharu-bevolking in Burauli, op ca. 1,5 uur rijden van Sauraha, maakt je verblijf tot een unieke belevenis. Geniet van de gastvrijheid en eeuwenoude tradities van de inheemse Tharu. De Tharu zijn voor het grootste deel zelfvoorzienend. Ze leven van de visserij en landbouw. Veel huishoudens hebben buffels, geiten en kippen. Het lijkt soms alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Sommige huizen hier zijn dan ook niet meer dan lemen hutten, gebouwd van olifantengras en bamboe en bedekt met een kleilaag van modder en mest. Aan de buitenkant van de huizen vind je kleurrijke tekeningen en symbolen van pauwen en herten. 

Je moet ook zéker de omgeving gaan verkennen, lopend of per fiets. Er zijn gratis mountainbikes voor je beschikbaar. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een safari door het National Park met een gave gamedrive en een boottocht over de Rapati rivier. Ook kun je in de namiddag naar de Narayani rivier gaan, een geweldige plek om de zon onder te zien gaan over het water en het National Park! 

NB: perfect te combineren met de Chepang Hills Trekking.

Je kiest zelf hoe lang je blijft logeren. Ook heel geschikt voor families met kinderen.

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Startdata

Iedere dag van het jaar mogelijk.

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs

De prijs voor het verblijf in een homestay is op aanvraag. De prijs voor het vervoer is afhankelijk van de bestemming waar je opgehaald wilt worden. Geef je wensen aan ons door via het boekingsformulier en wij komen met een prijsopgave bij je terug.

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor je reis.

Land Nepal
Reis Homestay Barauli - NH.06
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login