Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Helambu Circuit Trekking Nepal – 7 dagen – licht tot medium – reiscode: NT.16

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Kies de Helambu Trekking:

 • Een prachtige trekking direct ten noorden van Kathmandu.
 • Ideaal voor mensen die een relatief lichte wandeltocht willen maken maar toch alle hoogtepunten van Nepal willen ervaren.
 • De trekking leid je door uitbundige jungle, terrasvelden en authentieke bergdorpjes.
 • Je zult onderweg verschillende etnische bevolkingsgroepen ontmoeten, ieder met hun eigen tradities en gewoonten.
 • Tijdens de trekking heb je prachtige uitzichten over de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. 
 • Mét professionele trekkinggids die je de mooiste routes en plekjes laat zien
 • Optionele mogelijkheid om je bagage door een sherpa te laten dragen.

Trekking Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie trekking!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

Aantal reizigers 1 persoon  2 personen  3 personen  4-5 personen  6-7 personen  8-16 personen 
Prijs per persoon  € 699 € 499 € 475 € 475 € 450 € 425

Prijs optioneel

Sherpa/drager (max 15 kg)  € 150 voor de hele trekking (prijs per drager) 

Prijs inclusief

 • Privé-vervoer per auto Kathmandu – Sundarijal
 • Privé-vervoer per auto Thimbu – Kathmandu
 • Alle overnachtingen tijdens de trekking in basic lodges op basis van tweepersoons kamers (éénpersoonskamers bij één reiziger)
 • Trekking permit
 • Registratiebewijs (TIMS)
 • Engelssprekende trekkinggids, inclusief alle maaltijden, overnachtingen, vervoer, materialen, salaris en verzekeringen voor de gids
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, maaltijden, etc.)
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Slaapzak en handdoek
 • Boekingskosten à € 30,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR à € 5,- per persoon
 • Alle uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maximale hoogte   Overnachting  
1 Kathmandu
Sundarijal
Chisopani
Auto
Wandelen
Kennismaking met gids 
Start trekking
2140m Lodge
2 Chisopani
Golphu Bhanjyang  
Wandelen  Trekking 2140m Lodge
3 Golphu Bhanjyang
Tharepati
Wandelen Trekking
3640m Lodge
4 Tharepati
Melamchi Ghyang
Wandelen
Trekking
2530m Lodge
5 Melamchi Ghyang
Tharke Ghyang
Wandelen Trekking
2590m  Lodge
6 Tharke Ghyang
Wandelen Relaxdagje
óf
Hike Ama Yangri
2590m
3771m Ama Yangri
Lodge
7 Tharke Ghyang
Thimbu

Kathmandu 
Wandelen
Jeep
Trekking
Afscheid van gids
1400m  

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een prachtige trekking ten noorden van Kathmandu. Ideaal voor reizigers die een relatief lichte trektocht willen maken maar toch alle hoogtepunten van Nepal willen ervaren. Je komt door uitbundige jungle, terrasvelden en authentieke bergdorpjes. Je zult onderweg verschillende etnische bevolkingsgroepen ontmoeten, ieder met hun eigen tradities en gewoonten. Zoals de Yolmo, Newari, Tamang en Chhetri. Tijdens de trekking heb je geweldige uitzichten over de besneeuwde bergpieken van de Himalaya.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Kathmandu via Sundarijal (1350m) naar Chisopani (2140m)

Reistijd: ca. 1 tot 2 uur
Wandeluren: ca. 4

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel en reis je samen met je gids per auto naar Sundarijal. Hier start de trekking. De eerste anderhalf uur loop je bergopwaarts, dwars door het Shivapuri National Park. Het gebied wordt gedomineerd door bergen en uitbundige jungle. Het Shivapuri National Park staat bekend om haar grote aantal vogelsoorten. En ook vind je er zoogdieren zoals apen, luipaarden, zwarte Himalaya-beren, vossen, herten en vliegende eekhoorns. De kans dat je deze zoogdieren tegenkomt is overigens klein. Ze leven diep in de jungle. Vanuit het Tamang-dorp Mulkharka heb je een mooi uitzicht op de Kathmandu-vallei achter je. De vrouwen van de Tamang zien er prachtig uit met hun grote oorringen en vaak ook een neusring door het middenbeen. Vanaf Borlang Bhanjyang loop je bergafwaarts naar Chisopani. Bij helder weer heb je hier een geweldig uitzicht over de Himalaya.

