Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Helambu Circuit Trekking Nepal – 7 dagen – licht tot medium – reiscode: NT.16

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Kies de Helambu Trekking:

 • Een prachtige trekking direct ten noorden van Kathmandu.
 • Ideaal voor mensen die een relatief lichte wandeltocht willen maken maar toch alle hoogtepunten van Nepal willen ervaren.
 • De trekking leid je door uitbundige jungle, terrasvelden en authentieke bergdorpjes.
 • Je zult onderweg verschillende etnische bevolkingsgroepen ontmoeten, ieder met hun eigen tradities en gewoonten.
 • Tijdens de trekking heb je prachtige uitzichten over de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. 
 • Mét professionele trekkinggids die je de mooiste routes en plekjes laat zien
 • Optionele mogelijkheid om je bagage door een sherpa te laten dragen.

Trekking Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie trekking!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

Aantal reizigers 1 persoon  2 personen  3 personen  4-5 personen  6-7 personen  8-16 personen 
Prijs per persoon  € 699 € 499 € 475 € 475 € 450 € 425

Prijs optioneel

Sherpa/drager (max 15 kg)  € 150 voor de hele trekking (prijs per drager) 

Prijs inclusief

 • Privé-vervoer per auto Kathmandu – Sundarijal
 • Privé-vervoer per auto Thimbu – Kathmandu
 • Alle overnachtingen tijdens de trekking in basic lodges op basis van tweepersoons kamers (éénpersoonskamers bij één reiziger)
 • Trekking permit
 • Registratiebewijs (TIMS)
 • Engelssprekende trekkinggids, inclusief alle maaltijden, overnachtingen, vervoer, materialen, salaris en verzekeringen voor de gids
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, maaltijden, etc.)
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Slaapzak en handdoek
 • Boekingskosten à € 30,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR à € 5,- per persoon
 • Alle uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maximale hoogte   Overnachting  
1 Kathmandu
Sundarijal
Chisopani
Auto
Wandelen
Kennismaking met gids 
Start trekking
2140m Lodge
2 Chisopani
Golphu Bhanjyang  
Wandelen  Trekking 2140m Lodge
3 Golphu Bhanjyang
Tharepati
Wandelen Trekking
3640m Lodge
4 Tharepati
Melamchi Ghyang
Wandelen
Trekking
2530m Lodge
5 Melamchi Ghyang
Tharke Ghyang
Wandelen Trekking
2590m  Lodge
6 Tharke Ghyang
Wandelen Relaxdagje
óf
Hike Ama Yangri
2590m
3771m Ama Yangri
Lodge
7 Tharke Ghyang
Thimbu

Kathmandu 
Wandelen
Jeep
Trekking
Afscheid van gids
1400m  

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een prachtige trekking ten noorden van Kathmandu. Ideaal voor reizigers die een relatief lichte trektocht willen maken maar toch alle hoogtepunten van Nepal willen ervaren. Je komt door uitbundige jungle, terrasvelden en authentieke bergdorpjes. Je zult onderweg verschillende etnische bevolkingsgroepen ontmoeten, ieder met hun eigen tradities en gewoonten. Zoals de Yolmo, Newari, Tamang en Chhetri. Tijdens de trekking heb je geweldige uitzichten over de besneeuwde bergpieken van de Himalaya.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Kathmandu via Sundarijal (1350m) naar Chisopani (2140m)

Reistijd: ca. 1 tot 2 uur
Wandeluren: ca. 4

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel en reis je samen met je gids per auto naar Sundarijal. Hier start de trekking. De eerste anderhalf uur loop je bergopwaarts, dwars door het Shivapuri National Park. Het gebied wordt gedomineerd door bergen en uitbundige jungle. Het Shivapuri National Park staat bekend om haar grote aantal vogelsoorten. En ook vind je er zoogdieren zoals apen, luipaarden, zwarte Himalaya-beren, vossen, herten en vliegende eekhoorns. De kans dat je deze zoogdieren tegenkomt is overigens klein. Ze leven diep in de jungle. Vanuit het Tamang-dorp Mulkharka heb je een mooi uitzicht op de Kathmandu-vallei achter je. De vrouwen van de Tamang zien er prachtig uit met hun grote oorringen en vaak ook een neusring door het middenbeen. Vanaf Borlang Bhanjyang loop je bergafwaarts naar Chisopani. Bij helder weer heb je hier een geweldig uitzicht over de Himalaya.

