Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Chepang Hills Trekking Nepal – 5 dagen – licht tot medium – reiscode: NT.20

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Kies de Chepang Hills Trekking:

 • Een bijzondere trekking door de heuvels tussen midden-Nepal en de grens met India.
 • Je logeert bij de Chepang thuis, een unieke gelegenheid om het leven van deze bevolkingsgroep van dichtbij mee te maken.
 • De Chepang leiden een nog deels nomadisch bestaan
 • De meeste Chepang hangen het animisme aan, een natuurgodsdienst waarbij geesten- en voorouderverering belangrijk zijn.
 • De hoogte van het Chepang-gebergte varieert tussen de 300 en de 2000 meter.
 • ‘Beklimming’ van de top van de Siraichuli (1950m) bij zonsopkomst
 • Je hebt tijdens de trektocht mooie uitzichten, op de veraf gelegen Himalaya en op de Terai, het tropische grensgebied met India.
 • Je hebt je een (kleine) kans om wilde dieren te zien, er komen o.a. luipaarden, hyena’s, tijgers, apen en bizons voor.
 • Ook liefhebbers van exotische vogels, vlinders en reptielen kunnen hun hart ophalen. 
 • Verwacht geen luxe, reken op kampvuurtjes, een kom water om je te wassen en Chepang-maaltijden.
 • Een lichte tot medium zware trekking, goed te doen voor zowel de beginnende als de meer ervaren bergwandelaar
 • Mét professionele trekkinggids die je de mooiste routes en plekjes laat zien
 • Optionele mogelijkheid om je bagage door een sherpa te laten dragen

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie trekking!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

Aantal reizigers 1 persoon 2  personen 3-7 personen 8-12 personen
Prijs per persoon € 395 € 275 € 240 € 195

Prijs optioneel

Sherpa/drager (max 15 kg)  € 110 voor de hele trekking (prijs per drager) 

Prijs inclusief

 • Toeristenbus Kathmandu – Hugdi Bazar
 • Toeristenbus Tandi Bazar – Kathmandu
 • Lokale bus Shaktikor – Tandi Bazar
 • Alle overnachtingen tijdens de trekking in eenvoudige homestay’s en guesthouses
  Homestay’s op basis van gedeelde slaapruimtes
  Guesthouses op basis van twee- of meerpersoonskamers
 • Engelssprekende trekkinggids, inclusief alle maaltijden, overnachtingen, vervoer, materialen, salaris en verzekeringen voor de gids
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, overige maaltijden, etc.)
 • Slaapzak, handdoek
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Boekingskosten à € 30,- per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • Visum Nepal
 • Alle uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maximale hoogte   Overnachting  
1 Kathmandu
Hugdi Bazaar
Hattibang
Bus
Wandelen 
Kennismaking met gids
Mooie busreis 

Start trekking
Homestay bij lokale familie 
1410m Homestay
2 Hattibang
Jyandala
Wandelen  Trekking
Homestay bij lokale familie
1600m Homestay
3 Jyandala
Siraichuli
Uppardanghadi
Wandelen ‘Beklimming’ top Siraichuli
Trekking
Homestay bij lokale familie
1950m Homestay
4 Uppardanghadi
Shaktikor
Wandelen Trekking 355m Guesthouse
5 Shaktikor
Tandi Bazar
Kathmandu 
Bus Afscheid van gids
Mooie busreis
1400m  

Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

De Chepang leven in de heuvels tussen de valleien van midden-Nepal en de grens met India. Het Chepang-volk is oorspronkelijk van Tibetaans/Burmese afkomst. Che betekent ‘hond’ en pang betekent ‘pijl’. Deze naam hebben ze te danken aan het feit dat de Chepang vroeger met pijl en boog en de hulp van honden jaagden. Ook nu nog voorziet de stam nog steeds deels in hun levensonderhoud door in de bossen te zoeken naar wortels, knollen en vruchten, de jacht op dieren en het bebouwen van stukjes jungle die, als ze uitgeput zijn, weer verlaten worden (slash and burn). Langzaam maar zeker veranderd het nomadenbestaan van de Chepang. Tegenwoordig zie je sommige Chepang kleinschalige bouwgrond onderhouden, geiten fokken, bamboemanden vlechten, dranken brouwen en honingproducten maken.

De meeste Chepang hangen het animisme aan. Dit is een natuurgodsdienst waarbij geesten- en voorouderverering belangrijk zijn. Een animist gelooft in het bestaan van goede en kwade geesten, die kunnen wonen in onder meer bomen, dieren en gebruiksvoorwerpen. De geesten moeten in een goede stemming worden gehouden door het brengen van offers en het uitvoeren van rituelen. De stampriesters, Pandes genoemd, voeren de rituelen uit.

De hoogte van het Chepang-gebergte varieert tussen de 300 en de 2000 meter. Je hebt tijdens de trektocht schitterende uitzichten, niet alleen op de veraf gelegen Himalaya maar ook op de lager gelegen Terai, het tropische grensgebied met India.

In de Chepang Hills komen o.a. luipaarden, hyena’s, Bengaalse tijgers, apen en bizons voor. Ook is het een prachtig gebied voor liefhebbers van exotische vogels, vlinders en reptielen.

