De leukste reizen naar Azië vind je bij NativeTravel! Ga met ons op reis naar Nepal, Tibet, Bhutan, India, Mongolië, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Indonesië, Sri Lanka of de Malediven!
De leukste reizen naar Azie vind je bij NativeTravel.
De mooiste reizen naar Azie vind je bij NativeTravel!

Bouwsteen Mongolie – Ontdekkingsreis door Khogno Khan Uul – 5 dagen – MTM.02

Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel  Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel  Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel

Kies deze bouwsteen:

 • Een boeiende en afwisselende kennismaking met Mongolië
 • Fantastische wandelmogelijkheden door de heuvels, rotsen en zandduinen van Khogno Khan Uul Nature Reserve
 • Gamedrive safari: op zoek naar de laatste wilde paarden ter wereld, het Przewalski-paard in Khustain National Park
 • Kameeltocht (optioneel)
 • Paardrijtocht (optioneel)
 • Wandeling naar geheim kloostertje
 • Twee overnachtingen in een traditionele ger
 • Eén overnachting in een middenklasse  hotel in Ulanbaatar
 • Lokale reisbegeleiding beschikbaar voor al je vragen en wensen

Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel  Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel  Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel

Startdata

Iedere dag van het jaar mogelijk tussen 1 juni en 15 september.

Prijs van deze reis

Op aanvraag.

Prijs optioneel

1 Kameeltocht – ca. 2 uren  € 20  
Paardrijtocht – ca 3 uren € 25  
3 State Opera Theater € 35

Prijs inclusief

 • Privé-vervoer in Mongolië zoals genoemd in de reisbeschrijving, inclusief tax en brandstof
 • Twee overnachtingen in gerkamp op basis van twee- of driepersoons ger’s
 • Twee overnachtingen in middenklasse hotel op basis van twee- of driepersoonskamers.
 • Maaltijden zoals genoemd per dag (O=ontbijt L=lunch D=diner)
 • Mongoolssprekende chauffeur (inclusief maaltijden, overnachting, salaris, verzekeringen voor de chauffeur)
 • Safari Khustain National Park
 • Entree Khustain National Park
 • Mongolian Nomadic Experience
 • Tijdens de hele reis: lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, fris en alcohol, overige maaltijden, etc.)
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Boekingskosten à € 30 per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • Visum Mongolië
 • (Inter)nationale vluchten en/of treintickets
 • Uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’

Belangrijk om te weten

Standaard gaat er een Mongoolssprekende chauffeur met je mee. Zorg er in dit geval voor dat je een Engels-Mongools woordenboek bij je hebt zodat je een beetje met je chauffeur kunt communiceren. Een perfecte mogelijkheid voor mensen die graag zo goedkoop mogelijk door Mongolië willen reizen.

Als je graag een Engelssprekende gids mee wilt dan kan dat. De gids zal je van alles kunnen vertellen over de bezienswaardigheden, natuur en het leven van de nomaden. Het maakt je reis extra interessant. Een voordeel is ook dat de gids je in contact brengt met de lokale bevolking en voor je kan vertalen.

Dag  Route  Vervoer  Extra  Maaltijden  Overnachting  
1 Aankomst Ulanbaatar  Privé-vervoer Pick up vanaf trein
Ontbijt in Ulanbaatar
Stadstour Ulanbaatar met gids
Ontbijt Hotel
2 Ulanbaatar
Khustain NP
Privé-vervoer Mongolian Nomadic Experience
Bezoek nomadenfamilie
Safari Khustain National Park
Overnachting in traditionele ger
Ontbijt
Lunch
Diner
Ger
3 Khustain NP
Khogno Khan Uul
Privé-vervoer  Khogno Khan Uul Nature Reserve
Prachtige wandelmogelijkheden
Mogelijkheid bezoek nomaden
Trektocht per paard (optioneel)

Trektocht per kameel (optioneel)
Overnachting in traditionele ger
Ontbijt
Lunch
Diner
Ger
4 Khogno Khan Uul
Ulanbaatar
Privé-vervoer  Prachtige wandelmogelijkheden
Transfer naar hotel
State Opera Theater (optioneel)
Ontbijt Hotel
5 Vertrek Ulanbaatar Privé-vervoer Transfer hotel-treinstation Ontbijt

Rondreizen en familiereizen Mongolie NativeTravel  Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel  Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel

Reisbeschrijving

Een korte afwisselende bouwsteen, perfect voor natuurliefhebbers en wandelaars. Je reis start in de hoofdstad Ulanbaatar. Vervolgens ga je op safari naar het Khustain National Park. Op zoek naar de laatste wilde paarden op aarde, het Przewalski-paard! Aansluitend reis je door naar het práchtige Khogno Khan Uul Nature Reserve. Je vindt hier eindeloos groene heuvels, ruige rotspartijen, rituele krachtplekken van de sjamanen, een geheim klooster en uitgestrekte zandduinen. Natuurlijk maak je ook kennis met de nomaden van Mongolië!

