Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Driedaagse fietsreis Nepal Kathmandu Vallei- reiscode NF.02

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie fietstocht!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

€ op aanvraag

 

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een unieke fietstocht door de heuvels en jungle van de Kathmandu-vallei. Je fietst door kleine boerengehuchten, bezoekt oude handelsnederzettingen en maakt kennis met het kleurrijke leven op het Nepalese platteland. Je hebt tijdens de fietstocht, bij helder weer, regelmatig een prachtig uitzicht op de besneeuwde pieken van de Himalaya. De fietstocht is af en toe pittig doordat je soms een flink stuk moet ‘klimmen’ en de route deels over onverharde paden gaat.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Kathmandu naar Nagarkot

Afstand: ca. 35 km

Je hotel in Kathmandu is het startpunt voor de fietstocht. Nadat je bent voorzien van mountainbikes en een fietshelm kun je beginnen aan de mooie fietsroute door de Kathmandu-vallei. De tocht wordt door een professionele fietsgids begeleid. De eerste kilometers fiets je door het drukke verkeer van Kathmandu. Daarna gaat de route via de geasfalteerde weg, door de heuvels, gehuchtjes en landerijen, richting Sankhu. Dit dorp was ooit een belangrijke handelsnederzetting op de route Kathmandu – Lhasa. Na Sankhu gaat de weg heuvelopwaarts en fiets je over een onverharde weg via Katike Danda naar Nagarkot. Nagarkot is één van de beste plaatsen in de vallei om de besneeuwde pieken van de Himalaya te zien. Bij helder weer heb je een magnifiek uitzicht op o.a. de Ganesh Himal en de Langtang range. 

Dag 2: Nagarkot naar Dhulikel

Afstand: ca. 45 km

Na het ontbijt fiets je heuvelopwaarts richting de uitzichttoren ten zuiden van Nagarkot. Bij zonsopgang heb je hier een prachtig uitzicht op de Himalaya. De eerste 4 kilometer fiets je over een geasfalteerde weg, hierna gaat de route over in onverharde paden. Je fietst door groene jungle, kleinschalige landbouwterrassen en over de heuvels, langs kleine boerderijen, dorpjes en kleine offertempels. De route gaat verder via Nala (met haar in Newari-stijl gebouwde Bhagwati-tempel), Banepa (het is leuk om door de achterafstraatjes van Banepa te slenteren), naar Dhulikel. Vanuit Dhulikel fiets je door naar Namo Bouddha. Er is niet veel bekend over de mooie stupa van Namo Bouddha. De legende vertelt dat een Boeddha op deze plek een tijgerin tegenkwam. De tijgerin was niet in staat om een prooi te vinden voor haar uitgehongerde jongen. Uit compassie met de dieren gaf de Boeddha zichzelf als voedsel aan de tijgers. Na bezichtiging van Namo Bouddha rijd je terug naar je hotel in Dhulikel. Vanuit Dhulikel heb je bij helder weer wederom een prachtig uitzicht op de Himalaya.

Dag 3: Dhulikel naar Kathmandu

Afstand: ca. 45 km

In de ochtend vertrek je richting Panauti. Dit dorp is gebouwd op de plek waar twee heilige rivieren samenkomen. Het volksgeloof wil dat er, diep onder de grond, nog een derde heilige rivier door Penauti stroomt. In Penauti staan een aantal bijzondere middeleeuwse tempels en oude koningshuizen die de moeite van het bezichtigen meer dan waard zijn. Via Kusadevi fiets je verder door het mooie heuvellandschap naar Lakhure Bhanjyang en Sishneri. Via Lubhu en Patan fiets je terug naar Kathmandu. Bijzondere reiservaringen rijker!

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Accommodaties

Nagarkot – The Fort Resort – http://fortretreat.com/
Dhulikhel – Dhulikhel Boutique Hotel – http://www.dhulikhelboutiquehotel.com/ 

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Driedaagse Fietstocht Kathmandu-vallei – reiscode NF.02
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login