Je logeert tijdens de trekking deels bij de Chepang thuis. Een unieke kans om het leven van deze bevolkingsgroep van dichtbij mee te maken. Verwacht geen luxe! Dit is Nepal zoals het eens was en nog altijd is!

Dag tot dag beschrijving

O = inclusief ontbijt, L = inclusief lunch, D= inclusief diner

Dag 1: Kathmandu via Hugdi Bazaar (294m) naar Hattibang (1410m)

Reistijd: ca. 4 uren
Wandeluren: ca. 5

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel en reis je samen met je gids per toeristenbus naar Hugdi. De rit, via eindeloze haarspeldbochten, gaat door een mooi landschap, langs rivieren, jungle en kleine dorpjes. In Hugdi start de trekking. Het pad gaat al gelijk flink omhoog. Je komt door een paar kleine dorpjes en voor de rest is het één en al natuur. Onderweg kom je vast geitenhoeders met hun kuddes tegen waar natuurlijk beleefdheden mee uitgewisseld moeten worden: “waar kom je vandaan, waar ga je naar toe?” Na een klim van ca. 3 uren stop je voor een eenvoudige maaltijd in Yogimari. Vanaf Yogimari word het land wat vlakker en heb je een goed zicht op de heuvels om je heen. Na de lunch is het nog ca. 2 uren lopen naar het Magar-dorp Hattibang (hatti=olifant, bang=steen). In het dorp zijn homestays opgezet met steun van de overheid. Je overnacht in één er van.

Dag 2: Trekking Hattibang naar Jyandala (1600m)

Wandeluren: ca. 5

Vandaag is het makkelijk lopen doordat je minder omhoog gaat dan gisteren. Je komt door meerdere Chepang-dorpjes. De meeste Chepang wonen in eenvoudige lemen hutjes met strodaken. In de dorpen tref je voornamelijk verlegen peuters en vriendelijke ouderen aan. De anderen zijn op zoek naar eten of op het land aan het werk. Tijdens de tocht heb je prachtige vergezichten over de heuvels en terrassen waarop groenten en granen worden verbouwd. Je overnacht in een eenvoudige homestay in het Chepang-dorp Jyandala. Je hebt alle tijd om rond te kijken en een praatje aan te knopen, met handen en voeten, met de lokale bevolking.

Dag 3: Jyandala via Siraichuli (1950m) naar Uppardanghadi (1275m)

Wandeluren: ca. 7 tot 8

Om 5 uur in de ochtend is het opstaan geblazen. Na een mok warme thee begint in het donker de klim naar het hoogste punt van de trekking, Siraichuli op 1950 meter. Neem een zaklamp mee zodat je het pad goed kunt zien. Na een uur kom je aan op de top van de Siraichuli. Bij helder weer heb je bij zonsopgang schitterende vergezichten, tot aan de Himalaya aan toe.

Weer terug in de homestay kun je genieten van een ontbijt. Je krijgt een picknick-lunch mee voor onderweg en gaat weer op pad. Vandaag staat er een lange wandeling op het programma waarbij je ca. zes uren door de groene jungle loopt zonder een dorp tegen te komen. Je hebt vandaag een goede kans om allerlei vogels en dieren te zien. Het pad gaat voortdurend op en neer en er wordt dan ook regelmatig een rustpauze ingelast. Onderweg kom je de ruines van oude forten tegen. De streek lag vroeger in de verdedigingslinie tegen aanvallen vanuit India.

Je overnacht in het Chepang-dorp Uppardanghadi. Als je nog puf over hebt kun je nog een wandeling naar het fort van Uppardanghadi maken. Het is indrukwekkend om de immens grote bouwstenen te zien waaruit het is opgebouwd. Je vraagt je af hoe ze de stenen vroeger naar dit afgelegen gebied hebben kunnen verslepen!

Dag 4: Trekking Uppardanghadi naar Shaktikor (355m)

Wandeluren: ca. 6

Na het ontbijt gaat het pad bergafwaarts naar Shaktikor. De trail gaat weer door de inmiddels vertrouwde Chepang-dorpjes. Misschien vind je het leuk om een bezoek te brengen aan één van de dorpsschooltjes? De kinderen vinden het geweldig om hun Engels in praktijk te brengen “how are you” en “what is your name?” Shaktikor is zo’n beetje de Chepang-hoofdstad. Met winkeltjes, meerdere guesthouses en restaurantjes. Er is zelfs een bezoekerscentrum over de Chepang Hills en een klein museum. Het dorp ligt midden in de Sal-wouden (een houtsoort). Het verklaart de vele houten huizen in Shaktikor. De bewoners zijn een mengelmoes van Chepang, Gurung, Magar en Tharu. Je overnacht in een guesthouse.

Dag 5: Shaktikor via Tandi Bazar naar Kathmandu

Reistijd: ca. 5 uren

Na het onbijt reis je samen met je gids per lokale bus van Shaktikor naar Tandi Bazar. In Tandi Bazar stap je over op de toeristenbus terug naar Kathmandu.

Rondreizen Nepal met NativeTravel  Rondreizen Nepal met NativeTravel  Trekking Nepal met NativeTravel  

Reis op maat

De trekking kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Starten of eindigen in Chitwan of Pokhara? De trekking combineren met een verblijf in Kathmandu, aansluitend een safari maken? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Chepang Hills Trekking Nepal - reiscode NT.20
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login