Dag tot dag beschrijving

O = Ontbijt L = Lunch D = Diner

Dag 1: Aankomst Ulanbaatar (O)

Je wordt opgehaald van het treinstation van Ulanbaatar door je Mongoolse gids. Hij of zij staat op het perron en heeft je naam op een bordje staan zodat je elkaar makkelijk herkent. Als eerste word je naar een restaurant gebracht voor het ontbijt. Vervolgens ga je op pad. Samen met een gids ga je op pad voor een interessante stadstour. Ganden Khiid is het belangrijkste boeddhistische klooster van Mongolië. Met kleurrijke tempels, monniken in rode gewaden, gebedsmolens én het 26 meter hoge Migjid Janraisig beeld. Bij het grote Sukhbaatar plein vind je het parlementsgebouw, de opera, het beroemde beeld van Dzengis Khan en de Mongolian Stock Exchange. Het winterpaleis van Bogd Kahn doet tegenwoordig dienst als een museum, met door de laatste koning van Mongolië verzamelde objecten. Als het om de tijd kan bezoek je ook nog Choijin Lama Temple. Verstopt tussen grauwe Sovjet-panden zijn deze tempels een oase van architectuur en oude geschiedenis.

Hotel

Dag 2: Ulanbaatar naar Khustain National Park (OLD)

Zodra je de stad uitrijdt ben je in de ongerepte natuur van Mongolië en kom je de eerste ger’s en kuddes schapen tegen. Je brengt een bezoek aan een nomaden-familie, te midden van rollende groene heuvels, het landschap waar Mongolië zo bekend om is. Ze volgen hun kuddes en hebben dus geen vaste woonplaats. Ze laten hun vee (paarden, yaks, schapen, geiten en kamelen) grazen en trekken vervolgens weer verder. Nomaden wonen in traditionele ger’s, een tent die om een houten geraamte wordt getrokken. Het is het traditionele huis van alle nomadische volkeren van de Centraal-Aziatische steppes omdat het heel makkelijk verplaatst kan worden. Bijna de helft van de Mongoolse bevolking is in meer of mindere mate nomadisch. De inrichting van de ger is bijna altijd gelijk: bedden langs de kanten, een kist met religieuze voorwerpen achterin, een lage tafel en in het midden een kachel. Hele families leven in deze ene ruimte en het idee van privacy is de meeste Mongolen dan ook volkomen vreemd.

De familie die je bezoekt doet mee aan het community based Mongol Nomadic Experience project. Door dit community project zijn de nomaden in staat om hun manier van leven te laten zien aan reizigers én kunnen ze extra inkomen verdienen. De familie laat je zien hoe ze leven, hoe ze hun schapen en yaks melken, welke producten ze van de melk bereiden, hoe ze het vilt maken voor hun nomadententen en nog veel meer. Een bijzondere belevenis!

Na de kennismaking met de nomaden krijg je een lunch aangeboden in een gerkamp in de buurt. Vervolgens reis je weer verder naar het ca 55 kilometer verderop gelegen Khustain National Park. Het gerkamp waar je vandaag overnacht ligt direct naast het Khustain NP.

Khustain National Park is bekend geworden door het Przewalskipaard. De takhi, zoals de Mongolen het paard noemen, is het enige nog bestaande wilde paard ter wereld. In de namiddag ga je naar het Khustain NP voor een gave gamedrive safari, op zoek naar het przewalskipaard. Eind jaren zestig kwam het dier in Mongolië niet meer voor. Dankzij speciale fokprogramma’s leven buiten Mongolië nu ca. 1500 Przewalskipaarden en in 1992 zijn ze, op initiatief van de Stichting tot Behoud en Bescherming van het Przewalskipaard en met steun van de Nederlandse overheid, in drie parken in Mongolië uitgezet. In Khustain leven nu zo’n 250 wilde paarden. Het is een van de meest succesvolle projecten qua bescherming van een met uitroeiing bedreigde soort. Tip: neem een verrekijker mee!