Dag 2: Chisopani naar Golphu Bhanjyang (2140m)

Wandeluren: ca. 5 tot 6

Het pad gaat vandaag door jungle, langs rijstterrassen en leuke dorpjes. In het Brahman- en Chettridorp Pati Bhanjyang kun je uitrusten en genieten van Nepalese thee. Als je weer op pad gaat kom je ter hoogte van het Sherpa-dorpje Thakuni langs een kleine witte chorten. Loop altijd linksom langs een chorten, dit zal je volgens de locals, geluk en voorspoed brengen. Vanaf de bergkam bij Lapchu Dandu heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over de besneeuwde bergreuzen van o.a. de Ganesh Himal (7422m). Je overnacht in het Tamang-dorp Golphu Bhanjyang. Als je nog wat puf over hebt: vanaf de chorten van Golphu Bhanjyang heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

Dag 3: Golphu Bhanjyang naar Tharepati (3640m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

De route van vandaag is bijzonder mooi. Met uitzichten die steeds indrukwekkender worden. Je komt vandaag door verschillende kleine dorpjes en langs chortens, stupa’s en met kleurrijke gebedsvlaggetjes versierde bomen. In Kutumsang wordt de permit gecontroleerd. Vanaf Phangu gaat het pad flink omhoog, langs Mere Danda en Magin Goth. Het beste loop je daarom in een heel rustig tempo. Je overnacht in Tharepati, het hoogste punt van de trekking. Het kan nu je op grotere hoogte bent ’s nachts flink afkoelen.

Dag 4: Tharepati naar Melamchi Ghyang (2530m)

Wandeluren: ca. 3 tot 4

Vandaag loop je vooral bergafwaarts. Al snel na Tharepati verlies je het zicht op de hoge Himalaya-reuzen en wandel je door dichte dennenbossen. Zodra je iets lager komt veranderen de dennenbossen in rhododendron-jungle en kleinschalige landbouwterrassen. Het boerenleven is hier niet eenvoudig. Het werk wordt nog grotendeels met de hand gedaan en de enige hulp bij het omploegen is een buffel. Het laatste deel van de trail gaat steil omlaag naar Melamchi Ghyang. Na alle gehuchten die je de afgelopen dagen gepasseerd bent voelt Melamchi als een metropool. In het centrum van het dorp staat een gompa met Boeddhabeelden. Melamchi wordt geassocieerd met de grote Tibetaanse dichter Milarepi uit de elfde eeuw. De dichter zou zich lange tijd in een grot boven Melamchi hebben teruggetrokken om te mediteren.

Dag 5: Melamchi Ghyang naar Tharke Ghyang (2590m)

Wandeluren: ca. 5 tot 6

Vanaf de gompa in Melamchi gaat het pad omlaag de jungle in. Je passeert een serie gompa’s die de sterke boeddhistische invloed op deze streek laten zien. Je passeert dorpjes als Nakote, Dozum en Chiri. Onderweg zul je meerdere manimuren (muren van gestapelde stenen waarin boeddhistische gebeden staan uitgebeiteld) tegenkomen.

Het Yolmo-dorp Tharke Ghyang, waar je overnacht is betoverend mooi. Tharke Ghyang, met haar smalle straatjes en dicht tegen elkaar aangebouwde stenen huizen doet denken aan de authentieke dorpjes van Mustang, Dolpo en Ladakh. De Tibetaanse afkomst van de Yolmo is duidelijk zichtbaar. Het klooster van Tharke Ghyang heeft een immense gebedsmolen, een enorm wiel waarop boeddhistische mantra’s (gebeden) staan gegraveerd. Het klooster wordt omringd door gebedsvlaggen in vijf kleuren die de elementen van de natuur symboliseren.

Dag 6: Tharke Ghyang

Tharke Ghyang is een prachtige plek om een dag te blijven. Met een goed boek in het zonnetje zitten, rondslenteren door de smalle straatjes, kennismaken met de locals, wát je maar wilt.

Behalve voor een relaxdagje kun je er ook voor kiezen om samen met je gids de Ama Yangri (3771m) te bedwingen. De Ama Yangri ligt ten noorden van het dorp en is een heilige berg voor de locals. Dit omdat de vrouwelijke god die de Helambu-regio beschermt op deze berg zou wonen. Ieder jaar, tijdens de volle maan in de Nepalese maand Chaitra (maart/april), klimmen honderden Yolmo naar de top van de berg om respect te betuigen aan de godin. Vanaf de top heb je bij helder weer een magnifiek uitzicht over de bergketens van Langtang (7246m) en de Kanchenjunga (8586m).

Dag 7: Tharke Ghyang via Thimbu naar Kathmandu

Wandeluren: ca. 3
Reistijd: ca. 2 uren

Ook vandaag gaat het pad weer langs vele chortens en manimuren. Je loopt door jungle en landbouwterrassen en passeert verschillende dorpjes zoals het Yolmo-dorp Kakani. Vanaf Kakani gaat het pad steil naar beneden richting Thimbu. In Thimbu komt er helaas een einde aan de trektocht. Je reist per auto terug naar het kleurrijke Kathmandu, waar je kunt nagenieten van de trekking.

