Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Annapurna Circuit Trekking Nepal – 18 dagen – medium tot zwaar – reiscode: NT.07

Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Kies de Annapurna Circuit Trekking:

 • Eén van de mooiste wandelklassiekers door de Himalaya’s
 • Zeer afwisselend landschap: subtropische jungle, spectaculair hooggebergte, immense gletsjers, innemende bergdorpjes en een magnifiek uitzicht op de hoge pieken van o.a. de Annapurna, Manaslu en Dhaulagiri
 • Bedwing de Thorung La pas, met 5416m het hoogste punt van de trekking
 • Wandeltocht naar Poon Hill bij zonsopkomst, bij helder weer heb je een blikveld over de Himalaya van ruim 600 km
 • Bezoek aan Muktinath, één van de belangrijkste pelgrimsoorden in Nepal
 • Kennismaken met het dagelijkse leven van de verschillende bergvolken op de route
 • Authentieke Himalaya-dorpjes (o.a. Tibetaanse- en Boncultuur)
 • Een medium tot zware trektocht, geschikt voor de beginnende en de ervaren bergwandelaar, een goede conditie is een vereiste
 • Mét professionele berggids die je de mooiste routes en plekjes laat zien
 • Optionele mogelijkheid om je bagage door een sherpa te laten dragen

Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze trekking!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 1 maart en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 1 december

Prijs van deze reis

Aantal reizigers 2 pers   3-5 pers   6-7 pers   8-9 pers   10-11 pers  12-14 pers
Prijs per persoon  € 750    € 695 € 595 € 525 € 495 € 450

Prijs optioneel

Sherpa/drager (max 15 kg)  € 395 (prijs per drager voor hele trekking) 

Prijs inclusief

 • Privévervoer Kathmandu – Besisahar
 • Lokaal vervoer Besisahar – Syange
 • Lokaal vervoer Marpha – Tatopani
 • Privévervoer Nayapul – Pokhara
 • Alle overnachtingen van dag 1 t/m dag 17 in eenvoudige lodges op basis van twee- of driepersoonskamers.
 • Trekking permit
 • Registratiebewijs (TIMS)
 • Engelssprekende trekkinggids, inclusief alle maaltijden, overnachtingen, vervoer, salaris, materialen en verzekeringen voor de gids
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7 per telefoon)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooien, wassen kleding, maaltijden, etc.)
 • Slaapzak, handdoek
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Boekingskosten van € 30,- per boeking (inclusief bijdrage Calamiteitenfonds)
 • Visum Nepal
 • Alle uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maximale hoogte  Overnachting 
1 Kathmandu 
Syange
Auto
Bus 
Kennismaking met gids
Reis foot-hills Himalaya 
1080m Lodge
2 Syange
Tal 
  Trekking 1140m Lodge
3 Tal
Dharepani
  Trekking 1960m Lodge
4 Dharepani
Chame
  Trekking 2710m Lodge
5 Chame
Upper Pisang 
  Trekking 3310m Lodge
6 Upper Pisang
Manang 
  Trekking 3540m Lodge
7 Manang   Acclimatisatiedag
Dag-hikes mogelijk
3540m Lodge
8 Manang 
Yak Kharka
  Trekking 4020m Lodge
9 Yak Kharka
Thorung Phedi
  Trekking 4540m Lodge
10 Thorung Phedi 
Mukthinath
  Trekking
Thorung La pas
5416m Lodge
11 Mukthinath
Jharkot
  Mukthinath Chumig
Trekking
3950m Lodge
12 Jharkot
Kagbeni
  Trekking 2840m Lodge
13 Kagbeni
Marpha 
  Trekking 2680m Lodge
14 Marpha
Tatopani
Bus Busreis 1190m Lodge
15 Tatopani
Shikha
  Trekking
Warmwaterbron
1935m Lodge
16 Shikha
Ghorepani
  Trekking 2860m Lodge
17 Ghorepani
Tikhedhunga 
  Poonhill
Trekking
3220m Lodge
18 Tikhedhunga 
Pokhara
Auto Trekking
Afscheid van gids
1540m  

Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

De Annapurna Circuit Trekking is één van de allermooisten van de wereld. Het landschap is heel afwisselend. Met subtropische jungle, spectaculair geërodeerd hoogland, immense gletsjers, authentieke bergdorpjes en een magnifiek uitzicht op de Himalaya. Een van de hoogtepunten van de trekking is het bedwingen van de Thorung La pas, met 5416m het hoogste punt van de trekking. Het uitzicht over de besneeuwde toppen van de Himalaya is hier adembenemend. De trekking gaat door het woongebied van verschillende etnische bergvolken, zoals de Gurung, Magar en Bon. Je hoeft geen klimervaring te hebben voor deze trektocht. Je loopt over goed bewandelbare, maar soms wel steile, bergpaden.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Kathmandu naar Syange (1080m)

Reistijd: ca. 8 uren

Je vertrekt vroeg in de ochtend, samen met je gids, per jeep uit Kathmandu. Je rijdt door een prachtig landschap en komt door leuke plattelandsdorpjes. Vanaf Besi Sahar reis je per lokale jeep door naar Syange. Het laatste deel van de route wordt een bumpy ride. Je overnacht in een eenvoudige lodge in Syange.

Dag 2: Trekking Syange naar Tal (1140m)

Wandeluren: ca. 5

De trekking gaat door schilderachtig cultuurlandschap. De rijstvelden worden hier nog met buffel en ploeg bewerkt. Onderweg passeer je kleurrijke Gurung-dorpjes. Na Germu worden de dorpjes die je passeert voornamelijk bewoond door Tibetaanse afstammelingen.

Dag 3: Trekking Tal naar Dharepani (1960m)  

Wandeluren: ca. 2 tot 3

Je komt steeds hoger en het klimaat wordt frisser. Rijstbouw wordt langzaamaan vervangen door boekweit en gierst. Ook de huizenbouw verandert. De huizen worden steeds vaker gebouwd met dikke muren van rotsstenen. In Dharapani vang je een eerste glimp op van de witte toppen van het immense Manaslu massief (8516m). Hier verschijnen ook de eerste naaldbossen op de droge zuidhellingen. Op de noordhellingen vind je loofnevelwouden. Met wat geluk zie je een troep languren (apen) door de bomen slingeren.

Dag 4: Trekking Dharepani naar Chame (2710m)

Wandeluren: ca. 5

In deze streek overheerst de boeddhistische cultuur. De dorpen hebben vanaf Dharapani een in- en uitgangspoort (khani), waarbij vaak rijen gebedsmolens staan opgesteld. De manimuren (gebedsmuren) die je onderweg tegenkomt hoor je links te passeren. Het zal je, zoals de locals geloven, voorspoed brengen. Bagarchap, waar je na een uurtje aankomt, is het eerste dorp met typisch Tibetaanse architectuur; dicht op elkaar staande huizen, nauwe steegjes, platte daken, met boven op de daken hoog opgestapelde voorraden brandhout en wapperende gebedsvlaggetjes. Je loopt vandaag door open berglandschap én dichte jungle. Relatief vlakke en steilere stukken wisselen elkaar af. Soms vang je al een glimp op van de Lamjung Himal (6986m) en de Annapurna II (7937m).

Dag 5: Trekking Chame naar Upper Pisang (3310m)

Wandeluren: ca. 4 tot 5  

Je passeert vandaag een inmiddels aan zijn lot overgelaten Khampa-nederzetting, bekend onder de naam Bratang. Met wat geluk zie je vandaag de eerste lammergieren door de lucht zweven. Vrij plotseling, als je een bocht omgaat, kom je oog in oog te staan met de enorme Paungda Danda rotswand, die meer dan 1500m boven de rivier uitsteekt. De locals noemen de rots Swarga Dwar, wat ‘toegangspoort naar de hemel’ betekent. Ze geloven dat de geest van een overledene deze rotswand moet beklimmen om in de hemel te kunnen komen. Upper Pisang, je eindpunt voor vandaag, is een authentiek Tibetaans dorpje. Boven de village staat het plaatselijke klooster dat prachtige Tibetaanse muurschilderingen heeft. Ook vind je in het dorp een chorten (stupa) en de ruïnes van een oude dzong (fort).                    