Gerkamp

Dag 3: Khustain NP naar Khogno Khan Uul Nature Reserve (OLD)

Na het ontbijt reis je in ca 2 uren naar het práchtige Khogno Khan Uul Nature Reserve. Het kamp ligt diep in het reservaat, tegen een fantastische rotspartij aan en met een mooi uitzicht over de groene heuvels. Je kunt wandeltochten maken en van dichtbij het leven van de nomaden meemaken. Als je de poort van het gerkamp uitloopt liggen rechts uitgestrekte zandduinen, achter je het machtige Khogno-gebergte en links en voor je eindeloze groene heuvels. Breng een bezoek aan één van de nomadententen in de buurt. De locals zullen je gastvrij ontvangen. Vergeet ook de zonsondergang over de zandduinen niet!

Optioneel 1: Kameeltocht door de zandduinen van Khogno Khan Uul – ca. 2 uren

Een deel van het natuurreservaat wordt in beslag genomen door tientallen kilometers lange zandduinen, afgewisseld met struiken en rotsen. Je stapt op je kameel bij het gerkamp en rijdt op je schommelende ‘woestijnschip’, onder begeleiding van de eigenaar van het dier door het unieke landschap van Khogno Khan.

Optioneel 2: Paardrijden door de heuvels en zandduinen van Khogno Khan Uul – ca. 3 uren

Onder begeleiding van de eigenaar van het paard stap je op voor een móóie tocht door de schitterende omgeving. Geniet van de weidse en ruige natuur en maak kennis met het leven van de nomaden!

Gerkamp

Dag 4: Khogno Khan Uul Nature Reserve naar Ulanbaatar (O)

Tip: Als je de hoofdpoort van het kamp uitgaat en naar links loopt, langs de rotsen, kom je op een gegeven moment bij een kleine stupa. Achter de stupa loopt een pad de bergen in. Het pad eindigt bij de ruïne van een 16e eeuws klooster. Het wordt regelmatig door Mongoolse sjamanen bezocht voor het uitvoeren van heilige rituelen. Het gebied is een zogenaamde ‘krachtplek’. Je zult begrijpen waarom deze móóie plek hiervoor uitgezocht is. In de middag word je in ca. 4 uren naar je hotel gebracht in het centrum van Ulanbaatar. De rest van de dag kun je op eigen gelegenheid van de Mongoolse hoofdstad genieten.

Optioneel 3: State Opera theater show met diner

In de avond krijg je een geweldige voorstelling in het Tumen Ekh theater aangeboden. Je gaat genieten van traditionele instrumenten, nationale liederen en de beroemde Mongoolse keel zang. Dit spektakel duurt circa een uur. Vervolgens kun je genieten van een diner. Een geweldige afsluiting van je reis door Mongolië.

Hotel

Dag 5: Vertrek Ulanbaatar (O)

Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het treinstation van Ulanbaatar gebracht voor de doorreis per Trans Mongolië Express. Een bijzondere ervaring rijker!

Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel  Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel  Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel

Reis op maat

De reis kan worden aangepast aan je wensen. Wil je langer blijven? Nog een reisbestemming of activiteit in Mongolie invoegen? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Hotels

Als je voorkeur hebt voor een bepaald hotel of gerkamp laat dit ons dan weten. Wij zorgen er voor dat we dit hotel of gerkamp voor je reserveren voor de laagst mogelijke prijs!

 Rondreizen en familiereizen Mongolie NativeTravel  Familiereizen en rondreizen Mongolie met NativeTravel  Rondreizen en familiereizen Mongolie met NativeTravel

Reisinformatie Mongolië

Onderstaande informatie geldt specifiek voor Mongolië. Voor overige informatie over het maken van een verre reis met NativeTravel verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Paspoort

Je paspoort moet na vertrek uit Mongolië nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Visum

Het visum voor Mongolië kun je voorafgaand aan je reis zelf aanschaffen. Zowel Nederlanders als Belgen kunnen terecht bij de Mongoolse ambassade in Brussel: http://bit.ly/2xhsVYV.

Vind je het bovenstaande te veel gedoe, laat ons dan al het werk uit handen nemen. Vanaf €27 verzorgen we de visumaanvraag voor jou. In veel gevallen is het goedkoper (vooral als je niet in Brussel woont) om het door ons te laten doen. Zo bespaar je reiskosten, tijd en inspanning! Ga naar: https://www.nativetravel.nl/visum/

Geld

In Ulanbaatar en in de grotere steden kun je pinnen en cash euro’s wisselen. Daarbuiten is het lastig. Zorg dus dat je genoeg Mongoolse Tugrik bij je hebt als je de provincie intrekt. Controleer voor vertrek of je bankpas is ingesteld op ‘wereld’.

