Rondreis Azie
Rondreis Azie
Rondreis Azie

Annapurna Sanctuary Trekking Nepal – 10 dagen – medium – reiscode: NT.06

Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel

Kies de Annapurna Sanctuary Trekking:

 • Eén van de mooiste wandeltochten van Nepal
 • Je trekt over de oeroude handelsroutes, dwárs door de adembenemend mooie Himalaya’s
 • Zonder dat je zelf grote hoogtes hoeft te overwinnen kom je te midden van de magnifieke Himalaya-pieken terecht. Aan alle kanten word je omringd door bergen tussen de 7000 en 8000 meter hoogte: een onbeschrijfelijk mooie belevenis!
 • Wandeltocht naar Poon Hill bij zonsopkomst. Bij helder weer heb je een blikveld over de Himalaya van ruim 600 km!
 • Genieten van de pure schoonheid en de rijke flora en fauna van de Annapurna-regio
 • Gastvrije bevolking, gezellige lodges, afwisselend landschap (van suptropische jungle tot aan desolaat hooggebergte)
 • Een medium trektocht,  goed te doen voor zowel de beginnende als de meer ervaren bergwandelaar.
 • Mét professionele berggids die je de mooiste routes en plekjes laat zien
 • Optionele mogelijkheid om je bagage door een sherpa te laten dragen

Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel

Startdata

Je kunt iedere dag van het jaar starten met deze mooie trekking!

Beste reistijd

Voorjaar: tussen 15 februari en 1 juni
Najaar: tussen 1 oktober en 15 december

Prijs van deze reis

Aantal reizigers Prijsindicatie per persoon
2 personen € 550
4 personen € 495

Een ander aantal reizigers: vraag jouw prijs op.

Prijs optioneel

Sherpa/drager (max 15 kg)  € 260 voor de hele trekking (prijs per drager) 

Prijs inclusief

 • Privévervoer hotel Pokhara – Nayapul
 • Privévervoer Birethanti – hotel Pokhara
 • Alle overnachtingen tijdens de trekking, van dag 1 t/m 9, in lodges op basis van tweepersoonskamers
 • Trekking permit
 • Registratiebewijs trekking (TIMS)
 • Professionele Engelssprekende gids, inclusief alle maaltijden, overnachtingen, vervoer, materialen, salaris en verzekeringen voor de gids
 • Tijdens de hele reis lokale reisbegeleiding beschikbaar (24/7)
 • Garantie SGR
 • Garantie Calamiteitenfonds

Prijs exclusief

 • Persoonlijke uitgaven (telefoonrekening, fooi, wassen kleding, maaltijden, etc.)
 • Slaapzak, handdoek
 • Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten en repatriëring)
 • Boekingskosten à € 35,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • Bijdrage SGR à € 5,- per persoon
 • Alle uitgaven en kosten die niet genoemd staan onder ‘prijs inclusief’
Dag  Route  Vervoer  Extra  Maximale hoogte  Overnachting 
1 Pokhara 
Tikhedunga 
Auto
Wandelen 
Kennismaking met gids
Trekking
1540m Lodge
2 Tikhedunga
Ghorepani 
Wandelen Trekking 2750m Lodge
3 Ghorepani
Tadapani
Wandelen Poon Hill
Trekking
3220m Lodge
4 Tadapani
Chomrong
Wandelen Trekking 2210m Lodge
5 Chomrong
Dovan 
Wandelen Trekking 2920m Lodge
6 Dovan
Machhapuchhare BC 
Wandelen Trekking 3700m Lodge
7 Machhapuchhare BC
Annapurna Base Camp
Wandelen Trekking
Bezoek Base Camp
4217m Lodge
8 Annapurna Base Camp
Bamboo
Wandelen Trekking 2310m Lodge
9 Bamboo
Jhinu Danda
Wandelen Trekking 1780m Lodge
10 Jhinu Danda
Pokhara
Wandelen
Auto
Trekking
Afscheid van gids  
1780m

Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel Trekking Nepal met NativeTravel

Reisbeschrijving

De Annapurna Sanctuary is één van de mooiste tochten in Nepal. Tien dagen lang trek je over de eeuwenoude handelspaden door de Himalaya’s. De trekking is uniek omdat de tocht je naar het hart van het Annapurna gebergte brengt. Zonder dat je zelf grote hoogtes hoeft te overwinnen kom je midden tussen enorme Himalaya-pieken terecht. Aan alle kanten word je omringd door bergen tussen de 7000 en 8000 meter hoogte. Het gevoel dat je hebt wanneer je tussen de gletsjers en majestueuze bergen in het base camp staat is onbeschrijflijk! Het landschap is afwisselend: kleine dorpjes, heldere watervallen, jungle, landbouwveldjes met terrasbouw, hangbruggen over kolkende rivieren en magnifieke uitzichten op de met eeuwige sneeuw bedekte toppen van de Himalaya. De trail is inspannend maar goed te doen voor zowel beginnende als meer ervaren bergwandelaars.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Van Pokhara via Nayapul naar Tikhedunga (1540m)