Dag 6: Trekking Upper Pisang via Ngawal naar Manang (3540m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

Je komt nu echt in de regenschaduw van de Himalaya. Aan de begroeiing is de droogte te zien, met vooral blauwe den en jeneverbesstruiken. De droogte wordt nog versterkt doordat de bodem hier uit kalksteen bestaat. Door de barsten en scheuren in het gesteente zakt het regenwater snel weg. Zodat het weinige water dat valt voor planten al snel onbereikbaar is. Vandaag is, bij helder weer, een van de mooiste wandeldagen. Een pittige klim brengt je in Ghyaru waar alles er nog net zo uitziet als eeuwen geleden. In de omgeving van Ngawal heb je een schitterend uitzicht op de Annapurna II (7937m) en Annapurna III (7555m). In Braga torent een oud klooster boven de huizen uit. Met 500 jaar is dit het oudste klooster van de vallei. Vanaf Bragha loop je langs prachtig geërodeerde kliffen door naar Manang.

Dag 7: Acclimatisatiedag in Manang

Deze rustdag in Manang is belangrijk om aan de hoogte te wennen. Het dorp ligt op een prachtige plek, tegenover een machtige gletsjer. Als je de bergrug aan de noordkant van Manang beklimt word je beloond met een mooi uitzicht op de Annapuna II (7937m) en IV (7525m) en een aantal gletsjers. Je kunt ook Praken Gompa bezoeken. Het ligt op 3945m hoogte. Een lama zal je hier, in ruil voor een gift, de zegen voor de Thorung La pas geven. 

Dag 8: Trekking Manang naar Yak Kharka (4020m)

Wandeluren: ca. 3

Vandaag begin je feitelijk aan het eerste deel van de klim naar de Thorung La. De korte loopdag van vandaag helpt mee om aan de hoogte te wennen. Je komt vandaag weer langs een aantal chortens en manimuren en passeert dorpjes als Dengi en Gunsang. Bij helder weer heb je prachtige uitzichten op de Annapurna I (8091m) en IV (7525m). De vegetatie bestaat inmiddels uit weinig meer dan alpiene grassen en struiken. Misschien kom je steenbokken of een kudde wilde blauwschapen tegen. Bij een goede termiek zie je himalaya- en lammergieren door de lucht zweven, op zoek naar prooi. In de omgeving van Yak Kharka grazen yaks in het wild. Het is erg leuk om in de namiddag een kamp van de yakherders te bezoeken. 

Dag 9: Trekking Yak Kharka naar Thorung Phedi (4540m)

Wandeluren: ca. 3

In een rustig tempo loop je vandaag naar een hoogte van meer dan 4500 meter. Je trekt via de oostzijde van de Jarsang Khola rivier omhoog, daalt dan weer af tot aan de rivier en passeert deze dan via de hangbrug. Hierna gaat de tocht verder over een smal pad richting Thorung Phedi. De overnachtingplaats voor vandaag bestaat uit een verzameling lodges en huizen te midden van een desolate met rotsblokken bezaaide vallei. Het land is omringd met hoge verticaal oprijzende rotsen. Soms wagen sneeuwluipaarden zich tot in de vallei. In Thorung Phedi kom je yakherders tegen die je tegen betaling een rit per yak aanbieden om morgen op een makkelijke manier over de Thorung La pas te komen.

Dag 10: Trekking Thorung Phedi via Thorung La (5416m) naar Muktinath (3810m)

Wandeluren: ca. 6 tot 9

Meteen na Thorung Pedi gaat het pad omhoog, steil maar goed beloopbaar. Het pad loopt afwisselend langs morenen, gletsjerwallen, bergrichels en ravijnen. De wijde Thorang La pas, met vele gebedsvlaggen en steen-piramides, ligt op 5416 meter hoogte. Het uitzicht is hier magnifiek. Je kunt de Great Barrier ridge goed zien die de droge regio van Manang scheidt van de rest van Nepal. De enorme pieken van o.a. de Annapurna’s, de Gangapurna (7454m), de Khatung Kang (6484m) en de Yakgawa Kang (6481m) zijn ronduit indrukwekkend.