Creditcards worden in de hoofdstad steeds vaker geaccepteerd. Traveller checks worden in Mongolië niet geaccepteerd.

Een richtprijs voor full board reizigers voor de dagelijkse uitgaven is 10 tot 20 dollar per dag.

Fooien

Het geven van een fooi is niet gebruikelijk in Mongolië. In sommige westerse restaurants wordt het gewaardeerd, maar op andere plekken komt het personeel je achterna rennen omdat je ‘geld hebt laten liggen’.

Elektriciteit

Je hebt een wereldstekker nodig in Mongolië.

Water

Het water uit de kraan is voor ons westerlingen niet veilig. Om besmetting door drinkwater te voorkomen kun je het beste mineraalwater of gekookt water gebruiken, óók voor het tandenpoetsen. In de steden, dorpen, hotels en gerkampen kun je overal mineraalwater aanschaffen. Tijdens een trektocht in meer afgelegen gebieden zorgt je gids ervoor dat er voldoende gekookt water en/of mineraalwater beschikbaar is.

Internet

In Mongolië zijn alleen in de steden internetcafés te vinden. Ook bieden sommige hotels Wifi aan. Houd er rekening mee dat de verbindingen niet altijd goed zijn. Buiten de grote steden zijn de internetvoorzieningen schaars.

Tijdsverschil

Mongolië heeft verschillende tijdzones. In West-Mongolië is het in de zomer 5 uur later dan bij ons. In de winter is dit 6 uur. In Centraal- en Oost-Mongolië is het in de zomer 6 uur later dan bij ons. In de winter is dit 7 uur.

Gidsen en chauffeurs

De gidsen spreken redelijk goed Engels. De chauffeurs spreken meestal geen Engels. Als je tijdens de reis met je chauffeur wilt kunnen communiceren adviseren we je een Mongools reiswoordenboek mee te nemen.

Vaccinaties

Inentingen zijn niet verplicht. Er worden wel vaccinaties aangeraden. Voor meer informatie met betrekking tot inentingen en reismedicatie raden we aan om contact op te nemen met je huisarts of voor Nederlanders, de GGD. Nederlanders kunnen ook gebruikmaken van de handige service van Thuisvaccinatie. Zie hiervoor op https://bit.ly/2HDRyVK

Medicijnen mee op reis

Wanneer je medicijnen gebruikt, zorg er dan voor dat je voldoende meeneemt. Neem deze altijd mee in de originele verpakking.

Er zijn verschillende medicijnen die onder de Opiumwet vallen en waarvan bezit en gebruik vaak verboden is in het buitenland. Voor deze medicijnen is een Engelstalige medische verklaring nodig welke ook gelegaliseerd moet worden. Houd er rekening mee dat het legaliseren van deze medische verklaring minstens 4 weken duurt. Voor meer informatie over welke medicijnen onder deze Opiumwet vallen, raadpleeg je huisarts of apotheek. Nederlanders kunnen ook het CAK raadplegen: www.hetCAK.nl.

Lokale bevolking

Het is in Mongolië gebruikelijk om een klein presentje mee te nemen voor je gastfamilie. Bij het aannemen van het presentje zullen Mongolen overigens meestal zeer neutraal reageren en weinig laten zien van waardering over het ontvangen cadeautje.

Het wordt erg gewaardeerd als je probeert om iets in het Mongools te zeggen.

Zorg ervoor dat je nooit het hoofd van iemand aanraakt (ook niet bij kleine kinderen), ook stap je nooit over een hoed heen. Je loopt met je hoofd naar voren, gebogen, de ger binnen terwijl je ervoor zorgt dat je niet óp de drempel stapt. Als je te gast bent in een ger zorg je ervoor dat je voeten niet naar het altaar aan de achterzijde van de ger wijzen. Slapen doe je met je voeten gericht naar de uitgang van de ger. Fluiten, persoonlijke spullen aanraken of jezelf bedienen bij het eten en drinken is eveneens ‘not done’.

Bagage tijdens een meerdaagse trekking of meerdaagse tocht per paard of kameel

In Mongolië kan je bagage desgewenst gedragen worden door een paard of kameel. Je kunt de bagage die je niet nodig hebt tijdens een trekking soms ook achterlaten bij je chauffeur.  