Meditatiereizen Nepal en Tibet met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reis op maat

De trekking kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Kortere wandeldagen? De trekking verlengen of met een dag inkorten? In plaats van in lodges bij een lokale familie thuis logeren? De trekking combineren met een verblijf in Kathmandu, aansluitend een safari maken of rafting ondernemen? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

 Trekking Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisinformatie Nepal

Onderstaande informatie geldt specifiek voor Nepal. Voor overige informatie over het maken van een verre reis met NativeTravel verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Paspoort

Je paspoort moet na vertrek uit Nepal nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Visum

Je kunt op drie manieren je visum regelen.

 1. Bij keuze voor een visum on arrival moet je voor aankomst in Nepal het online visumformulier invullen: https://online.nepalimmigration.gov.np/tourist-visa. Nadat je het visumformulier hebt ingevuld blijft het slechts 15 dagen in het computersysteem van de visumdienst staan. Dit betekent dat je het formulier niet eerder dan 14 dagen voor aankomst in Nepal moet invullen. Zorg er voor dat je een print van het ingevulde formulier met je meeneemt in je handbagage. NB: zorg er voor dat je bij het invullen een digitale pasfoto van het juiste formaat klaar hebt staan in een licht JPEG bestand. Het komt nogal precies met de foto voordat het computersysteem je digitale aanvraag goedkeurt. Je kunt het visum na aankomst in Nepal in euro’s betalen (neem geld in kleine coupures mee in je handbagage). Daarnaast heb je twee recente pasfoto’s nodig en je paspoort. Als adres in Nepal kun je het adres van je eerste hotel invullen. Het ward nummer is het nummer van de wijk waarin je hotel ligt, VDC/municipality de stad of het dorp, en het district de gemeente/regio. Als je Nepal binnenkomt via het internationale vliegveld van Kathmandu vul je bij VDC/municipality en district beide keren ‘Kathmandu’ in. Standaard staat het formulier op ‘Immigration Office’ en ‘TIA’. TIA is de afkorting van het internationale vliegveld van Kathmandu (Tribhuvan International Airport).
 2. Ook kun je zelf voorafgaand aan je reis een visum aanschaffen. Nederlanders kunnen hiervoor terecht bij het Nepalese consulaat in Amsterdam http://www.nepal.nl/consulaat/ Inwoners van België kunnen terecht bij de Nepalese ambassade in Brussel: http://bit.ly/2z7ZWnv
 3. Vind je het bovenstaande te veel gedoe, laat ons dan al het werk uit handen nemen. Vanaf €27 verzorgen we de visumaanvraag voor jou. In veel gevallen is het goedkoper (vooral als je niet in Amsterdam of Brussel woont) om het door ons te laten doen. Zo bespaar je reiskosten, tijd en inspanning! Ga naar: https://www.nativetravel.nl/visum/

Geld

Je kunt in de meeste steden veilig euro’s omwisselen in lokale valuta. Daarnaast vind je er pinautomaten (ATM). Buiten de steden heb je weinig tot geen gelegenheid om te pinnen of geld te wisselen. Controleer voor vertrek of je bankpas is ingesteld op ‘wereld’.

Creditcards worden in de stedelijke gebieden ruimschoots geaccepteerd. Traveller checks worden meestal niet geaccepteerd.

Een richtprijs voor je dagelijkse uitgaven is ca. 15-20 euro per persoon per dag.

Fooien

Het geven van een fooi is gebruikelijk in Nepal.

Een richtprijs voor een fooi voor de trekking gids is ca. 2 euro per reiziger per dag en voor een drager ongeveer 1,50 euro per reiziger per dag. Het is gebruikelijk om de fooi de laatste avond van de trekking te overhandigen.

Een richtprijs voor een gids voor een excursie van een halve dag is ca 1-2 euro per reiziger.
Een richtprijs voor een privé-chauffeur voor een halve dag is ca 1 euro per reiziger.

Hotelbedienden, serveersters, etc. kun je een fooi geven tussen de 20 en 50 cent.

Elektriciteit

Je kunt in Nepal meestal Europese stekkers gebruiken maar niet altijd. Neem dus voor de zekerheid een wereldstekker mee. In de hotels, guesthouses en ook in de meeste lodges tijdens de meer bekende trekkings is stroom aanwezig. Stroomstoringen komen echter veelvuldig voor, zorg er dus voor dat je zodra dit kan je apparatuur in de oplader zet.