Dag 11: Muktinath Tempel (3950m) en trekking naar Jharkot (3500m)

Wandeluren: ca. 2 (rechtstreeks), ca. 5 tot 6 (via Jhong)

Na een korte klim bereik je Muktinath Chumig Gyatsa, het pelgrimsoord voor zowel hindoes als boeddhisten. Muktinath betekent plaats (nath) van verlossing (mukti). Het beeld in de tempel stelt zowel de hindoegod Vishnu voor als de Boeddha van Compassie. Daarnaast is Muktinath Chumig Gyatsa een plek van vrouwelijke energie vanwege het verblijf van 24 zogenoemde dakini’s, vrouwelijke energiewezens. Terwijl je deze unieke plek op je in laat werken kun je tegelijkertijd genieten van de betoverende uitzichten op de bergreuzen om je heen, waaronder de Nilgiri (7134m) en de Dhaulagiri (8167m). Na het bezoek aan de tempel loop je naar Jharkot, het charmante fort-dorpje met een mooie gompa. De twee van klei gemaakte levensgrote afbeeldingen beneden de gompa zijn een teken dat het pre-boeddhistisch-animisme in deze streek nog springlevend is.

Behalve rechtstreeks van Muktinath naar Jharkot te wandelen kun je ook kiezen voor een alternatieve route. Langs de nog weinig bezochte dorpjes aan de noordkant van de Jhong Khola rivier. Tegenwoordig heb je hier geen dure permit meer voor nodig en kun je deze oude Mustang-dorpen gewoon bezoeken. Via Chhongkhar Gompa (een 200 jaar oud tantristisch klooster) loop je langs verschillende chortens naar Jhong (3580m), de voormalige hoofdstad van de regio. Je hebt hier een schitterend uitzicht op o.a. de Nilgiri (7061m) en de Dhaulagiri (8167m). Ook het 14e eeuwse Rabgyel Tse fort en het 16e eeuwse Chode Shedrup Choephel Ling klooster zijn een bezoekje waard. Na Jhong gaat het pad steil naar beneden naar de rivier. Via de brug steek je de Jhong Khola over en klim je weer omhoog naar het charmante dorpje Purang. Vanaf hier loop je door naar Jharkot.

Dag 12: Trekking Jharkot naar Kagbeni (2840m)

Wandeluren: ca. 2 (langs de weg), ca. 4 tot 5 (via Lubra)

Je loopt door een onwerkelijk kaal woestijnlandschap van leisteenrotsen in westelijke richting. Je vervolgt het pad richting Kagbeni, de toegangspoort naar het oude ‘verboden koninkrijk’ Mustang. Dit karakteristieke dorp doemt op als een oase in de woestijn. De rode muren van het hoofdgebouw van het klooster, behorende tot de Tibetaanse Sakya orde, steken scherp af tegen de witte muren van de andere gebouwen. Vanaf het dak van het Sakya-klooster kun je in het noorden de Mustang-vallei zien liggen, waar vroeger de zoutroute vanuit Tibet doorheen liep. In het midden van het dorp ligt de ruïne van een dzong. Kagbeni lijkt in de middeleeuwen te zijn blijven steken. De huizen worden beschermd tegen boze geesten door de horens van Ibexen die boven de deuren hangen. Overal in Kagbeni vind je overblijfselen van de Bonreligie, een animistisch natuurgeloof waarbij o.a bomen en bergen goddelijk zijn.

Dag 13: Trekking Kagbeni naar Marpha (2680m)

Wandeluren: ca. 4

Je gaat al vroeg op pad. Niet omdat de tocht van vandaag zwaar of lang is maar om de storm voor te zijn, die hier bijna elke middag waait. Vanaf het begin van de route krijg je de Nilgiri (7134m) práchtig in beeld. Maar ook de 8167 meter hoge Dhaulagiri kun je vandaag bij helder weer volop bewonderen. Tot Eklai Bhatti zie je de diepste kloof ter wereld, de Kali Gandaki, beneden je. Kronkelend door een prachtig stroombed en bezaaid met rolkeien. Sommige van deze keien bevatten ammonietfossielen. Voorbij Jomsom, in de stoffige bedding van de Kali Gandaki, zie je de eerste naaldbossen weer verschijnen. De route voor vandaag eindigt in Marpha, een voor Nepalese begrippen weelderig dorp met fraaie moestuinen en appelbomen.