Dag 2: Chisopani naar Golphu Bhanjyang (2140m)

Wandeluren: ca. 5 tot 6

Het pad gaat vandaag door jungle, langs rijstterrassen en leuke dorpjes. In het Brahman- en Chettridorp Pati Bhanjyang kun je uitrusten en genieten van Nepalese thee. Als je weer op pad gaat kom je ter hoogte van het Sherpa-dorpje Thakuni langs een kleine witte chorten. Loop altijd linksom langs een chorten, dit zal je volgens de locals, geluk en voorspoed brengen. Vanaf de bergkam bij Lapchu Dandu heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over de besneeuwde bergreuzen van o.a. de Ganesh Himal (7422m). Je overnacht in het Tamang-dorp Golphu Bhanjyang. Als je nog wat puf over hebt: vanaf de chorten van Golphu Bhanjyang heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

Dag 3: Golphu Bhanjyang naar Tharepati (3640m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

De route van vandaag is bijzonder mooi. Met uitzichten die steeds indrukwekkender worden. Je komt vandaag door verschillende kleine dorpjes en langs chortens, stupa’s en met kleurrijke gebedsvlaggetjes versierde bomen. In Kutumsang wordt de permit gecontroleerd. Vanaf Phangu gaat het pad flink omhoog, langs Mere Danda en Magin Goth. Het beste loop je daarom in een heel rustig tempo. Je overnacht in Tharepati, het hoogste punt van de trekking. Het kan nu je op grotere hoogte bent ’s nachts flink afkoelen.

Dag 4: Tharepati naar Melamchi Ghyang (2530m)

Wandeluren: ca. 3 tot 4

Vandaag loop je vooral bergafwaarts. Al snel na Tharepati verlies je het zicht op de hoge Himalaya-reuzen en wandel je door dichte dennenbossen. Zodra je iets lager komt veranderen de dennenbossen in rhododendron-jungle en kleinschalige landbouwterrassen. Het boerenleven is hier niet eenvoudig. Het werk wordt nog grotendeels met de hand gedaan en de enige hulp bij het omploegen is een buffel. Het laatste deel van de trail gaat steil omlaag naar Melamchi Ghyang. Na alle gehuchten die je de afgelopen dagen gepasseerd bent voelt Melamchi als een metropool. In het centrum van het dorp staat een gompa met Boeddhabeelden. Melamchi wordt geassocieerd met de grote Tibetaanse dichter Milarepi uit de elfde eeuw. De dichter zou zich lange tijd in een grot boven Melamchi hebben teruggetrokken om te mediteren.

Dag 5: Melamchi Ghyang naar Tharke Ghyang (2590m)

Wandeluren: ca. 5 tot 6

Vanaf de gompa in Melamchi gaat het pad omlaag de jungle in. Je passeert een serie gompa’s die de sterke boeddhistische invloed op deze streek laten zien. Je passeert dorpjes als Nakote, Dozum en Chiri. Onderweg zul je meerdere manimuren (muren van gestapelde stenen waarin boeddhistische gebeden staan uitgebeiteld) tegenkomen.

Het Yolmo-dorp Tharke Ghyang, waar je overnacht is betoverend mooi. Tharke Ghyang, met haar smalle straatjes en dicht tegen elkaar aangebouwde stenen huizen doet denken aan de authentieke dorpjes van Mustang, Dolpo en Ladakh. De Tibetaanse afkomst van de Yolmo is duidelijk zichtbaar. Het klooster van Tharke Ghyang heeft een immense gebedsmolen, een enorm wiel waarop boeddhistische mantra’s (gebeden) staan gegraveerd. Het klooster wordt omringd door gebedsvlaggen in vijf kleuren die de elementen van de natuur symboliseren.

Dag 6: Tharke Ghyang

Tharke Ghyang is een prachtige plek om een dag te blijven. Met een goed boek in het zonnetje zitten, rondslenteren door de smalle straatjes, kennismaken met de locals, wát je maar wilt.

Behalve voor een relaxdagje kun je er ook voor kiezen om samen met je gids de Ama Yangri (3771m) te bedwingen. De Ama Yangri ligt ten noorden van het dorp en is een heilige berg voor de locals. Dit omdat de vrouwelijke god die de Helambu-regio beschermt op deze berg zou wonen. Ieder jaar, tijdens de volle maan in de Nepalese maand Chaitra (maart/april), klimmen honderden Yolmo naar de top van de berg om respect te betuigen aan de godin. Vanaf de top heb je bij helder weer een magnifiek uitzicht over de bergketens van Langtang (7246m) en de Kanchenjunga (8586m).

Dag 7: Tharke Ghyang via Thimbu naar Kathmandu

Wandeluren: ca. 3
Reistijd: ca. 2 uren

Ook vandaag gaat het pad weer langs vele chortens en manimuren. Je loopt door jungle en landbouwterrassen en passeert verschillende dorpjes zoals het Yolmo-dorp Kakani. Vanaf Kakani gaat het pad steil naar beneden richting Thimbu. In Thimbu komt er helaas een einde aan de trektocht. Je reist per auto terug naar het kleurrijke Kathmandu, waar je kunt nagenieten van de trekking.

Meditatiereizen Nepal en Tibet met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reis op maat

De trekking kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Kortere wandeldagen? De trekking verlengen of met een dag inkorten? In plaats van in lodges bij een lokale familie thuis logeren? De trekking combineren met een verblijf in Kathmandu, aansluitend een safari maken of rafting ondernemen? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Helambu Circuit Trekking Nepal - reiscode NT.16
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login