Water

Het water uit de kraan is niet veilig. Om besmetting door drinkwater te voorkomen kun je het beste mineraalwater of goed doorgekookt water gebruiken, óók bij het tandenpoetsen. In de steden en dorpen kun je overal mineraalwater aanschaffen. Ook tijdens een trekking kun je door de dag heen op meerdere plaatsen mineraalwater aanschaffen. Zorg er voor dat de dop van de fles die je koopt verzegeld is. Zo weet je zeker dat je water veilig is. Tijdens een trektocht in meer afgelegen gebieden zorgt je gids er voor dat er voldoende gekookt water en/of mineraalwater beschikbaar is.

Tijdsverschil

In Nepal is het in de zomertijd 3.45 uur later. In de wintertijd is dit 4.45 uur.

Gidsen en chauffeurs

De gidsen spreken redelijk goed Engels. Over het algemeen spreken de chauffeurs geen Engels. Als je tijdens de rit met je chauffeur wilt kunnen communiceren adviseren we je om een Nepalees reiswoordenboek mee te nemen.

Vaccinaties

Inentingen zijn niet verplicht. Er worden wel vaccinaties aangeraden. Voor meer informatie met betrekking tot inentingen en reismedicatie raden we aan om contact op te nemen met je huisarts of voor Nederlanders, de GGD. Nederlanders kunnen ook gebruikmaken van de handige service van Thuisvaccinatie. Zie hiervoor op https://bit.ly/2GKZmAA.

Medicijnen mee op reis

Wanneer je gebruik maakt van medicijnen, zorg er dan voor dat je voldoende meeneemt en neem deze altijd mee in de originele verpakking.

Er zijn verschillende medicijnen die onder de Opiumwet vallen en waarvan bezit en gebruik vaak verboden is in het buitenland. Voor deze medicijnen is een Engelstalige medische verklaring nodig welke ook gelegaliseerd moet worden. Houd er rekening mee dat het legaliseren van deze medische verklaring minstens 4 weken duurt! Voor meer informatie over welke medicijnen onder deze Opiumwet vallen, raadpleeg je huisarts of apotheek. Nederlanders kunnen ook het CAK raadplegen: www.hetCAK.nl.

Bagage tijdens trekking

Als je kiest voor een sherpa tijdens een trekking mag je in totaal maximaal 15 kilo bagage afgeven aan de drager. Je hebt gemiddeld genoeg aan 7/8 kilo bagage per persoon.

Om de sherpa de bagage op een verantwoorde manier te kunnen laten dragen vragen we je om de bagage in een grote rugzak te pakken. Als je met twee personen één sherpa deelt doe je de bagage voor twee personen in één rugzak.

Laat het ons voorafgaand aan je reis weten als je geen grote rugzak hebt. Wij zorgen dan voor een zogenaamde duffelpack. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

De bagage die je niet nodig hebt tijdens de trekking kun je laten opbergen in je hotel. We adviseren je, voor alle zekerheid, om waardevolle gadgets/paspoort/bankpassen/geld met je mee te nemen tijdens de trekking.

Bagage tijdens fiets- of motortocht

Het bagagevervoer tijdens een fiets- of motortocht hangt af van de route die je neemt. In de Himalaya’s kunnen we zorgen voor een sherpa. En in de overige delen van Nepal voor vervoer per auto of bus.

Slaapzak tijdens trekking

Voor de lodges (en eventuele) homestay’s tijdens een trekking moet je zelf een slaapzak, kussensloop en handdoek meenemen. Voor een matras en kussen wordt gezorgd. In Kathmandu en Pokhara kun je eventueel een slaapzak huren.

Tips voor duurzaam reizen

Laat je CO2 uitstoot van de vliegreis compenseren bij GreenSeat. GreenSeat investeert het compensatiebedrag in verschillende projecten voor een schoner milieu. Hier vind je meer info: https://greenseat.nl

Neem een waterfles mee die je kan hervullen met gekookt water.

Houdt er tijdens het wandelen of fietsen rekening mee dat je zoveel mogelijk op uitgezette routes blijft. Hierdoor beperk je jouw invloed op de flora en fauna.

Respecteer de locals en hun cultuur: verdiep je voorafgaand aan je reis in de do’s en don’ts van je reisbestemming. Doe bijvoorbeeld je schoenen uit als je een tempel of huis binnengaat en maak niet zomaar foto’s van de lokale bevolking zonder het eerst te vragen.

Kies voor lokale restaurants en winkels in plaats van grote voedsel- en winkelketens. Hiermee steun jij de lokale economie.

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Helambu Circuit Trekking Nepal - reiscode NT.16
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login