Dag 14: Marpha naar Tatopani (1190m)

Reistijd: ca. 6 uren

Omdat de weg hier niet te vermijden is en er geen alternatieven zijn reis je per bus of lokale jeep (prijs niet inbegrepen) naar Tatopani. De weg is af en toe behoorlijk hobbelig. Van het overwegend boeddhistische gebied van de afgelopen dagen kom je nu in een streek waar het hindoeïsme de boventoon voert. Tatopani, waar je overnacht, betekent ‘warm water’. Dit is niet voor niets: het dorp heeft aangename warmwaterbronnen. Voor een klein bedrag kun je een bad nemen in het volgens de locals geneeskrachtige water.

Dag 15: Trekking Tatopani naar Shikha (1935m)

Wandeluren: ca. 3 tot 4

Vandaag verlaat je het stroomgebied van de Kali Gandaki en ga je weer ‘klimmen’. Je komt door cultuurland met fraaie terrassen en bamboejungle. Je kunt hier, met een beetje geduld, vogels als de black-headed shrike of de white-cheeked bulbul spotten. Het uitzicht over de achter je liggende bergpieken is adembenemend. Je overnacht in het Gurung dorpje Shikha.

Dag 16: Trekking Shikha naar Ghorepani (2860m) 

Wandeluren: ca. 3 tot 4 

Vanaf het dorpje Citre word je opgeslokt door sprookjesachtige rododendronbossen. De kans dat je hier een groep Langur-apen tegenkomt is groot. Je wordt beloond met een schitterend uitzicht zodra de besneeuwde toppen van de Hiunchuli (6441m) en de Annapurna South (7219m) boven de heuvels uitkomen. Je overnacht in Ghorepani, het Magar-dorpje waar bijna alle huizen blauwgekleurd zijn.

Dag 17: Poon Hill en trekking Ghorepani naar Tikhedhunga (1540m)

Wandeluren: ca. 6 (inclusief Poon Hill)

Vroeg in de ochtend, een uurtje voor zonsopkomst, loop je in het donker omhoog naar Poonhill (3220m). Je wordt op je pad begeleid door het licht van de maan en de sterren. Een zaklamp is dus geen overbodige luxe. Vanaf Poon Hill heb je een schitterend uitzicht over de Himalaya. Met een blikveld van ruim 600 kilometer over de hoogste bergen van de wereld is dit een unieke plek. De bergketens van Dolpo (o.a. 6883m), de Dhaulagiri (8167m), de Annapurna’s (o.a 8091m) de Machhapuchhare (6997m), de Manaslu (8156m), de Ganesh Himal range (o.a. 7406m) en vele andere bergen zijn te zien. Bij zonsopgang zet de zon de besneeuwde bergtoppen in een adembenemende roodgouden gloed.

Na deze bijzondere ervaring loop je terug naar je lodge voor het ontbijt. De rest van de dag loop je geleidelijk omlaag via stenen treden. Op de achtergrond zie je de besneeuwde piek van de Machhapuchhare (6997m) die nog nooit beklommen is. Dit uit respect voor de lokale bevolking die gelooft dat er goden op de top van deze berg wonen. De Machhapuchhare wordt ook wel Fishtail genoemd, omdat de top de vorm van een vissenstaart heeft. Je overnacht in het Gurung-dorpje Tikhedhunga.

Dag 18: Trekking Tikhedhunga naar Nayapul en reis naar Pokhara

Wandeluren: ca. 3
Reistijd: ca. 1,5 uur

In ca. 3 uren trek je naar Nayapul. Vanaf hier reis je per taxi naar Pokhara: een fijne plek om bij te komen van de trekking.

Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reis op maat

De trekking kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Kortere wandeldagen? Een side trail naar Nar en Phu en/of de Tilichio Lakes toevoegen? Een deel van de route per mountainbike afleggen? De trekking combineren met een verblijf in Kathmandu of Pokhara, aansluitend een safari maken of rafting ondernemen? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste reis!

Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reisinformatie Nepal

Onderstaande informatie geldt specifiek voor Nepal. Voor overige informatie over het maken van een verre reis met NativeTravel verwijzen we je naar onze algemene voorwaarden.

Paspoort

Je paspoort moet na vertrek uit Nepal nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Visum

Je kunt op drie manieren je visum regelen.

