Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Down Hill fietstocht Kathmandu vallei – 1 dag – reiscode NF.01

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie fietstocht!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

€ op aanvraag

 

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een ideale fietstocht voor mensen die geen zin hebben aan een zware trip. De tocht gaat voor een groot deel heuvelafwaarts. Je fietst door kleine boerengehuchten, heuvels en jungle en maakt kennis met het kleurrijke Nepalese platteland.

Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het beginpunt gebracht. De fietstocht start in Nagarkot. Bij helder weer heb je hier een geweldig uitzicht op de besneeuwde pieken van de Himalaya. De route gaat o.a. langs de bijzondere Changu Narayan tempel. Als je wilt kun je deze natuurlijk bezichtigen. Las onderweg regelmatig even een stop in. Om van de omgeving te genieten of een praatje te maken met de locals. Je gids kan voor je vertalen.

De eerste kilometers fiets je heuvelafwaarts. Daarna ga je heuvelopwaarts over een onverharde weg waarna je weer een aantal kilometer mag afdalen naar de Changu Narayan tempel. Na Changu Narayan gaat de route ca. zes kilometer heuvelafwaarts richting Bhaktapur. De totale afstand is ca 25 tot 30 kilometer.

De fietstocht eindigt in de middeleeuwse koningstad Bhaktapur. Je krijgt een lunch geserveerd op het beroemde Taumadhi Tole plein. Na de lunch heb je tijd om rond te kijken in het oude Bhaktapur. Je zult geen enkele moeite hoeven doen om je in de middeleeuwen te wanen. Bhaktapur, met haar wirwar aan smalle steegjes, mooie pleinen en oude ambachten, ademt nog de sfeer van lang geleden. Het is veruit de best bijgehouden historische plaats van de Kathmandu vallei en bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische architectuur.

Vanuit Bhaktapur word je teruggebracht naar je hotel. 

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je het boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Down Hill fietstocht Kathmandu vallei - reiscode NF.01
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login