Hotels

Buiten Ulanbaatar en een aantal andere grote steden zul je geen hotels aantreffen. Het verblijf in een gerkamp is voor een Mongool volstrekt normaal en het fenomeen hotel/guesthouse is op het platteland nog nauwelijks ontwikkeld.

Gerkampen

In de gerkampen zijn gezamenlijke sanitaire voorzieningen aanwezig.

In de meeste gerkampen zit een badhanddoek en gastenhanddoek bij de service inbegrepen.
Neem voor de zekerheid zelf ook een handdoek mee in je bagage. Soms valt de elektriciteit tijdelijk uit of gaat een wasmachine stuk en kan het gerkamp je geen handdoeken aanbieden. Zodra je midden-Mongolië verlaat is er vaak geen handdoekservice meer beschikbaar.

De gerkampen beschikken in het algemeen over beddengoed (lakens, kussensloop, dekens), dit hoef je zelf dus niet mee te brengen. Vrijwel alle gerkampen beschikken over voldoende dekens en plaids voor de koudere nachten.

In de meeste gerkampen heb je de beschikking over elektriciteit en warm water. Sommige gerkampen zijn aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, anderen maken gebruik van een generator en/of zonnepanelen. Als het een hele dag bewolkt geweest is kan het zijn dat in een gerkamp, waar het water wordt opgewarmd door middel van zonne-energie, nauwelijks tot geen warm water aanwezig is.

Kamperen

Je slaapt in tweepersoonstenten, je gids en chauffeur hebben hun eigen tent, daarnaast is er een ‘restauranttent’ waarin gekookt wordt en je kunt genieten van de maaltijden. Er wordt in het kamp een scherm opgehangen voor de ‘badkamer met toilet’. De badkamer bestaat uit een kom waswater en het toilet uit een gat in de grond. Eenvoudig maar toereikend. Tijdens een kampeerreis moet je zelf een slaapzak, handdoek en zaklamp meebrengen. Voor overige kampeerartikelen wordt gezorgd.

Klimaat

Van mei t/m september kan het overdag warm worden (max. 30 graden). ‘s Nachts is het kouder (in mei en september soms zelfs al tot net onder het vriespunt).

In het voorjaar en najaar kan het ’s nachts flink afkoelen. Vrijwel alle gerkampen beschikken over voldoende dekens en plaids. Daarnaast is er vaak de mogelijkheid om de houtkachel in je ger te gebruiken voor extra warmte. Het personeel zorgt ’s avonds voor hout en steekt het vuur voor je aan. Ook komt men, als je wilt, een half uurtje voordat je opstaat, zachtjes je ger binnen om de houtkachel alvast aan te maken. Goed om te weten: het hout komt uit het noorden van Mongolië, waar vele (productie)bossen zijn. Er wordt dus niet gebruik gemaakt van het schaarse hout uit de rest van Mongolië.

Als je in de winter naar Mongolië afreist moet je rekening houden met (extreem) lage temperaturen. Zo schommelt de temperatuur in Ulanbaatar in december en januari overdag tussen de –10°C en –30°C.

Tips voor duurzaam reizen

Laat je CO2 uitstoot van de vliegreis compenseren bij GreenSeat. GreenSeat investeert het compensatiebedrag in verschillende projecten voor een schoner milieu. Hier vind je meer info: https://greenseat.nl

Neem een waterfles mee die je kan hervullen met gekookt water.

In Mongolië is men buiten de grote steden nog niet ingesteld op het verzamelen en verwerken van afval. Zorg er dus voor dat je tijdens de reis altijd een zak bij je hebt om je afval in te verzamelen. Je kunt je afval vervolgens afgeven in je gerkamp of aan je gids.

Respecteer de locals en hun cultuur: verdiep je voorafgaand aan je reis in de do’s en don’ts van je reisbestemming.

Kies voor lokale restaurants en winkels in plaats van grote voedsel- en winkelketens. Hiermee steun jij de lokale economie.

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Mongolië
Reis Ontdekkingsreis door Khogno Khan Uul Nature Reserve - MTM.02
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies Kameeltocht - ca. 2 uren - € 20 p.p.Paardrijtocht - ca. 3 uren - € 25 p.p.State Opera Theater met diner - € 35 p.p.
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Uitwerking Banyan Internet & Communicatie | Login