 1. Bij keuze voor een visum on arrival moet je voor aankomst in Nepal het online visumformulier invullen: https://online.nepalimmigration.gov.np/tourist-visa. Nadat je het visumformulier hebt ingevuld blijft het slechts 15 dagen in het computersysteem van de visumdienst staan. Dit betekent dat je het formulier niet eerder dan 14 dagen voor aankomst in Nepal moet invullen. Zorg er voor dat je een print van het ingevulde formulier met je meeneemt in je handbagage. NB: zorg er voor dat je bij het invullen een digitale pasfoto van het juiste formaat klaar hebt staan in een licht JPEG bestand. Het komt nogal precies met de foto voordat het computersysteem je digitale aanvraag goedkeurt. Je kunt het visum na aankomst in Nepal in euro’s betalen (neem geld in kleine coupures mee in je handbagage). Daarnaast heb je twee recente pasfoto’s nodig en je paspoort. Als adres in Nepal kun je het adres van je eerste hotel invullen. Het ward nummer is het nummer van de wijk waarin je hotel ligt, VDC/municipality de stad of het dorp, en het district de gemeente/regio. Als je Nepal binnenkomt via het internationale vliegveld van Kathmandu vul je bij VDC/municipality en district beide keren ‘Kathmandu’ in. Standaard staat het formulier op ‘Immigration Office’ en ‘TIA’. TIA is de afkorting van het internationale vliegveld van Kathmandu (Tribhuvan International Airport).
 2. Ook kun je zelf voorafgaand aan je reis een visum aanschaffen. Nederlanders kunnen hiervoor terecht bij het Nepalese consulaat in Amsterdam http://www.nepal.nl/consulaat/ Inwoners van België kunnen terecht bij de Nepalese ambassade in Brussel: http://bit.ly/2z7ZWnv
 3. Vind je het bovenstaande te veel gedoe, laat ons dan al het werk uit handen nemen. Vanaf €27 verzorgen we de visumaanvraag voor jou. In veel gevallen is het goedkoper (vooral als je niet in Amsterdam of Brussel woont) om het door ons te laten doen. Zo bespaar je reiskosten, tijd en inspanning! Ga naar: https://www.nativetravel.nl/visum/

Geld

Je kunt in de meeste steden veilig euro’s omwisselen in lokale valuta. Daarnaast vind je er pinautomaten (ATM). Buiten de steden heb je weinig tot geen gelegenheid om te pinnen of geld te wisselen. Controleer voor vertrek of je bankpas is ingesteld op ‘wereld’.

Creditcards worden in de stedelijke gebieden ruimschoots geaccepteerd. Traveller checks worden meestal niet geaccepteerd.

Een richtprijs voor je dagelijkse uitgaven is ca. 15-20 euro per persoon per dag.

Fooien

Het geven van een fooi is gebruikelijk in Nepal.

Een richtprijs voor een fooi voor de trekking gids is ca. 2 euro per reiziger per dag en voor een drager ongeveer 1,50 euro per reiziger per dag. Het is gebruikelijk om de fooi de laatste avond van de trekking te overhandigen.

Een richtprijs voor een gids voor een excursie van een halve dag is ca 1-2 euro per reiziger.
Een richtprijs voor een privé-chauffeur voor een halve dag is ca 1 euro per reiziger.

Hotelbedienden, serveersters, etc. kun je een fooi geven tussen de 20 en 50 cent.

Elektriciteit

Je kunt in Nepal meestal Europese stekkers gebruiken maar niet altijd. Neem dus voor de zekerheid een wereldstekker mee. In de hotels, guesthouses en ook in de meeste lodges tijdens de meer bekende trekkings is stroom aanwezig. Stroomstoringen komen echter veelvuldig voor, zorg er dus voor dat je zodra dit kan je apparatuur in de oplader zet.

Water

Het water uit de kraan is niet veilig. Om besmetting door drinkwater te voorkomen kun je het beste mineraalwater of goed doorgekookt water gebruiken, óók bij het tandenpoetsen. In de steden en dorpen kun je overal mineraalwater aanschaffen. Ook tijdens een trekking kun je door de dag heen op meerdere plaatsen mineraalwater aanschaffen. Zorg er voor dat de dop van de fles die je koopt verzegeld is. Zo weet je zeker dat je water veilig is. Tijdens een trektocht in meer afgelegen gebieden zorgt je gids er voor dat er voldoende gekookt water en/of mineraalwater beschikbaar is.