Reistijd: 1,5 uur
Wandeluren: 3 tot 4

Je trekkinggids haalt je op bij je hotel. Samen reis je per taxi naar Nayapul. Hier start de trekking. We raden je aan om de eerste dag rustig aan te doen omdat je vandaag vooral omhoog loopt. Je trekt door een prachtig groen subtropisch landschap met jungle en dorpjes.

Dag 2: Trekking Tikhedunga naar Ghorepani (2750m)

Wandeluren: ca. 6

Het pad loopt hoofdzakelijk omhoog en in een rustig tempo klim je de lange stenen trap op naar het dorp Ulleri dat op ruim 2000 meter hoogte ligt. Onderweg zul je de lokale bevolking bezig zien op de rijstterrassen. Het land wordt nog met ossen bewerkt. Tijdens de trekking word je met een schitterend uitzicht beloond zodra de pieken van de Hiunchuli (6441m) en de Annapurna South (7219m) boven de heuvels uitkomen. Je overnacht in Ghorepani, het Magar-dorpje waar bijna alle huizen blauwgekleurd zijn.

Dag 3: Hike naar Poon Hill en trekking Ghorepani naar Tadapani (2590m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7 (inclusief Poon Hill)

Een uurtje voor zonsopkomst loop je omhoog naar Poonhill (3220 m). Je wordt op je pad begeleid door het licht van de maan en de sterren. Een zaklamp is dan ook geen overbodige luxe. Vanaf Poon Hill heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over de Himalaya. Met een blikveld van ruim 600 km over de hoogste bergen van de wereld is dit een unieke plek. De bergketens van Dolpo (6883m), Dhaulagiri (8167m), Annapurna (8091m), Manaslu (8156m), Machhapuchhare (6997m), Ganesh Himal (7406m) en anderen zijn te zien. Bij zonsopkomst zet de zon de besneeuwde bergtoppen in een adembenemende roodgouden gloed. Na deze bijzondere ervaring loop je terug naar je lodge. Hier kun je van een ontbijt genieten voordat je weer op pad gaat richting Tadapani. De trail loopt door rhododendron- en bamboe-bossen en geheimzinnig aandoende nevelwouden. In Tadapani heb je een prachtig uitzicht op de Annapurna’s en de Machhapuchhare, alsof je de bergen kunt aanraken, zó dichtbij.

Dag 4: Trekking Tadapani naar Chomrong (2210m)

Wandeluren: ca. 5 tot 6

De trekking van Tadapani naar Chomrong is móói. Je hebt onderweg regelmatig schitterende uitzichten over de bergen en valleien. Je komt door een aantal gezellige Gurung-dorpjes en krijgt een indruk van het leven van de locals. De mensen zijn vriendelijk en vinden het leuk om een praatje (met handen en voeten!) met je te maken.

Dag 5: Trekking Chomrong naar Dovan (2920m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

Na Chomrong daal je via stenen treden af naar de hangbrug over de Chomrong Khola-rivier op 1860m hoogte. Na het passeren van de hangbrug gaat het pad weer omhoog richting Tilche. Je zult vandaag verschillende gehuchtjes passeren en loopt door jungle van bamboe, eiken en rhododendrons. Het is goed mogelijk dat je vandaag een troep langur-apen tussen de bomen door ziet zwaaien: een prachtig gezicht!

Dag 6: Trekking Dovan naar Machhapuchhare Base Camp (3700m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

Na Dovan kom je in een gebied waar in de winter soms lawines naar beneden denderen. Vooral het dorp Hinko staat hierom bekend. Tijdens de trail zul je dan ook een klein tempeltje tegenkomen waar de lokale bevolking offers brengt om de berggoden tevreden te houden. Het pad loopt hoog boven de rivier en je passeert verschillende ravijnen. Mensen met hoogtevrees zullen hier weinig last van hebben. De bamboebossen ontnemen op de meeste plaatsen het zicht op de diepten. Later op de dag zul je zien dat de vegetatie sterk verandert. Op deze hoogte kunnen bomen niet meer groeien en maar weinig planten overleven.