Tijdsverschil

In Nepal is het in de zomertijd 3.45 uur later. In de wintertijd is dit 4.45 uur.

Gidsen en chauffeurs

De gidsen spreken redelijk goed Engels. Over het algemeen spreken de chauffeurs geen Engels. Als je tijdens de rit met je chauffeur wilt kunnen communiceren adviseren we je om een Nepalees reiswoordenboek mee te nemen.

Vaccinaties

Inentingen zijn niet verplicht. Er worden wel vaccinaties aangeraden. Voor meer informatie met betrekking tot inentingen en reismedicatie raden we aan om contact op te nemen met je huisarts of voor Nederlanders, de GGD. Nederlanders kunnen ook gebruikmaken van de handige service van Thuisvaccinatie. Zie hiervoor op https://bit.ly/2GKZmAA.

Medicijnen mee op reis

Wanneer je gebruik maakt van medicijnen, zorg er dan voor dat je voldoende meeneemt en neem deze altijd mee in de originele verpakking.

Er zijn verschillende medicijnen die onder de Opiumwet vallen en waarvan bezit en gebruik vaak verboden is in het buitenland. Voor deze medicijnen is een Engelstalige medische verklaring nodig welke ook gelegaliseerd moet worden. Houd er rekening mee dat het legaliseren van deze medische verklaring minstens 4 weken duurt! Voor meer informatie over welke medicijnen onder deze Opiumwet vallen, raadpleeg je huisarts of apotheek. Nederlanders kunnen ook het CAK raadplegen: www.hetCAK.nl.

Bagage tijdens trekking

Als je kiest voor een sherpa tijdens een trekking mag je in totaal maximaal 15 kilo bagage afgeven aan de drager. Je hebt gemiddeld genoeg aan 7/8 kilo bagage per persoon.

Om de sherpa de bagage op een verantwoorde manier te kunnen laten dragen vragen we je om de bagage in een grote rugzak te pakken. Als je met twee personen één sherpa deelt doe je de bagage voor twee personen in één rugzak.

Laat het ons voorafgaand aan je reis weten als je geen grote rugzak hebt. Wij zorgen dan voor een zogenaamde duffelpack. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

De bagage die je niet nodig hebt tijdens de trekking kun je laten opbergen in je hotel. We adviseren je, voor alle zekerheid, om waardevolle gadgets/paspoort/bankpassen/geld met je mee te nemen tijdens de trekking.

Bagage tijdens fiets- of motortocht

Het bagagevervoer tijdens een fiets- of motortocht hangt af van de route die je neemt. In de Himalaya’s kunnen we zorgen voor een sherpa. En in de overige delen van Nepal voor vervoer per auto of bus.

Slaapzak tijdens trekking

Voor de lodges (en eventuele) homestay’s tijdens een trekking moet je zelf een slaapzak, kussensloop en handdoek meenemen. Voor een matras en kussen wordt gezorgd. In Kathmandu en Pokhara kun je eventueel een slaapzak huren.

Tips voor duurzaam reizen

Laat je CO2 uitstoot van de vliegreis compenseren bij GreenSeat. GreenSeat investeert het compensatiebedrag in verschillende projecten voor een schoner milieu. Hier vind je meer info: https://greenseat.nl

Neem een waterfles mee die je kan hervullen met gekookt water.

Houdt er tijdens het wandelen of fietsen rekening mee dat je zoveel mogelijk op uitgezette routes blijft. Hierdoor beperk je jouw invloed op de flora en fauna.

Respecteer de locals en hun cultuur: verdiep je voorafgaand aan je reis in de do’s en don’ts van je reisbestemming. Doe bijvoorbeeld je schoenen uit als je een tempel of huis binnengaat en maak niet zomaar foto’s van de lokale bevolking zonder het eerst te vragen.

Kies voor lokale restaurants en winkels in plaats van grote voedsel- en winkelketens. Hiermee steun jij de lokale economie.

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Annapurna Circuit Trekking Nepal - NT.07
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login