Vanuit het Machhapuchhare Base Camp, waar je de nacht doorbrengt, heb je bij helder weer een ontzagwekkend mooi uitzicht op de Hiunchuli (6441m), Annapurna South (7219m), Annapurna I (8091m), Annapurna III (7555m), Gangapurna (7454m), en de telkens van perspectief veranderende ‘vissenstaart’ van de Machhapuchhare (6997m).

Dag 7: Trekking Machhapuchare Base Camp naar Annapurna Base Camp (4130m)

Wandeluren: ca. 3 tot 4

Je gaat vandaag vroeg op pad. Dit omdat je ‘s ochtends de meeste kans hebt op een heldere lucht. En dus op de beste uitzichten. De hoogte is ondertussen goed voelbaar. Als je je tempo een beetje aanpast zul je hier weinig last van hebben. Je loopt door een desolaat gebied met prachtige bergen rondom. In de verte kun je het kraken van de gletsjer boven het Annapurna Base Camp al horen. Bij helder weer heb je tijdens de trek een schitterend uitzicht op de Annapurna South (7219m), die boven het Base Camp uittorent. Je bent hier aan alle kanten omringd door indrukwekkend hooggebergte. Dichterbij deze bergreuzen kun je tijdens een trektocht door Nepal niet komen! Als je nog iets verder door loopt heb je een spectaculair uitzicht op de actieve gletsjer boven het Base Camp (4217m). Als je geen last hebt van de hoogte blijf je overnachten in het Annapurna Base Camp. Als je de nacht liever in het Machhapuchhare Base Camp doorbrengt loop je in de middag weer terug naar beneden.

Dag 8: Trekking Annapurna Base Camp naar Bamboo (2310m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

Vanaf het Annapurna Base Camp (of het Machhapuchhare Base Camp) loop je de mooie route terug naar Bamboo. Je zult merken hoe makkelijk je naar beneden loopt nu je aan de hoogte bent gewend. De overnachtingsplek voor vandaag is Bamboo. Het dorp heeft zijn naam te danken aan de bamboe-begroeiing. De bamboe wordt door de bevolking gebruikt om er meubels en dhoka’s (de grote manden die dragers gebruiken) van te maken.

Dag 9: Trekking Bamboo naar Jhinu Danda (1780m)

Wandeluren: ca. 6 tot 7

Het pad gaat vandaag verder naar beneden. Vanaf Chomrong verlaat je de route die je de heenreis hebt genomen. In plaats van naar het westen, ga je nu naar het zuid-oosten toe. Het pad gaat even buiten Chomrong steil naar beneden richting Jhinu Danda. In Jhinu Danda is een fijne hotspring (zelf handdoek en badkleding meenemen). Tegen een kleine vergoeding kun je een bad nemen in het warme bronwater en bijkomen van de trekking.

Dag 10: Trekking Jhinu Danda naar Birethati en doorreis naar Pokhara

Wandeluren: ca. 5
Reistijd: ca. 1,5 uur

Na het ontbijt ga je op weg voor de laatste wandeldag. Het pad gaat via groene jungle, rijstterrassen en kleine boerendorpjes. Vanaf Syauli Bazaar loopt het pad langs de Modi Khola-rivier. Je steekt de rivier over via een hangbrug en komt langs een oude watermolen die nog altijd actief door de bevolking gebruikt wordt voor het malen van graan. Na een mooie tocht en een laatste blik op de Machhapuchhare kom je aan in Birethanti, waar je per taxi terug gebracht wordt naar Pokhara, een heerlijke plek om na te genieten van de trekking.

Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel Rondreizen Nepal met NativeTravel

Reis op maat

De trekking kan worden aangepast aan je wensen. Wil je ergens langer of korter blijven? Kortere wandeldagen? De trekking verlengen? De trekking combineren met een verblijf in Kathmandu of Pokhara, aansluitend een safari maken of rafting ondernemen? Wat dan ook: het is mogelijk! Laat ons weten wat je wilt en wij ontwikkelen een aan je wensen aangepaste rondreis!

Boek deze reis

Goed om te weten: je zit helemaal nergens aan vast als je ons boekingsformulier invult. We gebruiken je gegevens alleen om samen met jou de 'puntjes op de i te zetten' voor de reis.

Land Nepal
Reis Annapurna Sanctuary Trekking Nepal - 10 dagen - reiscode NT.06
Aantal volwassenen
Aantal kinderen 0-2 jaar
Aantal kinderen 3-11 jaar
Aantal kinderen van 12-17 jaar
Datum
Hotelkeuze
Optionele excursies
Naam*
Adres*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Bericht

Je bent een aantal velden vergeten in te vullen.

Login